Milyen italt, likőrt, koktélt lehet készíteni pálinkából? (tudásbázis)
Köszi a tippeket.
Lehet, hogy vmit azért csak készítek belőle.
Van otthon és még lesz is elég sok, mert apum sokat főzet. Persze jövőre az esküvőnkön is fog fogyni, úgyhogy a nagyrésze nem fog elveszni. :)
Ha teszel el cseresznye vagy meggy befőttet (oké, ez max. jövő tavasszal megoldható :D), tegyél a befőttes üvegbe egy kanálnyi pálinkát, finom lesz tőle :)
Meg lehet csinálni mézes-ágyasnak is, de az sem igazán gyengít az erején...
Egyébként likőrnek szerintem nem jó, ahhoz túl markáns.
Vagy még el lehet adni, sokan keresik az ötven fokos házi pálinkát (mert a boltokban csak negyvenes van) :)
Mi is kaptunk most ismerőstől 4,5 liter pálinát, de a férjem teljesen anti, én pedig az édes lötyiket szeretem, ez 51 fok, egy kortytól majd megfulladtam, komolyan, nem kaptam levegőt.
Én ágyas pálinkát csinálok belőle, esetleg mézzel.
Likőr alapnak tényleg erős, vegyes gyümölcs páleszból próbáltam meggylikőrt (aromával, cukorsziruppal), nem rossz, de tényleg a pálinka íze érződik:(
A pálinkához bármit keverhetsz, akkor is szinte csak a pálinka ízt, és illatot fogod érezni. Nemhiába a rum, és vodka a legfőbb összetevő a koktéloknál.
Kár elpocsékolni szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?