Minden kórházban fizetni kell azért, hogy bemehess a kismamával a szülőszobára? (tudásbázis kérdés)
3 hónapja szültem a Szent Imrében.Se tanfolyam se választott orvos se választott szülésznő nem volt.Apa bejöhetett INGYEN.Csak a ruhát kellett megvenni.Kb.1500 ft volt.
A nőnek joga van arra, hogy valakit magával bevigyen a szülőszobába. Egyik fórumba még be is linkelte valaki a törvény paragrafusát. De rá lehet keresni a neten.
Ja! És még császárnál is. Magam is szültem, a férjem ott volt végig velem. :-P :-P (Péterffyben, Bp)
Nem kell fizetni, velem az anyukám volt ott minkét szülésemnél, de egyszer sem kellett érte fizetnünk. És baba-mama szobában is voltam, azért sem kellett fizetni, sőt még vinnem sem kellett semmit sem.
Ilyet még én sem hallottam,pedig az elmúlt 4 évben vagy 8 rokon gyerek született országszerte :O
Bárki lehet kísérő,az megy be,akit a kismama be akar vinni magával.
Nekem párom és anyukám is bennt volt.A végére anyu kiment,hogy ne legyen útban.De hogy tanfolyam meg ilyen horror összeget fizetni?
Mi megyeszékhelyen lakunk, és nálunk is volt ilyen tanfolyam: apás tanfolyam, 10 ezer Ft-ba került, viszont a második gyereknél már nem kell elvégezni. Két alkalommal kellett bemenni a kórházba, ahol hasznos dolgokat mondtak, és megmutattak mindent, hol mi fog történni. Nagyon hasznos volt.
Én 1hónapja szültem Bp-n a Sote II-n és bent volt apa ingyen és bérmentve:) kapott ruhát meg zacsit a lábára és ennyi:)
Azt hozzá teszem amikor épp el nem felejtik elkérni, mert tőlünk például kértek a barátnőm mikor szült tőlük nem, pedig később szült mint én, nem hiszem, hogy eltörölték volna, szerintem csak simán elfelejtették mert épp nagy volt akkor a sürgés forgás.
Meg milyen tanfolyam? Azt tanulni kell, hogyan fogja a nő kezét a kisérő, hogyan adjon neki vizes zsepit? :-D
Az István kórházba nem kellett fizetni,hogy a férjuram bent lehessen!Mind a 3 csemeténél bent volt a férjem.Ez 10,8,5 éve volt.De szerintem nem változott semmi!
Nem tudom pontosan 1000-et vagy 1500-öt kérnek ele a ruháért (zöld köppeny, cipő védő, sapka) amit felvesz az apuka vagy aki épp a kismamával van.Én Debrecenben a Klinikán szültem.
Miért kéne fizetni? ilyenről se hallottam még...
Szegeden egyszer használatos műtősruhát adnak amibe át lehet öltözni. 1000 Ft az egész cucc (nadrág, tunika, sapka)
Már van ilyen?Amikor én szültem még nem volt.De jó!:)
De simán bent volt a férjem mindkétszer,a császárnál is,ingyen.Na de ez még a múlt században volt:DDD
Más szelek fújnak:)
Nem tudom,ki mondta neki,mert még csak telefonon értekeztünk röviden.Furcsa.Úgy látszik egyedülálló.
A MÁV-ban is így van,csak mikor voltunk szülőszoba látogatáson,mondta a szülésznő,hogy az apuka jobban jár,ha viszi magával a saját kényelmes papucsát a szülőszobára és abban van,így nem fülled bele a hosszú órák alatt a lába a cipőbe,meg a zacsiba amit rá kellene húzni!
Főleg mivel mikor én szültem augusztus volt,majd 40 fok!
Szekszárdon nem kellett fizetni,a férjem simán bejött,pedig semmilyen tanfolyamon nem volt.
Ezt valami csecsemős mondta neki? Azok szoktak olyan "emberbarátok" lenni... :(
Papás szülésnél van valami felkészítés. Lenyomnak egy kisfilmet, elmondják hogy mi a pálya, és kész. Egy óra az egész, pénzt nem kértek érte. Szerintem nem is kérhetnek.
:D Ez valami vicc? Vagy kész átverés :D
A Sotén 2008-ban nem kellett.. kapott zöld köpenyt, cipőjére zacskót, aztán jöhetett befelé... Még az ingyenes szülésfelkészítőre sem járt, mert nem tudott eljönni a munkahelyéről... Nem is hallottam még ilyet, hogy ezért fizetni kell... :(
Sima szülés volt,de tanfolyam híján nem mehetett be.Hogy mit tanítanak ott,talány.
A debreceni klinikán is fizetni kellett régen a zöld ruháért, de egy alapítvány átvállalta ennek az árát. De lehet nekik adakozni ott helyben, ki is van írva. ;)
Nálunk a szülőszobára kapott egy zacsit a lábára, császárra nem jöhetett be. De ahol bemehetett az apuka, ott nem kértek pénzt a ruháért.
Nem tudom ,régebben nem kellett fizetni.
ott a szülőszobára apuka viszi magával a saját kis papucsát és abban van amiben jött!
A császárnál nem tudom mi a helyzet,oda be kell öltözni,szal lehet azért a ruháért fizetni kell
Én még ilyenről nem is hallottam.Nálunk simán bejött a férjem, és nem kellett fizetni érte.De ha kellett volna, fizettem volna, mert minden pénzt megért volna, csodálatos volt, hogy együtt voltunk akkor is, és ő is osztozott az élményben velem:)
Anyukám barátnője ma szült.Úgy volt,hogy anyu megy be vele a szülőszobára.De kiderült,hogy ahhoz,hogy bemehessen,el kellett volna végeznie egy 40ezer forintos tanfolyamot.Ez mindenütt így van?
Fizetni?? :O
Nekünk sem kellett semmit...
??? Én ilyet még nem is hallottam. Úgyhogy nem. :) Nálunk nem kellett és a baráti körben a múlt évben sorban jöttek a babák, de ilyet senki nem mondott.
További ajánlott fórumok: