Milyen nemzetiségűnek számítok? (tudásbázis)
Vagyis nekem ez annyit mond, hogy nem tekintik magukat nemzetiségnek. Egyszerűen magyar állampolgárok.
Bár ha ez így van, akkor egy vallási közösség hogy hozhat ilyen döntést a tagjaira nézve?
Képzeljük csak el, ha az összes keresztény romának megtiltanák (vagy a fejük fölött döntenének) arról, hogy nem vallhatják magukat romának.
Saját döntésük alapján nem tartoznak a nemzetiségi törvény hatálya alá.
De ahogy olvasgattam, köztük is vita van erről.
Helyes. Ezt így tudom én is.
A zsidóság Magyarországon nem kisebbség? Nem nemzetiség?
A nemzetiség egy adott állam területén az államalkotó nemzethez vagy nemzetekhez képest kisebbségben élő etnikai csoport.
Nem én mondom, a Wikipédia.
Nálunk nemzetiség, mint a szláv, a német stb. kisebbséget.
Nézd meg a statisztikai adatokat! Ott nincs olyan, hogy milyen nemzetségnek vallja magát.
Rátört az őszinteség... :D
Sugár András egyik sztorija volt, hogy a kollégiumi szobájába bekopogott három nagyon részeg mongol srác, és nagy komolyan, bűnbánóan bocsánatot kértek a tatárjárás miatt.
Ők csak akkor hallottak erről. Kiderítették, hol lakik egy magyar...
Epp a husveti reszegseg idejen (pedig o nem ivott sokat), fel lettem vilagositva egy srac altal, hogy o fekete. En akkorat nyeritettem, hogy kikoptem a piam, es par percbe telt, hogy a rohogest abbahagyjam, es folyt a konnyem. Az o bor arnyalatanal sokkal feketebb nincs.
Nem ertettem miert tett ilyen komoly bejelentest, es komoly erofeszitesbe kerult a vihogast abbahagyni meg a szetkopott piat is fel kellett takaritani, szoval a magyarazat erre a meglepo tenyre elmaradt.
További ajánlott fórumok:
- Társkereső arab, olasz, más nemzetiségű férfiakkal
- Milyen közös szavaink vannak más nemzetiségűekkel?
- Jártál e már külföldi orvosnál? Ha igen milyen nemzetiségűnél?
- Mit szólnátok ahhoz, ha a fiatoknak más nemzetiségű párja lenne?
- Német nemzetiségi óvodapedagógus. Milyen nyelvtudás szükséges?
- Milyen nemzetiségű rendszám ez?