Milyen táplálékkiegészítőt tudnátok ajánlani térdízületi gyulladásra? (tudásbázis)
A közönséges étkezési zselatin, amely bármely élelmiszerboltban kapható, nagyon jó hatású. Ez pótolja a csont és a porc közötti kenőanyagot, a kollagént. Szinte minden esetben a k,ollagén hiánya okozza a gyulladást.
Ha valakinek nehezére esik a zselatint lenyelni (enyves íze miatt és mert összeragad tőle az ember szája) vegyen gumicukorkát. Az is nagyon jó kollagén forrás.
Láttam, olvastam. A fűszerőrlemény azért nem a natúr rizómából, hanem a szárítottból készül, de mindegy.
Akinek telik rá, vegye a kapszulát.
Senkit nem akarok rábeszélni a kurkumára.
Ez is egy vélemény.
Az én vállam azóta se fáj, pedig hónapokon át hideg huzat érte, és erősen lecsökkent a mozgása. Már akkor is fájt, ha nem mozgattam. A háziorvos csak erős csillapítót írt, azzal, hogy ne szedjem gyakran, csak ha muszáj. Reumatológiára elküldhetett volna pedig...
Szerintem a kurkuma segített, mert más változás nem volt. És gyorsan is.
Persze mivel jó sokféle van ezekből, olyat kell választani, ami kurkuma kivonatot, azaz kurkumint tartalmaz jelentös mennyiségben, nem csak sima kurkuma port. Mert annál valóban olcsóbb a sima fűszer, csak nem hatásos. Max. bélrendszeri gyulladásra.
Izületi problémákra ütősebb kell, amiben sok a kivonat.
Azért mondom, mert kimértem.
Most nem tudok ugyanúgy utánamérni, mert kevés itthon a kurkumám.
Mindenesetre a hónapok óta fájó vállam pár nap elteltével már kevésbé fájt. 2-3 hét alatt teljesen fájdalommentes lett.
Egy kapszula egyébként kb. fél gramm kurkumát tartalmaz.
A tabletta azért jobb sokszor, mert hónapok kellhetnek, mire fél mokkáskanalanként bejuttatod a szükséges, hatásos mennyiséget. Már ha egyáltalán ér valamit ilyen pici mennyiség.
Míg a tablettában koncentráltan van a hatóanyag és úgy sokkal előbb gyógyít, ami nem mindegy.
Fekete nadálytő krém./Pl.Herbiotikum/ Gyógyszertárban
kapható,olcsó,és jó.
A kurkuma epebetegségek esetén nem ajánlott. Jobbulást kívánok.
Húúú ha az injekció nem hat az gond.
Nem lehet hogy még nem fejtette ki a hatását?
Sok helyen megírtam már, én nem költök drága tablettára, ha nem muszáj. A természetes kurkuma, mint fűszer, olcsó, és gyulladásos eredetű ízületi panaszoknál használni szokott, ez a személyes tapasztalatom is.
Mokkáskanálnyi mennyiséget lehet naponta valamelyik ételbe tenni.
Szia!
Szerintem a Kurkuma tabletta jól jöhet, de mindenképp kérdezz rá a dokidnál. :)
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek Bartholin mirigy gyulladása?Milyen tünetei voltak?
- Milyen tünetei vannak a vékonybél gyulladásnak?
- Vékonybél gyulladást (Chront) mindig kiséri hasmenés és milyen fájdalmakkal jár?
- Egészségügyi kaparásra kell mennem egy fránya gyulladás miatt. Milyen az ébredés utána. Érzek majd fájdalmat?
- Milyen gyulladáscsökkentő port/granulátumot tudnék szedni Augmentin tabletta helyett?
- Érdekelne: 1. ki mennyit mozog hetente, 2. milyen formában, 3. szed-e táplálékkiegészítőket? 4. Ha igen, milyen célból?