Milyen életkorban kell felvilágosítani a kislányokat arról, hogy nemsokára "nagylányok" lesznek? (beszélgetés)
jó ötlet, nézzétek át közösen a könyvet, kiegészítheted, vagy elmesélheted neked milyen volt, mikor megjött.
:)
az lesz,rendeltem a netről egy könyvet,jövő héten megjön,és akkor..:)
engem is fel világositott anyukám,aztán mikor eredmény buli lett,akkor meg nem mertem neki szólni,gondoltam,majd elmúlik,de nem akart...párom nővérének a lánya,az meg nem is szólt az anyjának,talált betétet a fürdőben,használta azt kész..:)az anyja kismami volt,mikor én is,ugyhogy nem tünt fel neki,hogy fogyott a betétből,aztán mikor elfogyott,kénytelen volt szólni,hogy mizu..:))
Az alapdolgokat már oviban elmondták a szüleim, persze gyereknyelven, konkrétan a menstruációról 10 éves koromban mesélt, elég részletesen, praktikus jótanácsokat adott, és megerősített abban, hogy ha itt az ideje, nyugodtan szóljak neki.
Szerintem az alapokat nyugodtan elmondhatod neki, és ez utóbbi megerősítés sem árt.
Szerintem minél hamarabb, valószínűleg már úgyis hallott pár dolgot a barátoktól, osztálytársaktól. Szerintem manapság ezek a dolgok nagyon felgyorsultak, jobb tisztázni a dolgokat. Ha nem mondod el, akkor úgyis informálódik a többiektől, de az valószínűleg nem lesz olyan pontos.
55moncsi71!
Nálam egyébként anyukám szintén arra számított, hogy majd a nővérem felvilágosít, amiből nem lett semmi, csak az, hogy kikutattam a tesómnál az ilyen jellegű könyveket, meg kikérdeztem a 2!!! évvel fiatalabb barátnőmet, aki már mindent tök pontosan tudott. Aztán jó darabig meg is voltam sértődve anyukámra, hogy nem világosított fel, pedig az ő dolga lett volna, hanem egy 2 évvel fiatalabbtól kellett megtudom. Persze azóta már túltettem magam a dolgon. :) De akkor tényleg rossz volt.
Núria Roca: Tini lányok könyve
Szerintem nagyon jó.
Én kicsit későn érő típus voltam....
Nálunk a suliban csak 7.-ben volt ilyen felvilágosítás, de akkor már tudtunk mindent... Azután be voltam már zsongva teljesen, hogy nekem is jöjjön már meg..majd 8.ban megjött...
Így utólag visszagondolva, ha akkor tudtam volna amit most, nem vártam volna ennyire! Csak a macera van vele.... Meg a görcsök..áááááá....
Am. engem azthiszem konkrétan nem ültetett le anyukám felvilágosítani...
Nálunk soha nem dugdosták nagyon a dolgokat anyáék (betét, óvszer..), természetesen nem volt elől, de a gyerek mindent megtalál...így szép lassan rájöttem magamtól mindenre!
(am. könyvem nekem is volt...)
gratulálok!
nekem 4 éves 7 éves és 9.
természetesen a 4 éves nem sokat ért még hozzá. a 7 éves még csak a külső jegyeknél van leragadva és az iskolás szerelmeknél.
a nagyobb meg már lát ezt azt az utcán és észre is veszi.
lehet...nekem is két lányom van,időnként négy..hosszú..:)
8 hónapos,4 éves,egy 8 éves és egy 12 éves...
a 4. a párom lánya,a 2. a volt neje második házasságából van...
Én is abban bízom, hogy a nagyobb lányommal mindent megbeszélünk és ő a tesóival megtárgyaljat.
természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a másik két lánnyommal nem akarok foglalkozni. Az első gyereknek kell kijárni az utat és a többi már sokkal könyebb lesz.
Az én lányom 9 éves és már elkezdtük, mert sokat kérdezett. az osztálytársától hallott ezt-azt és igen téves informásiókat szedett össze. már korábban megbeszéltük, hogy legyen bátorsága kérdezni!!
Kérdezett mi meg válaszoltunk!
sajnos sok téves információt szednek össze a tévéből és az osztálytársaktól.
jobb minél előbb tisztázni.
köszi...
megnéztem a teszveszen a könyvet,be regiztem,csak valamiért nem tudom a Email fiókomat megnyitni,nem tudok visszaigazolni...de megveszem neki a könyvet,ez jó ötlet volt..köszi...
:)))
nem tud zavarba hozni,ebben azért határozott vagyok,ez kiderűlt,mikor a párom lánya(12 éves)bombázott a kérdéseivel,ő még nem nagylány,de náluk már a gyerek csinálás a téma..5. osztályban..
Erre emlékeztem, hogy ez a címe... de most rákerestem, és így nem találtam... Megnézem majd otthon... a Tescoban vettem... hm... 7 éve...
Amúgy az előzménye ez volt
Nekem még ilyen volt annak idején. :o)
De tényleg megnézem... mert a testi változásoktól... problémáktól elkezdve... a kamasz leányokra leselkedő veszélyektről elkezdve minden benn van... Holnapra megkukk... :o)
További ajánlott fórumok:
- Milyen az, amikor egy férfi flörtöl? Tapasztaltak felvilágosítanátok a tapasztalatlant?
- Mit tennétek a helyemben a nagylányommal kapcsolatban?
- Agresszív fiú kisiskolások - verik a kislányokat
- Szexuális felvilágosítás - alsó tagozatban?
- Szexuális felvilágosítás
- Mi a véleményetek arról, hogy 9-10-11 éves kislányoknak van facebook oldaluk? Ti megengednétek ilyen kicsi lánynak?