Miért nem fog a hajfesték menstruáció alatt? (tudásbázis)
Én meg nem hallottam róla azelőtt, sajna saját tapasztalat, utána nézegettem a neten, hogy más is járt-e így.
Schwarzkopf Essential Colort használok, ez nem túl elavult festék, nem? ;)
Nagyanyám mintha mondott volna vmi olyat, hogy menstruáció alatt nem tanácsos hajat mosni, mert
nem lesz szép.
Egyeltalán nincs? Az szép... :(
Azért nekem ennyire durva nem volt.
Aktualis tema, ma festettem es semmi nyoma, ilyen meg sose volt, bar az elso napokban meg nem is festettem hajat, inkabb a vege fele, ugy befogta, legalabbis jobban.
Kicsit a festekre is gyanakszom (Garnier).
"A hajfestékek azért fognak másképp menstruáció idején, mert a hormonváltozások a vérben ugye jelen vannak, a hajfesték a haj belső szerkezetébe hatolva megváltoztatja annak pigmentállományát, de mivel a hajhagyma és a keringés szoros összefüggésben vannak, a szervezetünkben ekkor végbemenő hormonális változások befolyásolják a végeredményt, ahogy terhesség alatt is. Ezért nincsenek veszélyben azok, akik hajszínezőt használnak, az ugyanis csak körülveszi a hajszálat, és nem jut a haj belső szerkezetébe, a kutikula alá. "
Nah, ezt találtam, nem tudom, hogy mennyi igazság van benne.
Szőkítem a hajam.
Mensi alatt sárga lesz. 3x próbáltam, mert nem hittem el. De sajna így van. Van akinek abszolút nem okoz problémát, nem vagyunk egyformák.
Azért jó lenne találni egy szakmai cikket erről.
Rajta vagyok...
Egyezzünk meg: dajjer, szeksz
:D
Te ne is haragudj, de "dayer", meg "sex"??
Talán dauer és szex. És még te hivatkozol helyesírásra.
most gondolkodtam mi az a dayer(elővettem minden angol tudásom,és valamilyen napra gondoltam)
dauer Zsóka :)
Há, mondok, hogy nem fog. he! Gyere ide, fessed be nekem, hátha akkor fog!
Hidd el, sokszor próbáltam!
van akinek nem fog...
de nekem mindig befogta eddig.Egyénfüggő talán?Vagy festék függő...nem tudom.
Ó, köszönöm! :)
Átolvasom, talán lelek benne valami értelmes magyarázatot. :)