Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama? (tudásbázis kérdés)
Én elolvastam, s nekem ezt írták a levélbe:
"Mi lesz az engem megillető pénzzel, ha nem nyilatkozom?"
Ha nyilatkozatát a magánnyugdíj-pénztár 2011. márciusi megkeresését követő 30 napig nem juttatja el a pénztárhoz, akkor a pénztár az Ön lakcímére fogja kézbesíteni a pénzt. Ha ez nem jár sikerrel, az Önt megillető összeget a társadalombiztosítási egyéni számláján fogják jóváírni."
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy először lakcímre postázás, s ha nem veszed át (miért ne tennéd), akkor megy a nagy kalapba.
Ettől függetlenül érdemes nyilatkozni, mert talán meggyorsíthatja, ha nem kell a nyilatkozatoknak jönni, menni, hanem kész tények állnak előttük.
Ebből nem lehet kiolvasni január 31-ig, hogy mennyi a reálhozam. Ezt a levelet az Országos Nyugdíjbiztosító Intézet küldte mindenki részére. Te mást kaptál?
-Mikor jutok hozzá az engem megillető pénzhez?
Válasz: A magánnyugdíj-pénztárak 2011 márciusában kezdik el feldolgozni a visszalépő tagok egyéni számláját. Az önt megillető összeg is ennek a folyamatnak részeként kerül megállapításra. Így a márciust követő hónapok valamelyikében juthat hozzá az önnek járó összeghez. Ha az önkéntes nyp-ba utalást, vagy a TB egyéni számlán történő jóváírást választja, ez is ebben az időszakban valósulhat meg.
nem kell semmit csinálnod
automatikusan kiutalják de csak majd a nyáron talán
Na ne már!! Én úgy hallottam, akkor kiutalják.
Ennek hol lehetne utánanézni?
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?
- Valaki tudna nekem segiteni Budapest bankkal kapcsolatban? Meg tudom valahol nézni a magánnyugdijpénztári egyenlegemet?