Minek érdemes tanulni anyaként? (beszélgetés)
Szerintem nem tudod mit akarsz.
Mihez érzel a kedven kívül tehetséget, affinitást is?
Ha már így indítasz, inkább bele se kezdj.
Először is, mi az, amihez értesz? Mert a szépség és alakformálás dolgokhoz is érteni kell, nem elég a Nők Lapja vagy Nlc café néhány cikke.
A saját vállalkozáshoz is érteni kell, pénzügyi tervezés, adózási ismeretek - legalábbis olyan szinten, hogy ha egy tanácsadóhoz, könyvelőhöz mész, megértsd, amit mond és tudj döntéseket hozni.
Aztán ismerni kellene, mire van kereslet, ahol laksz, van-e konkurencia. Mert ha te lennél az ötödik szépségszalon egy kistelepülésen, az eleve bukás.
Tudnod kellene, mekkora tőke kell hozzá, mikorra várható, hogy kitermeli a költségeket, stb.
És csak ezek után jön, hogy a gyereket hogyan tudom mindebben intézni, anyaként ez hogyan is nézne ki, az apuka hol, hogyan lenne ebben jelen, stb.
Az ugyancsak ő? Naponta 2 fórum is mehet már?
Amúgy épp azért nehéz az alakformálás és társai, mert sokan vannak már a piacon.
De 33 évesen első szakma?:(
A legjobb ötletem, hogy derítsd ki, alkalmas vagy-e vállalkozónak. Alkalmazotti attitűddel gyors lesz a bukás, de van benned üzleti véna, azt érdemes előbb fejleszteni.
Aztán végig gondolni, mennyi pénzt tudsz kockára tenni, majd csinálj egy üzleti tervet. Mennyi ideig tudod úgy finanszírozni a költségeket úgy, hogy nulla a bevétel?
A gépek elég drágák, számold ki, mennyi lesz a rezsi, a berendezés, a bérköltség, a reklám, ehhez képest mennyi bevételt kell elérned, hogy ne legyen veszteséges.
"Ezek a szépség és alakformálás dolgok nagyon mennek."
Ez mit jelent? Kevés az, hogy nagyon mennek, ahhoz, hogy ilyen területen szolgáltass meg kell tanulni a szakmát, szakvizsgát kell tenni.
De nem könyvelni akarsz? Két perccel ez előtt arról nyitottál fórumot.
Még nincs szakmád?
Tanulj dietetikusnak.:))
Igen, pont tegnap voltam én is kozmetikusnál, aki egyben műszempillás is. Pont szóba jött ez is, hogy mindenki délután ér rá.
A körmösömnek a kisfia egyidős az enyémmel, egy csoportba járnak, ovisok. Évek óta hozzá jártam körmözni, de most a férje munkahelyet váltott, nem ér haza emberi időben, nem tud neki besegíteni, így a délutáni vendégeinek felét nagyjából le kellett mondani.
Gyerek mellett szerintem nehéz a szépségiparban dolgozni úgy, ha nincs segítség.
De ha van is segítség, egy idő után lelkiismeret furdalása lesz az anyukának, hogy keveset van a gyerekkel.
A szépség dolgokhoz annyit, hogy lehet most ez furán hangzik, de a körmösöm, fodrászom és kozmetikusom is mindig panaszkodik, h miért akar mindenki délután menni hozzájuk, amikor ők is inkább hazamennének...
Én ezt elhiszem, de ők se gondolhatják komolyan, hogy aki 8-16-ig dolgozik, az havi 2-3 szabadnapot kivesz azért, hogy hozzájuk járjon. Az éves szabadságom rámenne :(
Tanulni bármit,ami érdekel.
Vállakozás?
Attól függ,mennyi pénzed van.
Inkább tanulj valamit.
Sziasztok!
Érdekelne, hogy anyaként minek érdemes tanulni, vagy mibe érdemes kezdeni? Van egy 5 éves kisfiam és nagyon azon gondolkozom, hogy magán vállalkozásba kezdek. De mibe? Ezek a szépség és alakformálás dolgok nagyon mennek. Ezekbe érdemes befektetési? Ötlet? Te mibe kezdenél?
További ajánlott fórumok:
- Nőnek maradni anyaként!
- Mit érdemes tanulni, aminek hasznát is vesszük (tanfolyam, diploma, főiskola, stb.)?
- Szerintetek milyen idegen nyelvet érdemes most elkezdeni tanulni? És miért? Minek van ma jövője?
- Manapság milyen főiskolán/egyetemen érdemes tanulni, aminek hasznát is veszem később?
- Szakképzések...Minek érdemes tanulnia egy nőnek ma?
- Manapság minek éri meg jobban tanulni?