Mit ajánlotok tetőtéri ablakok sötétítésére? (tudásbázis)
Ha azt szeretnéád, hogy ne csak a fényt, hanem a meleget is verje vissza, hogy ne forrjon fel nyáron a tetőtér, akkor külső hővédő rolót kell tenni. A belső rolók sok meleget beengednek!
Jó megoldás az ablaküveg fóliázása, de az sem olcsó és állítólag olyan sugarakat is megszűr, amik kellenek a virágoknak, ezért azok tönkremennek. nem tudom, nem próbáltam.
A külső hővédő rolót nem tudtukl megfizetni, ezért a párom csinált egy léckeretet és barkácsáruházban kapható hőtükör fóliát (párszáz forint, méterre vehető) tett rá, ezt erősítjük kívülről az ablakra, nekünk bevállt.
A mi tetőablakunkra csak külső rolót lehet szerelni,illetve lenne belső ami fel lehet varázsolni,olyan 30-35 ezer körül.Na ennyim nincs rá,de épp most készítek házilag,minimálköltséges,és olyat csinálhatok,amilyet csak szeretnék.
Ha valakit érdekel az ötlet,megosztom szívesen.
Mikori az ablak?
mi most építettük be és a hozzá tartozó roló jó minőségű és több színből lehet választani. nézd meg a naplómban 175.-bejegyzésnél a képet.
Reluxát semmiképpen se,nem sokat sötétít és hamar tönkremegy.
Van az a drága,tiszta fekete,lehúzhatós a nevét nem tudom,ára kb 25 ezer pénz volt vmikor.
Na az teljes sötétséget csinál,egy ismerősünknek van.
További ajánlott fórumok:
- Milyen szert érdemes használni a kintről bemászó, nagyobb pókok ellen? (Szúnyogháló nem megoldható a tetőtéri ablakok miatt)
- Te mivel sötétítesz otthon? (ha nincs redőnyöd)
- Mit ajánlotok a levegő max 5 fokos hűtésére tetőtéri gyerekszobába?
- Redőny tetőtéri ablakra: van olyan módszer ami nem kerül több mint 100.000Ft-ba per ablak? 4 ablakunk van, de nincs fél milliónk rá. Ötlet?
- Szőke+ősz haj sötétítése
- Tetőtéri ablakoknál jó ha van külső hővédő roló? Felfogja valamennyire a meleget? Tapasztalatokat várok. Köszi