Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Minél nagyobb a felhajtás egy esküvőn, annál kevésbé szól a szerelemről. fórum

Minél nagyobb a felhajtás egy esküvőn, annál kevésbé szól a szerelemről. (beszélgetés)

24. L’Engel (válaszként erre: 21. - Fülemüledal)
szept. 26. 12:16

Még így sem hiszem helytállónak az állításodat. Az esküvő egy különleges alkalom a pár számára. Érthető, ha különlegessé akarják tenni. Kinek mit jelent a különleges, az már egyéni ízlés kérdése. Ha pillangókat, akkor azt! 😄

Nem csak azért szoktak felhajtást csinálni a dolgokból, hogy másokat lenyűgözzenek, hanem saját maguk számára is, az emlékek miatt. Nem az egyszerű vagy a parádés esküvő lesz a kapcsolat fokmérője.

Nekem kis létszámú, egyszerűbb esküvőm volt, de így is fontosnak tartottam részleteket. Jó is visszanézni a képeket, mert szépek, összhangban van rajtuk minden.

Ennyi erővel minden felhajtásért kár. Menjen el mindenki az anyakönyvvezető elé két tanúval, majd pár órával később felejtsék el az egészet.

23. srcrss (válaszként erre: 21. - Fülemüledal)
szept. 25. 18:06
A dekoráció a személyiségükről mond el valamit, nem a szerelmükről. Az kettejük dolga.
22. srcrss
szept. 25. 18:02
Egy lagzi a bulizásról kell szóljon, vagy nem?
szept. 25. 17:47

Nem a násznép nagyságára gondoltam.

Hanem ha a külsőségek borzasztóan túl vannak lihegve. Mikor túl fontos egy dekoráció, egy virág, a vendégek ruhájának színe, vagy hogy pl lepkéket engedjenek ki egy 5000 darab swarovskival díszített fehér dobozból, meg ilyenek.

20. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
szept. 24. 12:36
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. A lányoméknak nagy lagzijuk volt 150 fővel, de nem azért mert mi akartuk vagy a gyerekek hanem a nászasszony. Akarod? Kell? Fizeted? Akkor semmi akadálya. Ettől még ugyanolyan szerelmesek voltak aznap mint előtte vagy utána :)
19. semleges (válaszként erre: 17. - Amaunet)
szept. 24. 12:22
Vagy 1-2 évvel később. Ha még együtt van a házaspár.
18. semleges (válaszként erre: 14. - Channa*)
szept. 24. 12:21

Igen, a létszámtól, az eszemiszom dinomdánomtól, 2-3 napos, ott alvós esküvőket gondolom nagynak. Pl. 150-200 fő fölöttit.

Voltam olyan esküvőn ahol óránként szolgálták fel a kajákat. Levesek, húsok, sültek, köretek, töltöttkáposzta, torták, sósak és megint elölről. Túlzás volt.

És voltam olyanon is ahol urizáltak és éhesen ment haza a násznép mert mondjuk az előétel az volt, hogy egy fehér tányéron zellerlevél és mellette egy kiskanal mustár maszatolva. Aztán a főétel is két falat valami semmitmondó, íztelen felismerhetetlen nulla.

Olyat is hallottam, hogy állófogadás, szendvicsekkel és még az öreg-, dédszülőknek sem volt székük.

szept. 24. 12:19
Az esküvőt és a lakodalmat is meg kéne különböztetnünk, mert manapság már előfordul az is, hogy az esküvő van egy adott napon és a lakodalom akár hetekkel is utána. (ahogy sikerül leszervezni)
16. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
szept. 24. 12:16

Szerintem a két dolognak semmi köze egymáshoz.

A te esetedben hogy volt?

15. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Semleges)
szept. 24. 12:05
Pénz és hogy szeressenek bulizni. :D Ha végtelen pénzem lenne sem akarnék 150 fős lagzit. Viszont aki szeret bulizni és anyagilag is belefér, miért ne csinálna nagy lakodalmat?? Az esküvő hagyományosan erről szól, hetedhét országra szóló lakodalom, dínom-dánom stb. Attól hogy valaki erre vágyik és megteheti, nem ér kevesebbet a a kapcsolata.
14. Channa* (válaszként erre: 13. - Semleges)
szept. 24. 11:45

De mitől nagy egy esküvő?

A létszámtól?

Nekem volt esküvőm és buli is utána, de 50-en voltunk, azaz ez nem számított létszámilag nagy esküvőnek elvileg, de minden meg volt, ami egy esküvőn szokott lenni, azaz szertartás, vendégek, ruhák, kaja, pia, zene, tánc, díszítés, stb.

Egy esküvőn attól nagy a felhajtás, hogy egy bizonyos szokást követünk?

Nem tudtunk volna hívni 200 embert, mert ennyien voltunk akkor még a családunkkal, barátainkkal együtt. Idegeneket, azért, hogy többen legyünk, nem hívtunk;)

szept. 24. 11:29
Szerintem nem. A nagy felhajtás és nagy esküvő pénz kérdése.
szept. 24. 10:56
Az esküvő nem a szerelemről szól, hanem arról, hogy két ember hivatalosan is összeköti az életét. A lakodalom pedig ennek a megünneplése. A szerelemről azok a pillanatok szólnak, amiket két ember oszt meg egymással, és csakis egymással.
szept. 24. 10:16
Ha nekem lenne, sokkal inkább szólna a hatalmas buliról! Olyan igazi hajnalig tartó, mindenki berúgott, táncolt és hányt buliról, amitől két napig másnapos lenne a násznép velem együtt! Imádnám! 😍
10. libikóka (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
szept. 24. 09:41

Nem tudom mire gondolsz.

Arra hogy a nagy esküvő valamiféle kompenzálás?

Esetleg hogy egy nagy esküvő napja nem tud a szerelemről szólni ,épp a nagy felhajtás miatt?

Mindkettő igaz lehet,,épp úgy ahogy egyik sem.

szept. 24. 08:20

Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.

Mi számít nagy felhajtásnak? És miért gondolod, hogy a házasság nem a szerelemről szól?

Nem hinném, hogy lenne összefüggés.

szept. 23. 22:42
Szerintem nincs összefüggés.
7. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
szept. 23. 22:37
Elvàltam, de hiszek a házasságban. Bulit meg ki hogy szervez.
szept. 23. 22:26

Azt gondolom, hogy sosem kívánnék magamnak akkora felhajtást és annyi embert!

Tisztelem és elismerem magát a jogi intézményt, de nem értem az ezer gonddal, idegeskedéssel szervezéssel és pénzköltéssel járó hajcihőt!!!!

Nekem nemhogy a legszebb, de a legborzasztóbb napom lenne ilyen formában!!!

szept. 23. 21:32
Én kis esküvőt szeretnék.
szept. 23. 20:36
Azért ez így, ebben a formában nem igaz.
3. Ghost👻 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
szept. 23. 20:14

Hülyeség.

Az esküvő a szerelemről szól.

Az hogy mekkora van tartva annak ezer oka van.

szept. 23. 19:46

Nem vonnék semmilyen párhuzamot a kettő között.

Inkább a pár igényein múlik a felhajtás mértéke. A násznép mérete pedig család és baráti kör létszámán és viszonyán.

szept. 23. 19:42
Szerintetek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook