Mit csináltok, ha a gyereketek befullad az éjszaka? (tudásbázis)
Sziasztok!Akkor megírom,mi gyógyította meg a gyermekemet.Ez egy köptetőkeverék.
-30 g kakukkfű
-15 g lándzsás útifű
-10 g édeskömény
-10 g izlandi moha(ha nincs,jó az izlandi zuzmó is)
-10 g édesgyökér
Az összetevőket összekeverjük,1 teáskanálnyi teát egy bögrében leforrázunk,10 percig állni hagyjuk,majd leszűrjük.Naponta többször 1-1 bögre frissen elkészített teát meg kell inni.
Amúgy a gyermekem 5 éves kora körül itta a teát,azóta(10 éve)semmi baja.Az apját is ezzel kúráltam ki,ő felnőtt korában is szenvedett ettől.Használatos a családban néha köhögéses megfázásnál is.Nagyon sok embernek javasoltam,90 százaléka nem élt vele,inkább hagyta a gyereket szenvedni,mondván,nem akar rajta kísérletezni.Erre mit mondjak?Akkor mérgezze a sok gyógyszerrel!.....Hülyeségre nincs orvosság.Szóval bátran javaslom,még régen találtam egy gyógynövénykönyvben.Aki viszont tényleg használta,csak jó tapasztalatai voltak.Jobbulást kívánok!Vagyis nem!Gyógyulást!
Szia!
nekem a két és fél éves fiam asztma gyanús((
ventolin és pulmicort pipát kapott,meg hörgő tágító kupot.
ezen felül a köhögésre ambroxol szirupot.ami felszakítja neki.
sajnos mi is voltunk kórházban,de ott sem csináltak vele mást,mint én itthon(((és még a fülét is felszúrták,mert azt mondták,hogy attól fullad(((
na én azóta nagy ívben elkerülöm a kórházat vele!!!
de a friss levegő,ahogy Mariann7533is írta,jól felöltöztetni,és ki a friss levegőre,szokott segíteni!!
remélem nálatok is fog!!
Szia
Az én gyerekeim nem asztmásak,de egyszer a két kisebb befulladt,és mi is bekerültünk.Akkor kaptak ventolint,és pulmicort.
Én viszont ahogy hazajöttünk,elmentem és vettem inhalláló gépet.
Azóta egyszer fulladt be de kihoztuk belőle kb. egy óra alatt.
Először is a férjem leült vele a kinyitott fagyasztó elé.Befújtam a ventolint,rá tíz percre a pulmicort.És ezt húsz percenként csináltam.Illetve kiültünk vele a szabadba,jelzem nyár eleje volt,fogalmam nincs mi volt a levegőben,hogy nyáron ez előfordult.
Ja igen,és inhalláltam salvus vizzel.Amúgy még ambrobenét is szoktam hozzá tenni,de mivel köptető,így nem akartam éjszakára,így csak salvus vizzel inhalláltuk.
Majd mikor már jó volt a légzése,akkor nyitott ablaknál jól betakarózva egész éjjel figyeltem a légzését.
Szóval sikerült.Remélem neked is sikerülni fog,és nem kell kórházba mennetek.
Egyébként a mi gyerek doktornőnk azt mondta,hogy nagyon jól csináltuk,ha három órán belül nem könnyebbül a légzés,akkor sajna kórház,bár sokkal többet ők sem tudnak tenni,mint inhallálni.Csak ott vannak speciális gyógyszerek,amiket a doki neked otthonra nem írhat fel,csak ott a kórházban tehetik az inhallálóba.
Sziasztok! A kisfiam 3 és fél éves és asztma bronchialéja van. Már sokszor voltunk kórházban, mert sűrűn befullad. Az éjszaka ismét sikerült befulladnia, de most nem vittem be a kórházba. Nekünk sajnos ilyenkor a ventolin nem segít. Az orvos szerint segítenie kellene, de eddig még soha nem tapasztaltam, hogy ha befújok vele, bármi is változna.
Csúnyán köhög és szívom az orrából a zöld váladékot. Mit csináljak még? Nagyon kétségbe vagyok esve. Elmúlik a nehéz lélegzetvétel? Vagy menjünk megint kórházba?
További ajánlott fórumok:
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Mit csináltok október 23-án?
- Mit tennétek, ha gyereketek éjszaka szó nélkül elmenne otthonról....