Milyen nem vényköteles hüvelykúpot használtok gombás fertőzésre? (tudásbázis kérdés)
Vannak konkrét tünetek, amik tipikusak, gondolom.
Én láttam már nőgyógyászt, aki nem restellte ott helyben megnézni a mikroszkópon a frissen levett kenetet. Tenyészteni inkább bacit szoktak.
És szintén nem vényköteles.
Orvos nélkül elég nehéz a döntés.
Gynoxin 2%hüvelykrém és kúp.
Ez is nagyon jó.
Megértem. Elvileg a nőgyógyásznak fel kellene ismernie a gomba fajtáját, de nem biztos, hogy sikerül meghatároznia, Még a leginkább, ha kenetet vesz, és mikroszkóp alatt meghatározza. És utánanéz. Sokszor az orvos is javasol olyat, amiért jutalmazza a gyógyszert előállító cég, holott nincs meggyőződve a hatásosságáról. Vagy csak ő is ember, és beleesik a reklámok csapdájába. Nekem kicsit gyanús is a Canesten, mert rengeteget költenek reklámra, ugyanakkor én személyesen még nem sok pozitív tapasztalatot szereztem róla. (Egy esetben volt hüvelygomba nálam, akkor a nőgyógyász által felírt Klion használt pár nap alatt. Rohantam az orvoshoz, mert a tünetek között erős viszketés is volt.) :D
Itt egy gomba-lista, gyógyszerész írta állítólag:
Azt az orvos tudja eldönteni, hogy melyik fajta gomba garázdálkodik odalenn. A Canesten is csak akkor jó, ha a megfelelő gomba ellen vetik be.
Persze előfordulhat, hogy az orvos nem jól határozza meg a gombát.
Volt a családban olyan makacs bőrgomba, amire végül egy kórházi bőrgyógyász adott kenőcsöt (nem is receptet, hanem magát a kenőcsöt egy dobozban), ami végül azonnal használt, előtte sok orvos kapásból a Canestent vetette meg, feleslegesen. Szóval nem is nőgyógyászhoz mennék, hanem bőrgyógyászhoz. A gomba inkább az ő szakterületük.
Remélem fog használni. :) Vagy legalább enyhíti, amíg dokihoz jutsz.
Nekem sajnos nem szokott segíteni. Volt pár évem, amikor a vénykötelesek is csak átmenetileg használtak és ki-be jártam a nőgyógyászhoz.
Multi Gyn ActiGél vagy a Idelyn Beliema krém, kúp mindkettő nagyon jó, megelőzésre is, együttlét után használva.
A rózsaméz, vagyis a boraxos ecsetelő is nagyon jó tűzoltásra, de azt csak akkor ajánlom ha nem tudsz kifejezetten olyan terméket beszerezni, ami direkt ilyen problémára van.
A Pevaryl-G-t tudom jó szívvel ajánlani. Sokkal jobb, mint a Canesten. Ez egy 3 éjszakás kúra. Utána pedig ajánlom a Teafaolajos lemosást minden nap. Évek óta használom és nagyon-nagyon jó!
Mielőbbi jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Milyen vényköteles és vény nélkül kapható gombás - bakteriális fertőzésre való hüvelykrémeket, kúpokat ismertek?
- Milyen probiotikus hüvelykúpot használtok/használtatok? Nektek melyik vált be?
- Gombás fertőzésre mit alkalmazzak? Betadine és Klion hüvelykúpom van itthon