Miért tesznek különbséget a nagyszülők? (beszélgetés)
és ha biciklit vett volna a nagyobbik unokának, akkor is nyígnál?
frankón egy úszógumin akadsz fenn? eszem megáll.
meg mi a fenének egy úszógumi egy 8 hónaposnak? szerintem egy ekkora gyereknél logikus, hogy a nagypapa nem gondolt arra, hogy strandra akarod vinni, mert nem annyira életszerű, mint egy sokkal nagyobb gyereknél.
Szerintem nem kell mindig minden unokának venni valamit, ha a nagyszülőú csak az egyiknek akar.
Nálunk a sima unokák között is simán tesz különbséget anyósom, ez van.. Már a fiai között is tett. Kár ezeken rugózni, az ember tudomásul veszi, és a békességre törekszik, mert csak mi sérülünk egyébként.. Az unokáktól meg pont azt fogja visszakapni, amit adott, ez is egy dolog.
Egyébként nem kell mindig ugyanolyan valóban sehol, ahogy mások is írták.
Esetleg olyan esetben, ha egy kevéssé ismert családhoz megy valaki mondjuk 3 gyerekhez, és akkor mindenki azonos fajta tábla csokit kap... (Már ha ehet csokit..)
NEM!!!!!!!!!
Isten ments!
Lehet, hogy félre értettem, mert nehét volt összarakni a hozzászólást a sok elírás miatt..
A nagyszülőknek mindkét gyerek vérszerinti, ha jól értem...
Nem kizáró ok. Attól, hogy nem az unokájuk, akár kedveskedhetnének is apró ajándékkal.
Persze nem kell elvárni, és akkor nincs csalódás.
Az apai nagyszülőktől sem kell mindent megkapnia. Nem az ajándéközön jelenti a szeretetet.
Sem a szülők, sem a nagyszülők részéről.
Ez a követelődző modell megütötte a szememet.
Így, hogy írtad, tényleg van is valami követelőzés íze a dolognak.
Barnaszemű szinte elvárja, hogy az ő kisfia is kapjon ajándékot, amikor a másik unoka.
Duplán helytelen elvárás. Egyrészt miért kellett volna az ő 7 hónapos kisfiának is pont úszógumit kapnia? Csak azért, mert a féltestvére azt kapott? Egy 7 hónapos babának nincs is szüksége úszógumira.
A másik része a dolognak, ez a fontosabb, és itt van jelen a követelőzés - az anyuka el-vár-ja, hogy ha a másik unoka kap valamit, akkor az övé is kapjon.
Én a saját gyerekeimnek sem vettem egyformán mindig. Ha ez egyiknek kellett valami, nem rendeztem a másiknak is kényszervásárlást. Nem volt soha ebből probléma. Mondjuk nem is volt előttük követelődző modell.
Mondjuk egy úszógumi marha nagy ajándék.
Hát nem tudom...
Én a tesóm "mostoha" unokáinak mindig egyformán veszek ajándékot. Nem tudom mi lesz, ha meg lesz a vérszerinti unokája. Lehet, hogy én is különbséget fogok tenni?
Majd meglátjuk...
Ha most meg lett volna már, akkor nem biztos, hogy kap tőlem ajándékot, ugyan is nem biztos, hogy neki kellene már karúszó, vizipisztoly, vizálló pénztárca és hátizsák, így lehet húzta volna az orrát mindenki?:DDDD
Egyébként nem ettől függ a szeretet.
A te gyereked még nagyon pici, így lehet, hogy azért nem kapott ilyen ajándékot, nem?
További ajánlott fórumok:
- Nagy korkülönbség esetén miért mindig az anyagiakra gyanakszanak?
- Miért nem tudunk helyesen írni? -muszáJ, leSZ, külöNbség, stb.
- Miért tesz különbséget egy anya két gyereke között?
- Miért így kínálja az ételt a nagyszülő?
- Miért mondják nagyon sokan, hogy fiatal független nő ne állapodjon meg olyan férfi mellett, akinek van gyereke? Milyen különbségek vannak?
- Németesek! Miért van egy főnévnek néha több névelője? Pl. der Kristall, das Kristall. Mi a különbség?