Misike születése (VBAC természetesen császár után) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Misike születése (VBAC természetesen császár után)
Szerintem is egyén függő, hogy kinek mi a jobb.
Én pontosan azt vártam el az Orvosomtól, hogy a vizsgálatai és az egyéni jellemzők és körülmények alapján döntse el, hogy milyen beavatkozás szükséges, indokolt. Ne egy előre megírt protokoll legyen a mérvadó. Végülis nem vagyunk egyformák.
10 évvel ezelőtt még az volt a protokoll, hogy minél kevesebb császár legyen. A barátnőm a második szülésénél erőltették a természetes szülést (az első császár volt). Végül intenzívre került egy sürgősségi császár után, amit a férje feyegetőzéseire voltak hajlandók megcsinálni. Még a műtőbe is a férjének kellett becipelnie. A műtét során derült ki, hogy az előző heg már felhasadt, és feleslegesen erőltették. Viszont ehhez tudni, kell hogy Ő nagyon vékony testalkatú lány, és már az első császár is aránytalanság miatt történt. Ez az ok nem szűnt meg a második babánál sem. Ezt figyelembe kellett volna vennie az orvosának. Csakhogy neki a protokoll fontosabb volt.
Aki VBAC-re készül keressen tapasztalt jól felkészült orvost és szülésznőt, akik meg tudják ítélni, hogy van-e esély sikeres VBAC-re.
Bluemoon!
Az orvosom Guttman Orsi volt, a szülésznőm Kondor Kata.
Jó szívvel ajánlhatom őket. Érdemes megkérdezni a 2 császárt. Van személyes ismerősöm, akinek volt sikeres hüvelyi szülése két császár után.
Gratulálok! Szeretnék én is így szülni, hogy így odafigyelnek rám és én vagyok a fontos, fontosabb, hogy nekem jó legyen, mint a protokoll betartása.
Szóval engem is érdekelnének a szülésvigyázóid nevei.
Az elsőt sikerült megszülnöm, a második farfekvés miatt csm lett és soha többet csm, pedig jól, kevés fájdalommal gyógyultam.
Gratulálok a gyerekekhez!
Szerintem nagyon egyéni ez az egész.
Nekem császárom volt, miután lement az infúzió segítség nélkül mentem zuhanyozni. Egy napig kértem fájdalomcsillapítót, később már nem kértem, mert nem fájt.
Szóval meg lehet ezt úszni ilyen szerencsésen is. Nem kell előre stresszelni, hogy milyen rossz lesz utána.
Ezzel együtt elhiszem, hogy másnak meg oltári kellemetlen és sokáig tartott a műtét utáni felépülés.
Gratulálok!
Nekem az első volt farral ő császárral lett meg másodszorra kellett egy kis vákumos rásegítés de nem volt vészes nem repedtem nem is vágott nagyon a doki.Nagyon gyorsan meglett.Most vagyok a harmadikkal várandós kicsit félek de remélem minden rendben lesz a szüléssel.
Gratulálok! :)
Ennél szebbet nem is nagyon lehet elképzelni sem, én is így szeretném! :) Az elsőt! :D
Gratulálok a gyerkőchöz!
Megkérdezhetem, hogy mennyi idő telt el a császár és a természetes szülés között?
Ugrás a teljes írásra: Misike születése (VBAC természetesen császár után)