Mit ajánlanátok annak az anyukának akinek a 7 hónapos babájának már 5. napja nincs széklete? Mit tegyen? Mit használjon? (tudásbázis)
Húha 7 hónapos?Akkor Ő már nem csak anyatejes eszik mást is gondolom.Anyatejesnél normális elvileg az 1 hét os,de Én 2 napnál tovább nem hagytam kínlódni.
Hőmérőzd meg a popsiját,úgy ahogy írták,rengeteg kaki fog kijönni belőle.Az a baj,hogy be van száradva a vége és nem bírja kinyomni.
Mi hónapokon át küzdöttünk ezzel a problémával. Összegyűjtöttem miket próbáltunk. Hátha valami használ nektek is. :)
- hosszan tartó és meleg fürdő
- tornáztatás(lábacskákkal először lassan biciklizni, aztán gyorsan, aztán a két térdet felnyomni a hashoz, pár msp-ig odaszorítani, és ezeket ismételgetni)
- maszírozás (főleg fordított c betűket rajzolni erőteljesen, ahogy a vastagbél fut)
- baracklé, erősen cukros langyos vagy meleg kamillatea, szilvapüré
- hőmérőzés (többször is egymás után popsikenőcsbe jól bemártani és forgatni),
- Glicerines kúp (egy fél hosszában elvágva)
- Levolach vagy Duphalax szirup esténként egy kávéskanállal (egyszeri adag ritkán hat)
- Te vegyél be esetleg valami enyhe hashajtót, és a tejcsivel átkerül valamennyi és az is hathat.
Annyi megjegyzést írnék még, hogy az én gyerekorvosom azt mondta, hogy a hőmérőzés és a kúp csak akkor, ha az összes többi nem használ. A hashajtó szirupok meg csak végszükség esetén, mert ha ahhoz hozzászokik a kis Manó, egész életében küszködhet vele. Persze ez rendszeres használat esetére vonatkozik.
Nem haragszom,hidd el nekem is fontos a hozzataplalas helyes betartasa,de ez tulzas hogy kettö kiskanal joghurttol beteg lesz a gyermek.A pelda amit irtal,az honapok utan derült ki nem egy egyszeri alkalom utan.
Tovabbra is tartom a velemenyemet:)
Ne haragudj, de nem tudhatod, hogy semmi baja nem lesz tőle!
(aki érzékeny rá, annak mindegy a mennyiség, egy kiskanál is sok!)
Egyik ismerősöm kisbabája hónapok óta fogyasztotta a tejet/tejtermékeket, amikor kiderült egyik napról a másikra, hogy érzékeny rá. Szvsz minél később jobb elkezdeni ezeket!
Én kisfiamnak 7 napig nem volt széklete,a gyerekorvos tanácsolta,főzzek kamilla teát,vegyek laktózt(70 ft volt talán)a patikába,tegyek a teába 1 dl teába egy kiskanállal.
Tökéletesen működött!:):)
A leavolac szirup én úgy tudom, hogy nem azonnali hatású, azt folyamatosan szokták adni székletlazítónak nem?
Erősítsetek meg ha tévedek, de ha ma pl. adja a bébinek, annak nem ma lesz eredménye.
Eszik már mást is anyatejen kívül?
Mert anyatejes babáknál teljesen normális ha akár tíz napig sincs széklete.
Ha látod, hogy fáj a pocakja, és zavarja hogy nincs, akkor - ha már kanalaztok - megpróbálhatsz egy kis baracklevet, vagy cukros kamillateát.
Ha nem zavarja/bántja a pocakját, akkor még várnék.
Elöször is anyatejes babaknal teljesen normalis akar 10 nap szeklet kimaradasa is.
Volt mar korabban ilyen kerdes,igaz ott az anya nem taplalt hozza,de gondolom 7 honapos mar eszik anyatejen kivül mast is.
Az en kislanyomnak a szekletet a kamilla tea lazitja meg,Hip-es graanulatom,gondolom a dextroz tartalma miatt.
Az alma ,banan nalunk is hasfogo hatassal van.
Semmikepp ne adj neki most repat se.
Barack nagyon jo ötlet,vagy a szilva,esetleg lassan mar belehet ugyis vezetni a natur joghurtot,szerintem ha most kivetelesen adsz neki egy-kettö kiskanallal az is segiteni.
Szia!
Az alma az én fiamat fogja... Barack viszont nagyon jó, vagy ha még szopik, én szoktam baracklevet inni, attól megjön a kaka az biztos! Ha szilvát adsz neki, az is lazít.
További ajánlott fórumok:
- A jó anyukának zsíros a haja
- Egyik ismerősöm az újszülött babájának a Daevon Dante nevet adta. Te megtennéd ezt a gyerekeddel?
- Ti segitenétek egy 3 családos anyukának?
- Mi lenne az az egy (CSAK EGY!) tanács, amit egy frissen szült, első gyermekes anyukának adnál?
- Aki adott már a Babájának köptetőt, aminek az íze nem volt borzalmas, írjon légyszi!
- Ki, hogyan főzött a babájának?