Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít? (beszélgetős fórum)
Nem is volt ilyesmi.
De,ha csak bele-beleolvas valaki,félreértheti...
Vannak emberek, akik a földhöz értenek,
más a víz-gáz-villanyszereléshez,
más orvos vagy ügyvéd.
Mindegy. Mindenki a maga helyén.
Kívánjuk, legyen mindenkiből jó szakember.
A földművelőnek nem kell vakbelet operálnia,
a fogorvos meg nem birkát legeltetni (lehet, jobban járna az utóbbival),
a tanár pedig nem fog szobafestés-mázolás-tapétázás-csempézést vállalni.
A társadalmi hierarchia így kerek.
Bár kishazánknak már volt olyan "első embere", aki csak "kubikos" volt :D
Hát minálunk ez úgy van,hogy házunk sincs,mer vágtunk egy lukat a szalmabálába,enni van ugye az egér,inni lehet,mer kidugom a szalmaszálat,oszt befolyik a víz.
Tüzet rakhatunk a marhaszarból,ha kellően kiszáradt,mer az van a bálák körül a legelőn.Már,ha el nem viszik a trágyát,de innen csak azok viszik,akik nem levéllel trágyáznak,mint máshol ugye.Sparheltot csak hallottam,hogy van a múzeumban.A gyerek-dolog is egyszerű,mer mikor gyün a nyakkendős bika a tehenekhez,csak kirakom a farpofám a bálanyíláson,és ezt ia megoldottuk.Ha meg nagyon muszáj,tudunk fotoszintetizálni is.
Ezé ócsóbb az élet a falun.
Bár úgy hallottam sok arra a sérült férfi.
én próbáltam beszélgetni
hogy mihez értek azt ne te döntsd el kérlek!
eddig még itt senkivel nem kerültem konfliktusba
ja, én magyarul beszélek bocsi
nem tudom minek kellene viselnem a következményeit
sőt, tudok igazat adni másoknak ha észérvekkel meggyőznek
dehogy szabok én meg bármit is
Tudomásul veszem, hogy mások másként látják, ki vagyok én, hogy megmondjam a másik embernek, hogy hogy alakítsa ki a világképét?
Szerintem inkább te vagy az, aki itt meg akarsz szabni dolgokat :_P
Retardáltnak mondják magyarul - de retardnak az interneteken.
Amúgy de, sértegettél engem, csak próbáltad óvatosan csinálni, ennek ellenére épphogy kihallik annyira, hogy ezt észrevegyem. Hogy direkt, vagy nem direkt csináltad, az mindegy is, viseld a következményeit.
Nekem inkább az tűnik a te legnagyobb problémádnak, hogy a te véleményed előtt nem hajtanak fejet. Mert nagy arccal megkérdőjelezed másokat olyan témákról, amikhez egyáltalán nem értessz, vagy csak semmi tapasztalatod nincs róluk.
A falusi életmóddal kapcsolatos témát pedig nem én hoztam fel, csak bekapcsolódtam a gondolatmenetbe releváns módon.
Talán negatív élményeid vannak ezzel kapcsolatban, és az agresszióddal az ebbéli életmóddal kapcsolatos sikertelenségedet akarod kompenzálni?
én nem csatázom, látod ebből a hozzászólásból is süt, hogy ilyen módon szeretnél önigazolást szerezni. Sajnálatos....:-(
amúgy tettek rá mások is utalást, hogy ők nem így látják ahogy te, gyorsan írj nekik is valami szívhez szólót hátha jobb lesz a napod. Én itt lezártam.
ezt pedig retardáltnak mondják magyarul
azt hiszem kettőnk szellemi színvonalát az szépen tükrözi, hogy én nem sértegettelek Téged. Most már leglább tudom, hogy miért olyan gyakori a bunkó falusi jelző (ugyanis nekem ilyen hozzászólásokat itt még senki nem írt). Hoxa amúgy gyakran felfigyel rád?
Egyébként az a probléma, hogy nem hajt valaki fejet a véleményed előtt? Engem ez sosem zavart, ellenben a tiszeletlenség másokkal szemben igen.
Amúgy mint írtam, van igazság abban amit írsz csak az adott témánál nem állja meg a helyét.
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Pasik és a házimunka
- Ti hogyan osztjátok be a házimunkát?
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Hogyan oldod meg 8 hónapos baba mellett a házimunkát?
- Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül?