Miért mondják sokan, hogy az antibiotikum meg a fogamzásgátló nem barátok? (tudásbázis kérdés)
10. Ekka
2014. dec. 17. 13:22
Nem szóltak hozzá sokan! ;-)
9. Ekka (válaszként erre: 8. - Mókuska2012)
2014. dec. 16. 21:42
Nekem még soha nem mondta! ;-)
8. Mókuska2012
2014. dec. 16. 21:19
az antibiotikum hasmenést okozhat - felboríthatja a bélflórák működését ezért kell kiegészítő terápia ként szedni mellé normaflore-t lactív-ot stb. - és ez az antibébi tabletta felszívódásába és hatásmechanizmusába is zavart kellthet ezért mondják a nőgyógyászok a kiegészítő védekezést.
7. youlcsi
2014. dec. 16. 21:17
az antibiotikumok hajlamosak gyomor-bélrendszeri panaszokat okozni, pl hasmenést (elég gyakori mellékhatás), rosszabb esetben akár bélgyulladást is... ezáltal romlik a felszívódás, ami ahhoz vezethet, hogy a fog.gátló sem szívódik fel megfelelően. ennyi.
6. NomNom
2014. dec. 16. 21:09
Azért kell a kiegészítő, mert lehetséges, hogy ha véletlenül teherbe esnél, akkor károsítaná a magzatot. Egyébként meg a legtöbb antibiotikum gyengíti a foggátló hatását.
5. Ekka
2014. dec. 16. 20:44
Az utó fog. gátlást én sem értem.
Ha első alkalommal használod a fog.gátlót, akkor is hat egyből, -persze ezzel kapcsolatban is sok az okos! - akkor mi ellen kell a kiegészítés?!
4. Ekka
2014. dec. 16. 20:42
..mert sok az okos! ;-)
Én pl. hallgattam a reklámra, megkérdeztem a gyógyszerészemet! Ő is azt mondta 4-5 óra teljen el a 2 bevétele között.
3. Jéghegy
2014. dec. 16. 20:39
A dokim szerint, ha megfelelően szedjük őket, nem lehet baj. A 2 gyógyszer bevétele közt teljen el 4 óra.
Meg, hogy az utolsó szem után (antibogyó) miért kellene kiegészítő védekezés 7 napig v. a köv. mensiig?! Az antibiotikum kiürül.
Ezt kb. 3 nődokitól hallottam. Ennek ellex nére egész másokat mondanak a 'civilek'!
2. 5bb51a9aad
2014. dec. 16. 20:39
Olyan nagyon egyik sem barátja az emberi szervezetnek, de ez van.
1. Jéghegy
2014. dec. 16. 20:35
Miért mondják sokan, hogy az antibiotikum meg a fogamzásgátló nem barátok?!
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Hogy szedjem a fogamzásgátlót az antibiotikum után?
- Milyen hatással lehet a fogamzásgátlóra az antibiotikum?
- Ha antibiotikumot szedek, meddig kell kiegészítő védekezés a fogamzásgátló mellé?