Mihez kezdjek sok-sok őzláb-gombával? (tudásbázis)
Én is csináltam így, tálcán lefagyasztva...De nekem valahogy kesernyésnek tűnt, mikor előszedtem...
De rengeteg szokott lenni, mert szoktunk menni szedni, (na meg kirándulunk közben)Volt, hogy 8-10 nagy rekesznyit, és vihettük be eladni a piacra:)Kellemest a hasznossal...Azóta visszajárunk, kisfiam még télen is mondja:mikor megyünk megint!:)
Nekem jobban bejött leszárítva...
Sziasztok
köszönöm a sok jó tanácsot.Megmostam "őket", most száradnak. Egy részét bepanírozom, úgy fagyasztom le, a többit leszeletelem, úgy meg a fagyasztóba.
Még egyszer köszi!
Judit
Én minden gomba féle ételt késézen lejegelek.
Amikor előveszem felforralom. Sőt magában is lejegelem, pl.tojásrántottába nagyon jó igy is.
Aszald le vagy szárítsd meg. Tepsiben szétteríted, nagyon lassú lángon - kicsit kitámasztva a sütőajtót - időnként megkeverve szárítgatod. Amikor már kopogósan törős, kiveszed, hagyod másnapig szellős helyen, utána vászonzacsiban elteszed, szintén szellős helyre. Amikor ételt akarsz belőle készíteni, előtte 1 órával beáztatod langyos vizbe.
Vagy - ha esetleg levesnek, pörköltnek tennéd el - enyhén ecetes vizzel forrázd le, jól csöpögtesd le, másnapig is maradhat jól megszáradni és fagyaszd le több adagban. De így majd kirántani nem lehet, ha előveszed a fagyóból.
Kaptunk jó sok őzlábgombát. Egy csomót már kirántottunk, de maradt még kb 2 kg. Kidobni sajnálnám:( Hogy rakjam el? Mihez kezdjek vele?
Ha van ötlete valakinek, megköszönném!
További ajánlott fórumok:
- 30 éves születésnapra férjnek mit adnátok? Sok-sok ötletet kérnék! :)
- Szeretem a nagy és elálló fülemet. Hangsúlyozom sok-sok...
- Mennyire nehéz túllépni egy sok-sok éves párkapcsolaton?
- Mit lehet tenni ha leég a mellkasunk és tele lesz sok-sok piros pattanásszerű kiütéssel?
- Nagy fogyós lányok! 30-40 kiló után, miként változott a melletek formája, mérete? Mennyire sínylették meg a sok-sok kiló mínuszt?
- Természetfilmet keresek, "Istálló sok-sok állattal " a címe, az M1-en megy, esetleg nincs meg valakinek?