Mit főztök ebben a nagy melegben? (beszélgetés)
Aki szereti az édességet és ebben a melegben sem akar lemondani róla és nem hízlal
Az alap a turó:
Kakaó, édesitő, kokuszreszelék, vaniliás cukor,
citromhéja, lekvárok, vagy bármilyen gyümölcsök,
sorolhatnám még bármit tehetsz a turóba tetszés szerint. be a hűtőbe és kanalazhatod.
De ha sósat is készithetsz belőle: reszelt paparika,hagyma, sárgarépa, cukkini,bármit reszelhetsz lehet piritósra rakni, vagy csak kanalazni.
Csak a fantáziádon mulik.
A heti menűnk így alakult:
-zöldbableves, maradék rizi-bizihez cukkini, rá tojás
-gyümölcsleves, sóska+krumpli+kolbi
-sajtos tészta
paradicsomleves, hamburger-telis tele zöldséggel
-lecsós csirkemell zöldségekkel
Ma pedig lakásfestés...de az már egy másik fórum :))
Ezek mind fél óra alatt kész vannak.
Én is megfőzök délelőtt, de a gyümilevest, paradicsomlevest inkább előző este, hogy kellően hideg legyen.
gyümölcsleves,jól lehűtve
tésztás kaja,főzelékek,párolt zöldségek...
dinnyét eszem,a kávémba is jégkockát teszek = ice coffee
jó a kefír is piritóssal,meg pehely hideg tejjel
most 2-3 hétig nem főzőcskéztem, anyuéknál nyaraltunk.. de ott sem kívántam mindig a nehéz főtt ételt.. most is gondolkodom, hogy mit csináljak itthon......
valami salátán gondolkodom :D nagyon-nagyon....
valami jó tésztasali receptetek van esetleg? :)
Most csináltam gyümölcslevest, a mi kedvencünket nem kell főzni, az alaprecept szerint ahány deciliter tejszíni (erre szerintem legjobb az Oké) annyi liter ROSTOS gyüm.lé, de én már úgy szoktam, h másfél dl tejszínhez öntök 2 l levet. Most Vilmos körtét és őszibarackot öntöttem,és ebbe beledobálom ami van, és mehet a hűtőbe. Isteni finom, és mindig más az íze, attől függ milyen lé és milyen gyümölcs van itthon. Télen banánk, kiwi, töppedt, evésre már nem a legjobb alma, bármilyen befőtt stb. Ma pl, tettem bele ribizlit, meggyet, cseresznyét, földiepret, málnát, sárgabarackot és kétféle sárgadinnyét. Mindegyik gyümölcsből vettem egy kicsit a piacon. Naaaaagyon finom szokott lenni.
A héten pedig egy főzeléket is akarok csinálni, az este találtam a neten:
Szerintem nagyon finom lehet.
Nagyon finom és kiadós: főzöl spagettit v vmilyen tésztát, és mikor kihűlt, összekevered felszelt főtt tojással (főhet a spagetti vizében, utána, nem kell újra forralgatni vizet) egy zacskó vegyes Iceberg salátával, v vmilyen más salátával, sajtdarabkákkal, levétől lecsurgatott tonhal konzervvel, kis balzsamecet és oliva mehet rá és kész.
Semmit. Tegnapról még maradt csirkepöri, meg húsleves, no meg egy kis uborkasali is van a hűtőben mellé. :)
Leöblítem ezeket egy kis gyümis-bubis sörrel, és már meg is van a fíling. :D
Én most sütöttem meg egy felszeletelt csirkemellet olaj nélkül, teflonban, csak sültcsirke fűszersó volt rajta. 1,5-2 perc alatt átsült a forró teflonban.
Délelőtt 10 perc alatt egy üveg meggybefőttet besűrítettem egy 200 ml-es főzőtejszínnel, azóta a meggyszósz már a hűtőben várja, hogy befaljam.
Tegnapról maradt pár szem sós-babérleveles vízben főtt burgonya.
Joghurtos gyümölcslevest. Télről még maradtak befőttjeim, azokat épp csak összemelegítem és joghurttal keverem simára a levét. Aztán mehet be a hűtőbe.
Tejszínes sonkás tészta..vagy, ha még addig sem bírható a tűzhely mellett, akkor simán tejfölös sonkás tészta..és ez hidegen megy rá a tésztára, nem úgy, mint a tejszínes verzió, ahol elősütöm a sonkát is.
Én zöldbabfőzeléket főztem magamnak. Szoktam egy csöpp ecetet is tenni bele, attól savanykás. Ilyenkor nagyon jól esik.
A család gyümölcslevest kap. Most hűtöm :)
A hűtött dinnyét, barackot nem kell megfőzni :D
Csak a meggyteát :)
További ajánlott fórumok:
- Ti mit isztok ebben a nagy melegben??
- Főzés nélküli ebédek ebben a melegben?
- Nincs étvágyam ebben a nagy melegben, ha pár napig csak zöldséget/gyümölcsöt eszem ártok?
- Miket főztök ebben a melegben?
- Mit tehetek házilag azért, hogy a mensim ebben a nagy melegben kevesebb legyen?
- Ki tudja, hól vannak ebben a nagy melegben az utcákról a locsoló kocsik? Hiányzik!!