Miért van az, hogy egyszer gyorsnak érzem az idő telését egyszer meg lassúnak? (beszélgetés)
Egyrészt társaság, másrészt szituáció függő.
Munkahelyen megnézem az órám. 8:00 megnézem egy félóra mulva 8:05.
Odahaza 8:00 egy félóra mulva, 12:30.
Hogy is van ez??
Munkahelyemen igen monoton munkát végzek, és szinte olyan, mintha megállt volna az óra, és nincs tovább. Tudatosan próbálok ezen változtatni hogy elviselhetőbb legyen az a 8 óra.
1. nem hordok órát, így nincs az a kényszer hogy folyton azt nézem.
2. mindig többet dolgozom, mint kéne... folyton csinálok vmi pluszt, hajtok mint a güzü, így nem unatkozom.
3. Mi normázunk, ezért még jót is tesz a teljesítményemnek, ha azt mondom: "következő szünetig ennyit és ennyit megcsinálok" Persze vmi épphogy megcsinálható célt tűzök ki, így hamar itt a szünet, mert úgy érzem hogy "a francba, mindjárt szünet és még sehol sem tartok". :))
Amikor irodán dolgoztam ügyintézőként akkor is jó volt a módszer, csak ott egy bizonyos mennyiségű irat x óráig történő feldolgozását tűztem célul.
Am otthon nem szoktam uncsizni, itt mindig van tennivaló.
tudtam:)
Igen a bigosz az az,a prazsonykit állítólag csak a dél lengyelek ismerik,úgy mint magyarországon a slambucot csak a keleti régioban
Én zawiercie.ben szoktam nyaralni ez ott van oswencim és wielicka közt:)
Panka!
BEVALLOM LESKELŐDTEM:)TE VARSÓBAN ÉLSZ,
EZ OLYAN REMEK ÉN NAGYON SZERETEM A LENGYELEKET,MINDEN ÉVBEN JÁROK ODA HA TEHETEM!!
bonyolult ez a mi agyunk
,sokszor az is eszembe jut,hogy az agyam mikor rá gondolok,ő saját magára gondol:) őrűlet:)
SZIA!!!!
Szerintem is igy van... sokszor méláztam én is ezen...:)
jó felvetés, ezt én is szoktam érezni:) De még sosem gondolkodtam el, hogy mitől is lehet.
Valószínűleg margareta 51-nek van igaza. Ha el vagy foglalva, röpülnek a percek. Ha "unatkozol" akkor vánszorog az idő.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Te tudnál olyan férfit szeretni, aki ha csak egyszer is, de kezet emelt rád? Szerinted ezt még meg lehet bocsátani?
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Volt, van, lesz bármiben. Pl. Volt egyszer egy lány, Van aki forrón szereti, Holnap is nap lesz