Milyen iskolai könyvtárosként dolgozni? (beszélgetés)
Kedves Milka82!
Iskolai könyvtáros nem voltam, de jártam olyan intézményben, ahol könyvtári ismereteket tanítottam, gyakorlatot vezettem. Szerintem nincs stresszmentes munka, egy iskolában pl bármikor be kell ugorni helyettesíteni,
A pénz tényleg siralmas, most, hogy a jogállási törvény is változott, különösen, kétszer meggondolnám, hogy piaci szektorból átmenjek-e.
Hát kedves Channa!
Bocs! de rosszul képzelted!
A könyveknek valahogy be is kell kerülni, ( ez nem kevés pénz és munka), a nyilvántartás szigorú, mert nem csak érdeklődő gyerkőcök és "ráérős nyugdíjasok" használják, van akinek a képzéshez, továbbfejlődéshez, napi munkához kellenek az információk, ami manapság legkevésbé is a könyv, inkább az adatbázisok, szakfolyóiratok stb. És igaz, hogy "Google a barátod", de oda is fel kell kerülnie az anyagoknak. Több mint 40 év könyvtárosság után elmondhatom, hogy soha olyan keveset nem olvastam (a saját érdeklődési körömnek megfelelően) mint a szolgálati időm alatt. Diákként, amióta ismertem a betűket, és most nyugdíjasként rengeteget olvasok, de sohase fogom utólérni magam!
De tudom, sokan gondolják ezt a könyvtárosságról! Nem baj, én nem haragszom érte!
Szerintem is stresszmentes.
Vagy bent van a könyv amit keresnek vagy nincs. Más izgulni való nem igen van.
Én mindig azt képzeltem el a könyvtárosi életről, hogy nyugis és egész nap olvashatok;)
Hát igen, a pénz nagyon kevés...
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Milyen ruhában kell dolgoznia egy jogi asszisztensnek?
- Mindent az informatikus könyvtáros-ról!!!
- Ausztráiban aki dolgozott, vagy kint él, milyen lehetőségek vannak egy magyar számára, ha kint szeretne dolgozni?
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Milyen végzettséggel lehet hajón dolgozni?
- Iskolai könyvtáros van köztetek? Lenne pár kérdésem!