Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit érdemes tudni a generalizált szorongásos zavarról? fórum

Mit érdemes tudni a generalizált szorongásos zavarról? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mit érdemes tudni a generalizált szorongásos zavarról? (Jó tudni!)

11. Regin_a (válaszként erre: 9. - Xochipilly)
febr. 28. 20:14
Nem kell háziorvostól beutaló
10. Regin_a (válaszként erre: 1. - Zsebóka)
febr. 28. 20:13

Gyűjtő nevén pánikbetegség. Ugyanezt írják le arrol is.

Csak fogy a tinta feleslegesen, megoldani meg nem tudják

9. xochipilly (válaszként erre: 6. - Abri)
febr. 28. 19:49
Ezzel sajnos pszichiáterhez kellene fordulni, háziorvos tud beutalót adni járóbeteg szakrendelésre. A pszichiáter a gyógyszer felírásán kívül elküldhet (állami, nem fizetös) szakpszichológushoz "szupportív" 5-10 alkalmas terápiára.
8. abri (válaszként erre: 7. - Ágio8405)
febr. 6. 14:15
Köszönöm az ötletet.Hiába mondom az orvosnak hogy a szívdobogásom nem javult, nem küld tovább. Mondjuk ideggyógyászatra nem nagyon szeretnék menni, hogy ideggyógyszereket adjanak. Pedig szívkatéterezés is volt, szervi szívbajom nincs. Ismerős gyógyszerésszel beszélgettem, ő mondta hogy stressztől van valószínűleg.
7. Ágio8405 (válaszként erre: 6. - Abri)
febr. 6. 13:51
Teljes pajzsmirigy laborod volt?ultrahanggal? Sokaknak kiderült a pm probléma és amikor elkezdik szedni a hormon pótlást sokat javul. Anyósom pl csak lesz@arom tablettának hívja 😬 Barátnömtől megkérdezte a férje mi van, szív (ahol élnek legális a fű) hogy ilyen nyugodt napok óta? ( pár napja kezdte szedni a pótlást akkor) 🤣
6. abri
febr. 6. 13:44

Sajnos én is szorongásos vagyok gyerekkorom óta.

Túlzott félelem, aggodalom, az itt leírtam mind megvan.

Gondolom emiatt van szinte egész napos szívdobogásom, amitől még feszültebb, idegesebb vagyok.

Voltam teljeskörű kardiológiai kivizsgáláson, minden lelet negatív, de ott se mondták hogyan tovább.

Sajnos a családi életemre is kihatással van, kedvetlen vagyok, mindenre robbanok.

Csak pszichológus tud segíteni? Néhány hónapja járok mentális szakemberhez a családsegítőbe, egyelőre nem veszek észre javulást. Véletlenül tudtam meg, hogy van ilyen lehetőség. Sajnos olyan kevés lett a nyugdíjam, hogy egy pszichológust nem tudok kifizetni, de így élni nagyon nehéz.

5. Myra (válaszként erre: 1. - Zsebóka)
febr. 5. 07:57
Pszihológusnál jártál?
4. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Zsebóka)
febr. 5. 07:39
Mint érintett írom, hogy ez bizony szóról szóra igaz. Kiválthatja a stressz, ezen belül egy személy is, ilyenkor az illetőt ki kell iktatni az életünkből. De a szomorú az, hogy ha az illető visszatér az életünkbe, akkor bizony a szorongás is.
febr. 2. 16:34
Gratulálok! Nagyon jól összeszedett írás. Sajnos több ponton is magamra ismertem. Bár én úgy gondolom, az enyhe szinten vagyok, ami azt jelenti, hogy terelni tudom a figyelmem és tudatosan is képes vagyok uralni a szorongásos tüneteimet, az időnként rám törő pánikot.
febr. 2. 16:17
Ezt én is szeretném bővebben tudni...ha eü,gond miatt aggódik az ember,akkor kevés nyugtató is segíthet-....
febr. 1. 09:35
A tartós és túlzott aggodalom, félelem - gyakran különösebb ok nélkül a mindennapi dolgokkal kapcsolatban, a generalizált szorongás (GAD) legjellemzőbb tünete. Az egyén életére ez annyira kihat, hogy már nehezen tud összpontosítani a feladataira, gondolatai állandóan az aggodalmai körül forognak.

Ugrás a teljes írásra: Mit érdemes tudni a generalizált szorongásos zavarról?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook