Mignon recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mignon hozzávalói:
Tészta:
6 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
3 tojás
8 dkg átszitált porcukor
csipet só

Krém:
2,5 dl tej
5 dkg vaníliás porcukor
2 tojássárgája
2 dkg étkezési keményítő
15 dkg puha vaj

Bevonat:
2 tojásfehérje
40 dkg porcukor
ételfestékek


A Mignon elkészítési módja:
A krémhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Kézi habverővel 2 tojássárgáját+ maradék tejet+cukor+keményítőt elkeverjük. A tejet visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a tojásos keveréket, besűrítjük, majd félig kihűtjük. Ha már csak langyos, hozzáadjuk a vajat kikeverjük, és hűtőbe tesszük. A tésztát ezután készítjük el. A lisztet és a keményítőt átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját a porcukorral habosra kell keverni, majd a tojáshabhoz adom a lisztes keverékkel együtt. Ekkor már fakanállal dolgozom. 170 fokon nagy méretű tepsiben sütöm. Ha megsült, lehúzom róla a sütőpapírt, kihűtöm, és három egyenlő részre vágom. Megtöltöm az első lapot a krém felével, ráteszem a középső lapot, ráteszem a krém másik felét, majd a harmadik lapot is. Elkészítem a bevonatot. A tojásfehérjéket felverem, majd hozzáadom a porcukrot , és addig verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor lehet többfelé osztani, és színezni. A tésztát 18 szeletre/ 6*3/ vágom, a szeleteket sütőrácsra teszem, és óvatosan rákenem a cukormázat. Ez a része igényeli a legtöbb odafigyelést, de megéri az eredmény.

Hagyjuk kb 2 órát száradni. Nagyon finom, és bárkit le lehet nyűgözni vele!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mignon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook