Mit főznél kempingben? Egy hétre külföldre megyünk, hűtő nincs, kis gázfőző van, itthon szeretnék szinte mindent bevásárolni.Ötleteket várok (tudásbázis kérdés)
Lehet venni Decathlonban (is) mini 1 fözös kempingtüzhelyet, amihez kis gázpalacok vannak . Kis helyet foglal el, praktikus, olcsó.
Így a határ a csillagos ég fözésben:)
Ha viszel száraz tésztát, rizst, akkor a köretek sem igényelnek elöhütést.
Ha paradicsompürét is, vagy pestót, akkor a tészták máris fincsi olaszossá válnak, esetleg parmezánsajtot is lehet vinni, elöre reszeltet, hütést sem igényel. Ok, nem egy gasztronómiai fellegvár, de nem rossz ilyenkor. :)
Nem tudom mennyi helyetek van, gondolom autóval mentek, igy akkor hagyma, fokhagyma, krumpli...ezekböl is lehet finomakat varázsolni.
Krumplis tojás pl:)
Ha konzerv borsót viszel, abból levest -fözeléket szintén lehet fözni.
Tonhalkonzervek isteniek akár tésztára, akár magában .
A szokásos kerti ételek :paprikáskrumpli, krumplis tarhonya.
Ha húst is akarsz bele, ezekbe mind mehet a szárazkolbász, ami szintén nem igényel hütést.
Persze elöre lesütött húsok, fasírtok ahogy írták az elsö 1-2 napot áthidalják hütés nélkül.
Ha van hús-zöldség vásárlási lehetöség, akkor viszont még jobban bövül ez, s akkor azt fözöl, amit szerettek.
Így grillezett gomba, cukkini, alufóliás krumpli, ha mondjuk szalonnát süttök, érdemes bedobni a parázsba , sült hagymák..stb, stb, stb.
Bár valószínüleg a kis mennyiségü friss gyümölcs, zöldség, tejtermék a helyi piacokon nem kerül többe, mint otthon, bár nem tudom hová mentek.
Tényleg ..hová mentek és mennyi idöre? Mert ez is nagyban befolyásolja az ételválasztást-készítést. Ha jó kis mediterránosabb részre, akkor mindenképpen érdemes a helyi zöldséget, halat, gyümit választani, még akkor is ha magad készíted el. A piacozás ilyenkor felér egy élménnyel, programmal!
Najó..elég belölem, hess!:)))
Szerintem a loncshus jobban megerne mint a rendeshus, mert hutes nelkul is elall es lehet belole fasirtot, bolognai szoszt csinalni. Szoval legalabb nem foglal helyet a hutotaskaban, oda tehetne tojast, mert ha jol van hutve utazas alatt, azert 1 hetig a tojas is elall szobahomersekleten utana.
Meg eszembe jutott a palacsinta is, vegulis kakaoport, fahejat, lekvart, lezarva vihet csak ezt hamar el is kell
hasznalni.
Ja, pl krumpli helyett kesz krumplipurepor stb.
Hat asszem, ennyi kajaval vilag koru utra is mehet kempingezni:)))))
En kenyelmesebbnek tartom pici gyerekkel a sajat fozest.
A kislanyom pl minden este vegiguvoltotte a vacsorat amikor szallodaban voltunk, sot delben az ettermet is, allandoan le kellett lepnem vele hogy ne zavarjon mindenkit az evesben, cserebe en nem ettem semmit csak elvittem egy szelet kenyeret valamivel. Mondtam is hogy meg egyszer ilyen nyaralast be nem vallalok, inkabb megyek apartmanba es fozocskezek.
A nagyobbikkal szinten ugyanez volt a gond annak idejen. Meg az is, hogy neki keson jottek a fogai es semmi nem volt az etlapon amit el tudott volna nyammogni, vagy ami egyaltalan izlett neki. Vele a szallodai szobaban fozocskeztem.
Ha az anyagi reszet nezem, egy baratnomeknek van lakokocsijuk es o az egyhetes nyaralast megoldja 300 eurobol 4 fovel es termeszetesen a gyerekek is mindig a kedvencuket kapjak enni, nincs ettermi hiszti mert csak kiulnek a lakokocsi ele kajalni es jatszhatnak is.
Szoval van aki a penz miatt valasztja, van aki mas szempontokat nez, de gondolom neked nincs meg gyereked vagy mar nagy vagy egy angyal amikor vacsizni kell:) amikor meg nekem sem volt, a vilag legkenyelmesebb dolganak tartottam hogy szolgaljanak ki ha mar egyszer nyaralok de azota beleptek mas szempontok is
Koszi:)
Pizzico sale=csipet so (bocsi)
Hat, nem vagyunk egyformak.
