Mistral fogamzásgátló mellett menstruáció kimaradása (beszélgetés)
Szia! Hasonló jelenség van nálam is, viszont én másfél éve szedem a Mistralt. Nekem konkrétan az első 2 levélnél volt az, hogy beállt a menstruációm napra pontosan, azóta pedig hol van, hol nincs. Most pl. már a második egymást követő hónapban nincs vérzésem, tesztet biztonság kedvéért csináltam, természetesen negatív lett. (Évente 2x szoktam vérvételre menni, abban sincs semmi eltérés, ami utalhatna problémára.) A nőgyógyászommal konzultáltam, mondta, hogy ez természetes kimaradás, hiszen a fogamzásgátló tablettáknak van egy ilyen tulajdonsága, hogy meg is tudják szüntetni a vérzést. Vannak nők, akik kifejezetten azért is szedik a fogamzásgátlót, hogy kisebb mennyiségű legyen, vagy abszolút ne legyen vérzés.
Ha téged zavar, egyeztess a nőgyógyászoddal, és kapsz másik tablettát. Remélem sikerült egy kicsit megnyugtatni! Legyen szép estéd! 🙂
További ajánlott fórumok:
- A menstruáció kimaradása után mennyi idővel érdemes terhességi tesztet végezni?
- Szerintetek mikor érdemes menstruáció kimaradása után dokihoz menni ha a teszt ++-os?
- Mit tegyek menstruációs görcs ellen, ha a görcsoldókat kihányom, fogamzásgátlót meg nem akarok szedni?
- Hogy lehet eltolni a menstruációt fogamzásgátlóval nyaralás utánra?
- Rendszertelen a menstruációm a dokim minden áron fogamzásgátló tablettát akar rám tukmálni. Valakinek valami tanács?!
- Mistral fogamzásgátlónál, ha az első szemet a menstruáció 4. napján vettem be, meddig kell még védekezni?