Miért lettek sósak a tiszta edények a mosogatógépben? (tudásbázis)
Úgy jártál mint Én a kezdetén...:)))
A leírtak alapján gondoltam hogy nem lett visszacsavarva a sótartály teteje , de megoldódott és örömöd van a mosogatógép használatával:)
Anyám első mosogatógépe néhány hónaposan kezdte el azt, hogy sófoltosak lettek az edények. Még garanciás volt, kihívtuk a szerelőt. Megnézte, nincs semmi baja. Ne öntsünk bele sót.
???
Onnantól így tett. Nem használt sót. Még 9 évig működött. Most vett újat nemrég.
A szódabikarbóna meg az ecet egymást közömbösíti. Attól függően, melyikből keversz többet, lesz gyenge sav vagy gyenge lúg.
A konyhasóval kapcsolatban igazad van, speciális só kell bele, de a német szakértői oldalon írták, hogy ki kell öblíteni a mellépotyogott sót. (Amellett, hogy jól rá kel húzni a kupakot.)
Általában tapasztalom, hogy úgy az Aldi, mint a Lidl (mivel német) megbízható. Nem csak az, amit nagyon reklámoznak. A németeknél nagyon erős a fogyasztóvédelem.
Szia
Konyhasót nem szabad bele tenni!Én a nagyméretű,direkt mosogatógépbe való sót teszek bele.A kupakot valóban meg kell erősen húzni, de nem számít ha egy kevés mellé folyik,semmi baja nem nem lesz a gépnek.Az öblítéshez viszont szódabikarbónát teszek kevés ecettel előre egy flakonba összekészítve , és abból öntök bele a tartályba.
Mosogatáshoz korábban a drága Finish használtam,de rájöttem az Aldi, vagy a Lidl saját márkás mosogató tabletták is megteszik.A só az a Pennyben kapható 4 kg kiszerelésben.Nekem fényesek az edényeim,műanyag edénytől a zom. vagy fényes edényeket is beleteszem
semmi gond.
Éppen megnéztem egy német naylvű utasítást erről.
Igen, a tartály kupakját szorosan vissza kell tekerni. Azt is ajánlják, hogy a sófeltöltés után járassunk le egy programot üresen, ezáltal a véletlenül mellészóródott só kiöblítődik a gépből.
Visszacsavartad a kupakot a só tartályára?
Én egyszer úgy jártam, elfelejtettem visszatekerni és mind a só kijött belőle mikor lejárt és foltosak lettek az edények...
További ajánlott fórumok:
- Mosogatószer ízű edények a mosogatógépből
- Most vettünk mosogatógépet, de az edények piszkosak maradnak benne. Mit csinálok rosszul?
- Fehér foltosak maradnak az edények a mosogatógépemben. Mit tegyek?
- Mi lehet a baj az uj mosogatogépemmel ha nem száritja meg az edényeket?
- Hogyan mossam el a jénai, illetve üveg tálakat, edényeket, hogy ne legyen foltos? Mosogatógép nincs!
- Miért rossz szagú az új mosogatógép? Mivel szüntethetném meg a kellemetlen szagot, amit az edényeken is érezni?