Mit érdemes tudni a Baker-Gordon szindrómáról a gyakorlatban? (beszélgetés)
Sziasztok,
Egy barátom rokonáról lenne szó, aki 6 éves, Baker-Gordon szindrómával született. A srácnak néha vigyáznia kell rá, de nem igazán tudja, hogyan kellene egyáltalán kontaktust teremtenie a kislánnyal. Amint megtudta, hogy a munkám gyerekekkel kapcsolatos, tanácsért fordult hozzám, de a munkakörömet az orvoslás/gyógypedagógia nem érinti.
Olyanok tanácsát szeretném kérni - mivel megpróbálnék tippeket adni neki, ha ez lehetséges, - akik a gyakorlatban találkoztak ezzel a betegséggel.
Röviden a kislány jelenlegi állapotáról; tud járni, önállóan eszik, bár az evőeszközöket nem tudja használni és azt sem tudja jelezni, hogy éhes. A szobatisztaság sem működik nála, ahogy az önálló fürdés, öltözködés sem. Nem beszél (bár eü-ileg képes lenne rá), a külvilágot tulajdonképpen teljesen ignorálja, az állatok sem érdeklik. Pár másodpercnél tovább nem köti le semmi a figyelmét. A barátom azt mondta, szeret mondókákat dudolgatni, ezért azt javasoltam, talán próbálja meg gyerekdalokkal, egyszerűbb dalamokkal lekötni a figyelmét. Amikor frusztrált, harap, csíp, karmol, de nem minden esetben sikerül rájönni, mitől szorong.
Rendszeresen jár fejlesztésre, de mivel ez hosszú folyamat, arra gondoltam, addig is megpróbálok olyan emberekkel kapcsolatba lépni, akik tudnak gyakorlati tippeket adni esetleg.
Előre is köszi Mindenkinek, szép napot Nektek :) <3
További ajánlott fórumok:
- IBS szindróma
- Edwards szindróma
- Asperger szindróma - Miért betegség és egyéb gondolatok...
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi