Milyen céget keressek? (tudásbázis)
"1. Simple
tegnap 15:27
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Milyen profilú céget keressek, ha azt szeretném, hogy a lakásomban lévő radiátorokat hitelesített fogyasztásmérőkkel szereljék fel? Ki foglalkozik ilyennel? Köszönöm."
Én végig erről beszéltem, de részemről ennyi.
Úgy néz ki sikerül megoldani, még egyeztetek a cégekkel.
Amúgy a többségetek nem is érti, hogy mit akartam, teljesen másról beszéltek. Én nem is vagyok szerződésben a gázszolgáltatóval, csak a ház, én a házzal számolok el. És nem távfűtésről van szó, írom mégegyszer, hanem házközponti fűtésről.
De ha még sikerülne találnia, és felszerelik neki, nem ér el vele semmit!
Hiába is fog neki az így felszerelt óra kevesebb fogyasztást mérni, mint az eddigi, ez alapján nem fog tudni reklamálni a szolgáltatónál, mert:
- az óra nem a szolgáltató által "hitelesített" óra, tehát bármit is mutat, az nem mérvadó
- az így felszerelt órát nem zárták le a szolgáltató plombájával, tehát bárki belenyúlhatott, hogy mutasson más értéket
Csak kifizeti a rengeteg pénzt a nagy semmiért.
Ez szerintem pont olyan, mintha a villanyórád mellé vennél egy villanyórát amivel kíváncsiságból le akarod mérni, hogy valóban annyi-e az annyi?
Szerintem Napsugárnak igaza van, ezt a szolgáltató nélkül nem fogod megoldani.
Sajnálom. Remélem lesz jobb okod is a nevetésre ennél :)
Állandóan valami másik mozit néz :D
Nem zagyválok semmit!
Dolgoztam vízműnél, dolgoztam olyan cégnél amelyik lakossági gázvez. építést végzett, egy általam bérelt távfűtéses lakásnál a radiátorokra én szereltettem fel a mérőket... egyik helyen sem lehet a szolgáltatót megkerülni!!!!
A hő-szolgáltató nélkül nem fogod tudni felszereltetni. A szolgáltató szemében bármilyen felszerelt óra akkor "hiteles", ha az rajta keresztül jutott a birtokodba, és az ő által elfogadott szerelő végzi a felszerelést.
Ha azt szeretnéd, hogy majd az elszámolásnál az óra által mutatott fogyasztott mennyiséget vegyék figyelembe, akkor őket nem fogod tudni kikerülni. Kicsi az esély arra, hogy ingyen adnak neked hitelsített órát.
Tudomásom szerint a hő-szolgáltatóval kell beszélni. A hitelesített órát csak tőlük tudod megvenni, az időszakos (talán 6 évenkénti) hitelesítést is ők végzik. Gondolatom szerint az általuk elfogadott, szakmailag megfelelő szakembert is rajtuk keresztül fogsz tudni találni, vagy már eleve az ő alkalmazottjuk fogja felszerelni... tudod, biztosak akarnak lenni abban, hogy az úgy lesz felszerelve, hogy amit az óra mutatni fog, az a valós érték lesz.
Első nekifutásban velük beszélj.
Gondolom ez olyan lehet mint a villanyszerelőknél az a vizsga amivel bele nyúlhat a villany órába.
Fel kell hívni mindet, de lehet ismer is ilyet.
Sajnos ez nem lesz egyszerű.
További ajánlott fórumok:
- Hol keressek társat?
- Milyen szakorvost keressek fel, ha erős szívdobogást érzek evés után?
- Tudnátok nekem segíteni, hogy hol keressek cukormentes gesztenyemasszát, és milyen néven fut? Előre is köszi! :)
- Olyan frissítőkendőt keresnék, ami nem tartalmaz káros összetevőket, milyen márkát keressek és hol?
- Ha tényleg 100%-os, esetleg biogazdálkodásból származó illóolajat szeretnék venni, milyen márkákat keressek?
- Milyen márkát keressek, ha csatos hordozót akarok vásárolni?