Mik voltak a legszebb gyerekkori élményeid? (beszélgetés)
Szép nem volt, de izgalmas. Kihagytam volna ezeket, ám rajtuk keresztül váltam azzá, aki vagyok. Ami nem öl meg, az megerősít.
Drága Anyu, mindent köszönök!
Míg alsós voltam folyton csavarogtunk az utcabeliekkel. Erdő mellett laktunk, szinte egész nap az erőben voltunk. Bunkert ástunk, vadásztunk, indiánok voltunk, egy óriási "fészket" építettünk a fára, ahová hágcsón lehetett felmászni.:D
Ha megéheztünk az utcában bármelyik házba bementünk kaptunk zsíros kenyeret, paradicsomot, paprikát.
Sötétedés után is focizunk az utcalámpák alatt.
Most próbáljuk a keresztgyereket is ezzel a módszerrel tanítani. De nem akar. Râül, de nem jött még rá a technikájãra. A pedâlon van csak a lába, kormányozni nem tud, pedig mutatjuk is neki, mondjuk is neki, de hiába. :) Leszâllni meg úgy száll le, hogy leugrik róla. :D
Egyébként egyik napról a másikra szólalt meg. Na nem apránként, hanem 2,5 évig semmi, aztán elkezdett mondatokban beszélni. Most múlt 3 éves, már kívülről tudja az angol abc-t, és 100-ig számol mindkét nyelven. Érthetetlen.
Húúú, nekem rengeteg volt, de épp ma beszéltünk a bátyámmal, hogy milyen nehezen tanultam meg bicajozni.
4 éves voltam, amikor karácsonyra kaptam egy szuper kék orosz bicajt, egész télen a szobában ücsörögtem rajta, majd jött a jó idő és apukánk, ahogy szokták valami lécet tett a biciklim hátuljára, hogy azzal tart amíg megtanulok bicajozni.
Na, 2*6 hónapig futkostak utánam apukám és a bátyám, de nem tudtam megtanulni:DDDD
Aztán egyszer azt álmodtam, hogy tudok nagy biciklivel kerékpározni. Gyorsan felkeltem, kivittem a 28-as Csepel kerékpárt és ki is próbáltam a váz alatt, hogy valóban tudok e.
És tudtam!!!:DDDD
Nagyon boldog volt a tesóm, hogy végre nem kell megint az egész nyarat azzal töltenie, hogy utánam futkos:DDDDD
Talán azok a nyarak amiket a nagynénêmnêl töltöttem. Szuper programokat csinált, óvónő lévén mindig kitalált valami jó játékot nekünk, szomszédoltunk, falunapra készültünk, szüreti felvonulásra, néha bevitt minket a kicsikhez is ha nyáron ügyelt. Ott szerettem meg a gyerekeket. :) Mire felkeltünk friss kukoricás kenyér, párizsi, rengeteg finomság várt minket. :)) Esténként a falu többi gyerekeivel játszottunk, aztán vagy ők aludtak ott, vagy mi valakinêl. Szerettünk málnát szedni, borsót ültetni, mindenben részt vettünk.
Hazamenni nem szerettem. A nénikêmmel a mai napig jó a kapcsolatunk. Meghatározó volt az életemben. 😇
További ajánlott fórumok:
- Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? - És mi lett belőled?
- Szellemekkel kapcsolatos gyerekkori élményetek volt már?
- Mai gyerekek kontra mi gyerekkorunk
- A gyerekkori elhanyagolás hatásai, mit gondoltok erről?
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...