Minden gazdag ember lenézi a szegényebbeket. Milyen autó, stb. (beszélgetés)
Az is baj, ha félreértjük egymást, de még nagyobb, hogy sokszor meg se kísérli senki rendezni a félreértést.
Ezúttal legalább ez megtörtént.
Ok...-DD
Azert Alinka idezett mondata most igy olvasva azert mäskent hangzik.
Semennyire. Sokan hiába dolgoznak megfeszülve, tisztességgel, becsülettel nem mindig tudnak 5-ről a 6-ra jutni mert nincsenek megfizetve.
Nem mindegy, hogy milyen gyorsan épül kockáról kockára és, hogy azok a kockák mekkorák.
Nem fogalmaztál rosszul semmit, ne félj. :)
Nem a személyed ellen szólt a hozzászólásom. :)
Én nem is Lázárról alkottam véleményt, csak arról a bizonyos szövegkörnyezetből kiragadott mondatról.
Ezzel, amit bemásoltál, teljesen egyetértek.
A munkára és az általa elért anyagi javakra tessék csak büszkének lenni. Büszkének lenni az eredményeikre azonban lehet mások lenézése nélkül is. Ezzel ismételten nem a politikus kijelentésére reflektálok, hanem az indító témára.
Kezd itt leülni egy kicsit az eszmecsere. Nézzük meg hát a Lázártól elhangzott szöveget kibővítve, ugyanis valójában a szövegkörnyezetéből kiragadott az élesen kritizált kijelentés.
A bevezető egy részét is nézve nem is biztos, hogy mindenben vitázni kell vele:
"Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. "
Nos, így mennyiben más a véleménye és az itteni vélemény róla?
Ok, rendben van, akkor en fogalmaztam rosszul magyarul a gondolatomat...
az idezettel en sem ertek egyet mert olyan lesajnälonak erzem.
meg egyszer sorry, de lassan hat evtizede , hogy nem ott elek.
maximum csak azt irhattam, hogy az anyagi helyzetem teljesen rendben volt es van.
anyagilag nincs hiänyom, es ez esetleg felreerthetö lehet.
De állítólag 2018-ban szivárogtatta ki valaki.
x.y. 2011-ben, a hódmezővásárhelyi közgyűlésen a következőket mondta:
„Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, azt gondolom.”
(Népszava,YouTube,Index.hu)
Ez a kijelentés jelentős visszhangot váltott ki, sokan úgy értelmezték, hogy X. szerint az emberek értéke anyagi helyzetüktől függ. Később X.Y, azt mondta, hogy szavait kiragadták a szövegkörnyezetből, és nem úgy értette, ahogyan azt sokan értelmezték.
Mit mondott, mit gondolt, ki tudja, de ez beleégett sok ember tudatába ez tény.
Már 2011-ben sikerült ezt előadnia:
"Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem" - mondta Hódmezővásárhely polgármestere, egyben a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a megyei jogú város közgyűlésén.
Ezt egy hazai politikusunk mondta. Keress rá az idézetre.
„Mindenki annyit ér, amennyije van.” 2018-as.
nagyon jol sejted, mert erre gondoltam, csak a szavak nem voltak pontosan elöttem.
köszi a segitseged.
sorry, de en csak a te hsz-eddel ertettem egyet, arra irtam välaszt.
joindulattal irtam, de itt mindenki mindent felreert.
Hansi - ha jól sejtem - csak egy itthon hírhedt klasszikust idézett. Szó szerint:
"akinek nincs semmije az annyit is ér. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani. Annak annyi az élete."
Én ezt átfogalmaznám arra, hogy akinek több van, az több helyen tudja érvényesíteni magát.
De hogy többet ér? Minél vagy kinél?
Lehetsz te akármilyen gazdag és megveheted azt az autót, amelytől az ára láttán azt is elvárhatnád, hogy megszólaljon, ha nincs aszfaltozó munkás, aki az utad tegye elébed. Akarhatsz szuper kocsit, ha nincs mérnök, aki megtervezze, ha nincs összeszerelő munkás, aki segítse a gyártási folyamatát, vagy ha nincs értékesítési szakember, aki piacra dobhatná, akkor minden vagyonod hiába.
Mint Te: mindenevő vagyok én is. :-D
Ja! És - már csak a fórum témája miatt is leírom -: a gazdag mivoltom ellenére sem nézek le senkit!
(Engem viszont már néztek le nem egyszer azért, mert szenvedélyem az olvasás.)
Igaz!
(Ha nem lett volna elég pénzem, nem tudtam volna könyveket vásárolni. Van egy kölcsönkönyvtárnyi könyvem! Válogatott könyvek. Ez jó érzéssel tölt el. Gazdagnak érzem magam.)
"Van, akinek egyiket sem sikerül."
Meg van, aki egyiket sem akarja. Szerintem nem az határozza meg valakinek az értékét, hogy mije van.
További ajánlott fórumok:
- 2012, azt mondták még szegényebb év lesz mint a tavalyi!!
- Szerintetek ha valaki gazdag pasival jön össze, miért jön szinte mindenki azzal, hogy úgyis csak a pénz miatt?
- Jobb egyedül, szegényebben de nyugalomban, mint házasságban de boldogtalanul, idegeskedve?
- Hogy viseljük el ismerősünket, aki minden egyes találkozás során a gazdagságával és kivételezett helyzetével kérkedik?
- Miért nézik le a szegényebb embert még a rokonai is?
- Szerintetek, mennyire látszik ránézésre az embereken, hogy szegényebb vagy gazdagabb családból származnak?