Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Miért mondták egy ismerősömnek, hogy a cukrosok egyáltalán nem ehetnek pirítóst, mert rosszabb, mint a sima kenyér? fórum

Miért mondták egy ismerősömnek, hogy a cukrosok egyáltalán nem ehetnek pirítóst, mert rosszabb, mint a sima kenyér? (tudásbázis)


2015. jan. 20. 08:34
nem tudom,de legrosszabb az edesseg,cukor....
2015. jan. 2. 22:30
A pirított fehér kenyér ugyanúgy szívódik fel, mint a sima, friss fehér kenyér, hirtelen dobja meg a vércukrot. A pirítástól a nedvesség távozik belőle, így könnyebb lesz, tehát egy grammra levetítve a szénhidrát tartalom magasabb. Ha teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett liszttel készült kenyérből készít pirítóst, jobban jár, az lassan emeli meg a cukorszintet és utána lassabban is esik le, nem lesz farkaséhes.
2015. jan. 2. 21:43
A piritástól karamellizálódik a keményitő a kenyéren, attól lesz barna és édeskés... és a karamell nagyon dobja a cukit sajnos. :(
6. 25800e2d09 (válaszként erre: 4. - Luca81)
2015. jan. 2. 21:39
Anyám 35 éve cukorveteg és eszik krumplit krumplival. A püre trükkje hogy az első főzővizet le kell önteni ekkor sok keményítő távozik. Plusz csicsókát is ehet ;)
5. Luca81 (válaszként erre: 3. - Enigma.)
2015. jan. 2. 21:23
A pirítástól nem lesz kevesebb szénhidrát benne, így a vércukorra ugyanúgy hat.
2015. jan. 2. 21:22
Talán melegen nem fogyaszhatja, mert úgy jobban emeli a vércukrot. A krumpli szintén ilyen, csak hidegen.... és püré kizárva sajnos.
2015. jan. 2. 21:21
Én úgy tudom, hogy pont, hogy jobb a pirított kenyér, mert lassabban szívódik fel, így nem okoz hirtelen vércukorszint-kilengést.
2015. jan. 2. 21:19
Nem tudom. Akiket ismerek, fogyasztanak pirítóst.
2015. jan. 2. 21:17
Miért mondták egy ismerősömnek, hogy a cukrosok egyáltalán nem ehetnek pirítóst, mert rosszabb, mit a sima kenyér?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook