Milyen fogkrémet ajánlanátok másfél éves babának? (tudásbázis kérdés)
Ha így nézzük akkor minden rákkeltő. A legtöbb élelmiszer is.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy adjunk bármit a gyereknek, mert én is nagyon megválogatom hogy mit ehet, ihat, nézhet a gyerek.
Én dokinőt kérdeztem meg a fogkrémekről ő az Elmex-et és az Aquafresh-t ajánlotta. De holnap jobban utána nézek az összetevőknek. Amit írtál azok nincsenek benne ez megnyugtató.
"Nem hinném hogy nem figyelnének rá, főleg a nagyobb cégek." Nézz meg egy J&J, Gabi, Baba babafürdetőt! Második helyen van az SLS, azaz a víz után abból tartalmaz a legtöbbet.
Én is ilyen naiv voltam...
De már elmúlt. :-)))
A vízen és a fogkrémen kívül másnak nincs keresnivalója a gyerek szájában - fogacskákon kívül.
:-))
A Gabi fogkrémek fluoridot tartalmaznak. Szintén rákkeltő.
Az USÁ-ban tiltott a fogkrémben. A fluoridot rakétaüzemanyagnak (is) használják. Nem való szájba.
csak a felszíne barnás...amúgy nem szuvas.
egyelőre...
Azt kell, hogy mondjam, hogy minden fogkrémben van, attól habzik. Talán MEA vagy DEA van bennük, amik szintén rákkeltőek. Esetleg PEG-32, az sem jobb.
Pont az Aquafresh-en van az a mondat, hogy "Amennyiben nem kívánt hatást tapasztal, azonnal hagyja abba az alkalmazást és forduljon orvoshoz!".
Hát az Aquafresh-ben ebből egyik sincs benne. De még a miénkbe sincsenek ilyenek.
Nem hinném hogy nem figyelnének rá, főleg a nagyobb cégek.
Sőt, a felnötteknek is.
Szódabikarbóna, az nem rákkeltő. Fehérít is.
de ha rákkeltő, a 3 évesnek is ártalmas...
szerintetek mit lehet tenni?
2,5 éves a lányom, elesett még kisebb korában és az első fogán a fogzománc lepattant...
sajnos kezd elszíneződni.
igyekszem nem adni neki sok kakaót meg ami fogja...de sajnos barnás:(
most vigyázunk rá...ne legyen csúnyább...
bele lehet tömetni kb. 4 évesen?
Nem kell neki fogkrém. Fogkefe és víz elég.
Nézd meg az összetevőit (bármely fogkrémnek), mosóaktív anyagot, tenzideket (Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES)) tartalmaz, ami rákkelető anyag. Szeretnéd ez a gyereked szájában tudni, nyálkahártyán, ahonnan pikk-pakk felszívódik?
mi sima vizes fogkefével tisztítottuk, ha hagyta...
erőltetni nem akartam.
de már szeret fogat mosni G.A.B.I-t használunk.
Elmex-et vettem én is már az első fogtól lehet szinte újszülött kortól. Most már Aquafresh kids 0-6-ost használunk. Meg vettem neki Zymafluor-t is napi egyet kell adni.
Szerintem ha már van foga akkor azt tisztítani is kell. Főleg ha már rendes kajákat eszik
sztem se kell fogkrém...
még korai
2 éves kor után ráér még:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan nyomod ki a tubusból a fogkrémet?
- Mennyit kell ennie egy másfél éves babának?
- Milyen fogkrémet használtok?
- Segítsetek! Mivel lehet az ezüst ékszert takarítani? Szódabikarbónát, fogkrémet próbáltam.
- Milyen fogkrémet használjak mandulaműtét után?
- Masfel ev koruli babanak hanyszor dobban a szive percenkent nyugalmi allapotban? (mi a kb. normalis)