Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó E-Book Reader? (tudásbázis kérdés)
Milyen olvasód van? Mert a létezik e-ink háttérfénnyel, ez a Kindle Paperwhite nevű olvasó. Nem tft kijelzős, hanem ügyesen megoldották a háttérvilágítását. De ettől még e-ink, viszont jóval drágább, mint a hagyományos Kindle.
Valóban igaz: aki sokat olvas, és kifejezetten olvasásra akarja használni a készüléket, az e-ink kijelzőset vegyen, hogy kímélje a szemét. Aki nem olvas olyan sokat, de egyéb szolgáltatásokra, pl. netezésre is akarja használni, az inkább tabletet vegyen. Sok esetben akár olcsóbban is kijöhet, mint egy jó e-book reader. Vizsont a szemnek fárasztóbb.
Lehet jegyzeteket létrehozni itt is. (egy boldog kindle4 tulajdonosa :) )
Szerintem keress ezekről a kütyükről speciális fórumokat a neten, majd menj el a media marktba pl, és tapizd végig az olvasókat. Én egy wayteq-et néztem ki a leírása alapján, de élőben egyáltalán nem tetszett.
Mindenki az einket ajánlja, de nekem speciel nem jött be. Nekem háttérfényes olvasóm van, legkisebb fényerőn, másfél hétig bírja az akksija (napi kb. 2 óra olvasásnál).
Én epub formátumra konvertálom, a legtöbb olvasó kezeli az: epub, mobi, txt, pdf, lit kiterjesztéseket.
A "beleírásról" nem tudok nyilatkozni.
Azért jobb, mert olvasásra találták ki ha e inkes.
Belenyúlni a szövegbe azt jelenti, hogy kvázi szerkesztheted akár a szöveget, mint a word-ben.
Amennyiben te csak olvasni akarsz, akkor az e inkeset válaszd, egyrészt mert az e ink technológiával pont olyan, mintha papír alapú könyvet olvasnál. pl éles fényben nincs az a tablet, amit olvasgatsz, ellentétben egy e inkes e bookkal illetve az se hátrány, hogy egy feltöltéssel heteket kibír egy e book, míg a tabletek max 1-2 napra vannak kalibrálva.
Ha te szeretnél: filmezni, netezni, zenét hallgatni akkor vegyél tabletet, ha csak olvasni akarsz akkor e inkes ebbok reader.
A fórum címét azonnal korrigálnám az alábbira:
Milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó E-Book Reader?
Újabban kacérkodom az E-Book Reader-vásárlással, ezért szeretném tudni, milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó készülék, mire érdemes vásárlásnál figyelni, melyek a jó illetve kerülendö márkák?
Válaszaitokat megköszönném.
További ajánlott fórumok:
- Emberi tulajdonságok szóláncban
- Menhelyről hoznék kutyát, tanácsot kérek tapasztalattal rendelkezőktől
- Empátia - mennyire fontos tulajdonságunk?
- A nők miért nézik a vetélytárs negatív tulajdonságait?
- Mit gondoltok, mennyire van esélye a férfiaknál egy ilyen külső tulajdonságokkal rendelkező nőnek?
- Milyen tulajdonságokkal rendelkező férfi alkalmas a házasságra?