Ha ilyen fiatal lennék, mint te, először is élvezném az életet. Ne akard 20 évesen megváltani a világot! Rengeteget kell még ebben a korban a szakmádban is tanulnod, hogy idővel előrébb juss. Helyezkedj el olyan helyen, ahol tanulhatsz olyantól, aki mester a szakmában. Légy türelmes, mert mindenki elkezdte valahol és nem lett egyből senkinek sem jogsija, autója, lakása (hacsak nem voltak tollasak a szülei). És ne feledd a közmondást: A türelem rózsát terem.
A szakács egy jó szakma. Amíg nem jött a covid, nálunk (Budapest belváros) 600 ezret kerestek a szakácsok. Esetleg ha továbbképeznéd magad séffé, millió fölött lehet keresni bőven. Persze meg kell várni, míg elmúlik a mostani helyzet.
Ha szereted a szakmádat és szeretnél is fejlődni benne, akkor kimennék külföldre. Tanulni, gyakorlatot szerezni. 5-10 év. Aztán haza jönnék és éttermet nyitnék. Vagy ha erre nincs elég anyagi erő, akkor jól lehet elhelyezkedni a külföldi gyakorlattal. Egy jó szakács ma többszázezret keres.
Esetleg nevet szerezhetnél magadnak azzal, ha youtubon főznél, beszámolnál arról, hogy mit próbáltál ki, mit tanultál újat külföldön. Promotálnád kicsit a pályádat.
20 L Szakács szakmával jelenleg egy gyárban dolgozom havi 163ezer Ft-ért . Kamatoztatni akarom a pénzem mert szeretnék előre jutni az életben jogsi kocsi lakás . Hitelt nem akarok életem végéig fizetni habár meg hallgatnám mit ajánlanak . Illetve barátommal szeretnék már lakni de mind ketten csak külön akarunk (csak 2 en ) mind ketten szülőknél lakunk . Hogyan lehetnék önálló így hogy nem kell 10 éveket várnunk . Dolgozzak a szakmámban ? De annyira bátortalan vagyok . És ez a nem tudom mit hogy tegyek érzés kerget ami borzasztó .