Nem tudom egyebkent melyik a rosszabb: arra varni hogy elkeszujon a vacsora (amit neked kell megcsinalni) vagy kihozzak eled :D (en utobbit valasztom)
Még egy utolsó, aztán hagyok mást is érvényesülni, ha marad főtt rizs, akkor zöldborsókonzervvel készíthetsz kroketteket, de ehhez is kell sajt, képet tettem adatlapomra:)
320 gr. már főtt rizs (maradék) | 3 tojás | liszt | 1 pizzico sale | 100 gr zöldborsó, lehet konzerv | 40 gr. vaj vagy olaj | 200 gr. mozzarella | zsemlemorzsa
A rizst összekeverem a zöldborsóval, 2 tojással és rudacskákat, labdákat formálok belőle, mindegyiknek a közepébe teszek egy kockányi mozzarellát (ez azért fakoltatív, ha valaki nem szereti, mittudomén). Bepanírozom simán, a liszt, maradék 1 tojás, zsemlemorzsával, és kisütöm.
Igazából nem annyira diet-koszt, de nyaralás alatt ki a francot érdekel?:))) Élvezzétek ki!
Pl, ha ez ötletet ad, én bár ma itthon vagyok, de volt padlizsánom, csináltam fasírtot padlizsán/májkrém/szárazkenyér/reszelt sajt/tojás-ból. Sztem finom lett, csak azért csináltam, mert már nem bírtam elnézni szegény padlizsánokat (most idény van) és a májkrémet, időnként ki kell ürítenem a hűtőt, spájzszekrényt, hogy legyen "csere" már csak rögeszméből is:)))
De pl ez is egy olyan dolog volt, hogy a padlizsán pár napig kint is eláll a hűtőből, a májkrém eláll, és egy serpenyőben megsül az egész. A kemény sajtok is elvannak jó ideig a hűtőtáskában, ha előtte feltankoltál jégakkuval. És secperc megvan, de használhatsz más zöldséget is, mondjuk a lányom nem szúrta ki, hogy padlizsán is van benne, megette (3 éves):DDDD
Hát ami azt illeti, az árakban inkább annyi a különbség, hogy rendszerint (mint otthon is) a kempingek melletti tipikus éjjel-nappalik vagy nem rendelkeznek valami nagy választékkal, vagy ami van, az is persze jóval drágább mint a településen belüli boltok(ez vonatkozik zöldség-gyümölcsre is sajnos)
A hordozható egyszerhasználatos grilleket meg oda teszed le tényleg ahova akarod, tűzbiztosak nagyjából, és jó sokáig tart. Mikor oldalasoztunk, csak úgy megálltunk egy erdő szélen, kipakoltunk, megsült az oldalas, utána pár hagymát is grilleztünk, meg előtte csináltunk pár bruschettát, és a legvégén mikor alig volt hő, még a császármorzsa is megsült rajta:DDD Komplett ebéd és mindent otthonról vittünk
Babos rizs? a rizs is elvan, szaraz, csak mielott keszen van, beledobod a babkonzervet. Ez jol helyettesiti a rizses hust, de ha viszel paradicsompuret is, akkor mar lehet egy jo kis tonhalas tesztat is.
En mindenkeppen vinnek hagymat, fokhagymat, vagy ezeket tubusos, vagy por alakban
A tobbit, ami foznivalo, pl teszta, stb. a tobbiek mar mondtak, de gyors a rantotta is, vagy a konzerv lecsos tojas:)
A tojas is azert mindenhol olcso, kulfoldon is
Attol fugg, hogy hova mesz, pl sok helyen kaphato ilyen hordozhato grill is, alufoliabol keszult a doboz, van benne egy adag szen, csak egy gyufa kell hozza, es 2 oraig grillez. Ezzel mi mar csinaltunk sult oldalast is meg hasonlokat.
Masik otlet, piknikezeshez pl ha viszel zoldseges vagdaltat, amit mar otthon sutottel, de ez hutotaskaban (ha jol hutott)max 4 napig all el.
Mostanaban koltozunk es az uj hazban nincs huto, en ugy oldottam meg, hogy vettem crackers-t kenyer helyett, vagy van tartos kenyer is, majkremet, tonhalkonzervet, babkonzervet es savanyusagot, kompotot. Ebbol mar fozes nelkul is lehet enni es ezeket le sem kell huteni. Pl babkonzerv, tonhal, 1db hagyma karikara vagva, kesz a babsalata, es savanyusag helyettesiti a zoldsegkoretet (ha nem tudsz fozni, vagy nincs bolt a kozelben, vagy tul draga), a kompot pedig a gyumolcsot. A tonhal elall hutes nelkul, vagy a loncshus, a virsli viszont nem.
paprikáskrumplit, krumplistésztát, babfőzelék, bableves, ez lehet lencséből is...
nehéz mert olyat kell amiben nincs romlandó...
esetleg lecsót.
nem tudom mennyi az út, de az első nap lehetne lecsó vagy pörkölt amihez tudod a virslit, kolbászt, husit vinni...
bár mondjuk a jófajta szárazkolbász talán kibír 2-3 napot is, ha nincs a napon...
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Mit ebédeltél ma? Ötleteket gyűjtök a havi ebédtervemhez
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Le kellene fogynom 10 kg-t. Tudnátok ötleteket adni?