Milyen egy boncolás? (tudásbázis kérdés)
Tényleg valaki írja már meg mi sérti a holttest méltóságát?
A boncmester, patológus a munkáját végzi.
A meztelenség sértő? Máshogy nem lehet.
Orvosnál levetkőzni is méltóság sértő? Az orvos akkor is a munkáját végzi. A különbség, hogy az egyik "beteg" még szuszog, a másik meg már nem.
Nekem nem lenne ellenvetésem a boncolás ellen, lehet mert már láttam, hogy megy.
Van, hogy kell. Pl apám 57 évesen ült az ágy szélén, aztán eldőlt mint egy zsák krumpli. Az ember ilyenkor kíváncsi, hogy ugyan mi történt?
Két dolgot összemosol.
Van a boncmester szakmája, másik a hozzátartozók fájdalma. Bárkivel beszéltem, akinek meghalt a rokona kórházban, egy sem akarta boncoltatni. Egyöntetűleg azt mondták, hogy túl sokat szenvedett életében, halála után ne kaszabolják. Te akarnád a családtagjaidat, mert nem számít a test?
Bocsi, hogy beleszólok, de most magadnak mondasz ellent!
Azt mondod, hogy egy elhunyt, csak ez meg az.....most pedig már a szeme, az arca, a teste-részei. Akkor mégis csak fontos a test és nem egy párhuzam a tejes doboz között. Ugye érted az ellentmondásodat? (nem rossz szándékból!)
Te is szívesebben emlékszel úgy a szerettedre, hogy egyben van és nem arram hogy felszabdalják, stb (bele se menjünk), mert ha belegondolunk (nem tudományosan), akkor senki sem úgy szeretné látni álmaiban, elgondolkodva, elmerendve, oillanatképekben, hogy boncolva, hanem puszilva, az arcára, a szemeire, a nevetésére.
Talán látod, hogy valóban picikét erős volt a megfogalmazásod.....
Nem értek félre semmit.
Gyalázd csak tovább mások szeretteit, pont erre van szüksége!
Én értem, csak te nem!
A tény az tény, de más fájdalmában lubickolni szemét dolog!
Nekem az Édesanyám az Édesanyám. Nem hulla, holttest és nem por az urnában.
FI ugyanígy érzi, és most a covid miatt (is) több ezer család.
Kis emberség!
Fóruminditónak: légy nyugodt, nem sérül az elhunyt emberi méltósághoz való joga.
/csak zárójelben jegyzem meg, hogy joghallgató koromban a boncolás volt az egyetlen, amin nem vettem részt, bár az iü. orvostan előadóját nagyon szerettem , 20 évesen nem volt hozzá lelkierőm/
Meghalunk ha nem oltattunk, akkor is ha igen."
JAha neked mindegy hogy a virus visz el fuldokolva 50 évesen vagy korábban, vagy élsz 80-90 éves korodig
Mikor ott fekszel kiterítve, már tökmindegy nem?"
Hallottál az elhunyt iránti tiszteletröl? Nem? Tuttam!
Az elhunytakkal való bánásmódrol trv. intézkedik
Javaslom olvasgass, habár...ugysem érted meg mi a boncolás célja és az elhunyt méltósága
Nyilván egy boncolás hozzásegiti az orvostudományt a haladáshoz
Van is a temetőben egy emlékoszlop azoknak aki felajánlották a testüket az orvostudomány részére
Amugy tényleg mindegy, de vannak berögzült szokások ezzel kapcsolatban is
Nem veszíti el a méltóságát. Miért veszítené el?
Voltam boncoláson, nem történik ott semmi ami sértené élő vagy halott méltóságát. Egyébként nagyon érdekes. A testünk egy csodálatos szerkezet.
Úúúú...Az nemlehet hogy csak ugyanúgy keveri a tárgyakat,mint más az arcokat,neveket?Mert miért ne...
Amúgy addig csak porhüvely,ameddig nem is merős,onnantól...
Nati egy extra bizonytalan csaj.
Annyira, hogy a fodrász ajtaját mi magyaráztuk el hogy nyílik.
Tudod, kilincs lenyom, ajtót tol.
További ajánlott fórumok:
- Nálatok milyen idő van?
- Próbálta már valaki az INSUmed diétás port? Ha igen, milyen sikerrel?
- Egy plázacica naplója... azaz milyen egy igazi NŐ... szerinte...
- Hol lehet találni műtétekről, esetleg boncolásokról videót?
- Orvosi Egyetemen hogyan működik a boncolás? Könnyen meg lehet szokni? (szagok, látvány, tetem arca, és a lelki feldolgozás stb.)
- Halál esetén amikor igazságügyi szakértői véleményt kérnek a boncolásnál, mi a feladata az igazságügyi szakértőnek?