Milyen az égetett tészta? Hogyan készül? (tudásbázis)
Az csak zsírbansült.
Égetett tészta a képviselőfánk tésztája, amit először "főzünk", utána sütjük.
Képviselõ fánk recept
Hozzávalók:
Tészta :
22.5 dkg liszt
22.5 dkg zsír
2, 25 dl víz
6 tojás
1 dkg porcukor, csipet só
Elkészítés:
A vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Utána folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Nyomozsákból sütõpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Forró 220 fokos sütõben megsütjük. Közben nem szabad a sütõ ajtaját nyitogatni mert akkor összesik a tészta.
Sárga krém :
2 zacskó vaniliás pudingport kevés vizzel kikeverni. 8 dl vizet 8 evõkanál cukorral felforralni és hozzáadni a kikevert pudinporhoz. Tûzön jól besûríteni,hogy ne legyen folyékony.
6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral keményre verni és hozzáadni habverõvel a forró pudinghoz.
A tésztékat tetejét levágni és olvasztott cukorba mártani ( karamellizált cukorba ) és mogyorószórással megszórni.
A sárga krémet melegen kell beletölteni a tészta aljába. Ha kihült akkor tejszínhabot nyomunk rá és ráhelyezzük a tetejét.
nem jól tudod
az égetett tészta pl. a képviselő fánk tésztája, ahol nem simán összekevered a hozzávalókat, hanem a lisztet, zsiradékot, vizet stb. lábosban előtte össze kell forralni amíg elválik a tészta az edény falától.
További ajánlott fórumok:
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Fába égetett mintát hogyan készíthetek (milyen égető szerszámmal) itthon házilag?
- Segítsetek : Hogyan készül az isler tésztája?
- Csökkentett szénhidrát tartalmú (így magas fehérjetartalmú) pizzalisztből készült tésztát le lehet fagyasztani (még nyersen)? Köszi előre is
- Hány kalóriát és ch-t tartalmaz az üvegtészta /mungóbabból készült, nem rizsből/?
- Hogyan készül a fatörzs torta tésztája?