Milyen depresszió (ill.lehangoltság) elkerülő praktikákat ismersz? (beszélgetés)
Azt hiszem,a Titok (secret)című könyvben olvastam,hogy valaki úgy gyógyult meg egy súlyos betegségéből (rák?),hogy bezárkózott egy csomó videokazettával egy hotelszobába,és nem tudom hány napon át vígjátékokat nézett,és csak nevetett és nevetett...Állítólag a nevetés a hormonális rendszerünkre is hat,és valahogy így fejti ki a gyógyító hatását.
Leírok egy vicces és egy aranyos mai hírt,hátha más arcára is mosolyt csal:
Dallas:Meztelen kerti sorozattáncos férfit keres a rendőrség az Egyesült Államokban.Az illető már 4 éve rémisztgeti a helyieket azzal,hogy pucéran bemászik a kertekbe,táncra perdül,majd elmenekül.
Ruth Frith,az ausztrál dédnagymama 100 évesen aranyérmet nyert súlylökésben a Szenior Sportolók Világjátékán Sydneiben.Egyedül indult a 100 -104 éves hölgyek kategóriájában,4.07m-t dobott,de gerelyt is szokott hajítani.A TV2 hiradójában mutatták,nagyon cuki volt!
Én is sokáig nem hittem a szakemberekben, de most már azt mondom, ne szégyelljétek.
Senki nem születik Munchausen bárónak, hogy a saját hajánál fogva húzza ki magát.
Sziasztok!
Ilyen praktikák most rámférnek, hallgatlak benneteket...
Nekem az ősz a legszebb évszak, nem is okoz depressziót, rosszkedvet.
Ha más miatt kerültem gödörbe, lettem depis, akkor egy jó könyv remek társ nekem.
Én is a jógára szavazok!
És ajánlok Popper Péter könyveket.
Zene? Mindegyik gyógyít, ami tetszik,- ahogy éppen a hangulatod kívánja!
Az attól függ, mitől van a depi.
Szembe kell állni a lehangoltságot okozó dologgal, s megpróbálni megoldani. Ha nem megy, akkor szakember.
MInden nagyobb városban van mentálhigiénés szakember. Vagy van egy háziorvosunk, akitől ingyenes megoldást kérünk, adni fog.:))
Nekem alapban egy jó tea szokott segíteni - szertartásosan.
Én próbáltam netről is, kazettáról is...hülyeség, nem ment...most a menyem miatt kezdtem el, aki terhesjógára jár.Ott van gerincjóga is.Szakember kell ehhez,mert nagy hibákat véthetsz a tested ellen, ha rosszul csinálod.
Nagyon élvezem, és jógázni olyan sok helyen lehet, még olcsóbb is, mint egy fitness-bérlet!
Innen a hoxáról van a recept:
Csak mivel nem volt itthon tk lisztem, meg zabkorpám sem, ezért helyettük ledaráltam a zabpelyhet. Meg joghurt sem volt, szóval azt meg zsírszegény tejföllel helyettesítettem. Amúgy tapasztaltam, hogy mivel a korpa túl drága, teljesen jó helyette a darált zabpehely (Lidlös). Ha meg norbis liszted nincs, ahelyett jöhet a tk liszt.