Mik az agyrázkódás tünetei? (tudásbázis)
sziasztok
az a kérdésem,hogy ájulás után lehet, hogy agyrázkódást kapott édesanyám és 5 nap után néha félrebeszél? 60 éves... holnap megy ekg-ra, vérképet hétfőn kapja meg, meg MR-re is megy majd!
remélem semmi komoly baja nincs
sziasztok!
itt vagyok,nincs semmi gond,csak a nyakát fájlalja.Lehet hogy csak kicsit megrándult neki.
Ezt találtam:
A tünetek a fejfájás, a szédülés, a hányinger és a hányás, illetve a szellemi teljesítőképesség átmeneti gyengülése. Ebben az esetben nem mutatható ki durva elváltozás, és ennek megfelelően nincsenek tartós tünetek, vagy idegi kiesési tünetek.
Agyrázkódás esetén a kezelés tüneti: fájdalomcsillapító, hányáscsillapító és nyugtató adásából áll, illetve célszerű a sérültnek a kórházi megfigyelés alatt napi 1500-2000 ml infúziót kapnia. Az otthonába bocsátott betegnek tanácsos néhány napig kímélő életmódot tartania, sok folyadékot kell inni, és kerülnie kell az alkoholt.
Agyrázkódás után a betegek nagy része 1-2 hét alatt gyógyul, de a trauma súlyosságától, és a sérült érzékenységétől függően a panaszok még hetekig-hónapokig fennállhatna.
Szia,
Nincs semmi gond a gyerekkel!!!!!!
E miatt ne aggódj, tedd a dolgod, mint eddig.
Üdv: Travels
gyermek
este anyámék karamboloztak,ott volt a lányom is.Megnézte az orvos,de nem látott rajta semmit.De a párom mondta,hogy nagyon nehezen aludt el és a fejét fájlalta.Én akkor dolgoztam,csak nemrég értem haza.
További ajánlott fórumok:
- Másfél éves kisfiam nagyot esett. Agyrázkódás, ödéma?
- Bevágtam a fejem hátul a falba, egy hülye vetődésem miatt. Vajon lehet agyrázkódásom, vagy agyvérzésem? (Írtó nagyott koppant, kongott)
- Szerinted létezik olyan hogy valaki agyrázkódás után 1 héttel képes többórás forgatást végigcsinálni?
- Normális hogy agyrázkodás után valaki sokat alszik?
- Véletlen lefejeltem a falat. Lehet agyrázkódásom?
- Tegnap bevertem a fejem teljes lendületből a strandon egy nagyon meredek csúzda aljába. Kaphattam agyrázkódást?