Milyen ötleteitek vannak mikróban elkészíthető érelekhez, vagy akár pillanatok alatt elkészíthető ételeket? (beszélgetés)
jaj, bocsi :((((
megcsináltam a diós-kakajósat, hát finom lett, bár javítottam a magam szájíze és lehetősége szerint, vagyis muszáj volt a cukrot lecserélnem fructózra, (diabetes miatt) és nem volt elég dióm, ezért mandulával pótoltam, de így is rettenetesen finom lett, köszi :))))
ezt a csokis dolgot biztosan megcsinálom, mert a párom imádja a csokis sütiket, én csak annyit változtatok rajta, hogy cukrot nem, inkább fructózt rakok bele.
A naplódat megnézem, és elrakom a kedvencek közzé, mert én is sokat főzök és sütök, bár nekem egy jó kis gyümölcsös receptem van, lehet később beírom vagy ide, vagy a receptek közzé.
Addig is köszi :)))
Mikrós csokis süti
7dkg vaj
10dkg cukor
5db tojás
10dkg mandula
5dkg zsemlemorzsa
10dkg csokoládé
1evk. kakaó
Elkészítés:A vajat, a cukrot,tojássárgát habosra keverni, bele a darált mandulát, zsemlemorzsát, kakaót, csokit, majd a fehérjéből vert habot. Jénaiba rakni, 10 percet sütni, majd 10 percet állni hagyni.
:D Odaát egy másik fórumon nagyon átkódolták az agyam :D Egyébként komoly vagyok. Khm. Khm.
KHMMMMMMMMM!!!! Legyen szép estéd!
A nap fénypontja volt ez a beszólás.
Én simán szoktam berakni krumplit, megmosom, kicsit bevagdosom késsel, aztán bedobom 6-8 percre, és kész a főtt krumpli. Tejföllel, sajttal. Tudom, nem nagy kaja, de gyorsan kész.
Óh, szívesen :D
;)))))
Ha konkrétan a húslevesre vagy kíváncsi, ugyanúgy,mint rendesen, vagyis én egyszerre teszem fel alulra a zöldségeket, rá a húst és az egészet felöntöm vizzel, persze a fűszereket belerakom.
Amire vigyázzni kell minden mikrós főzésnél, hogy az ételekben elve van víz, tehát ezt rá kell számítani, mikor ilyesmit készítek.
Nagyon finom a krumpli, semmi víz nem kell alá, csak amit ahogy beemeled az edénybe, vele együtt átviszel.rá kicsi vegeta-féleség, és vaj. nem kell befedni teljesen, és a mennyiségtől, valamint a mikró sütési hőmérsékletétől függően elkészítjük. Nagyon finom, és a párolt zöldsgé különösen :))
szóval én sorolhatnám, de ha kell valami konkrétum, csak kérdezz.
Sziasztrok!
A müanyag tál birja maximumon? Neked mennyi a max.
3 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál édesítőpor v.cukor
3 evőkanál víz
2 evőkanál vaj olvasztva
1 evőkanál baracklekvár
fél evőkanál kakaópor
fahéj
fél cs.sütőpor.
Egy műanyag tálban mindent összekeverek és 6 percre maximumon a mikróba teszem.Ha lejárt az idő még hagyni kell egy kicsit a mikróban (pár percig).
Nem hittem el hogy sikerülhet,de nagyon finom.
(Hangsúlyozom nem én találtam ki nem akarok más tollával ékeskedni)
Próbáld ki.
;)
- Teának való forralt víz?!
- Robbantott főzelék takarítással?!
- Norbi vagy Tescós fóliás melegítenivaló készétel?!
- Pukkasztott virsli héjastul?!
- Sütéshez margarin folyósítása ami végül már el is párolog?
További ajánlott fórumok:
- A mai legszebb pillanatod...
- Milyen reggeli és vacsora ötleteitek vannak, amikhez nem kell kenyér?
- Milyen gyorsan elkészíthető ételt főzhetnék ebédre?
- Tapasztalatok és örömteli pillanatok a terhesség alatt..
- Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) )
- Mennyire vagy képes uralkodni magadon, és kivárni a megfelelő pillanatot?