Miért lassult be a (vírusmentes) gépem és szakad meg újabban az internetkapcsolat? (tudásbázis)
Köszönöm, ezt is megnéztem, hála nem vár rám HDD-halál. :)
Kopp-kopp.. :)
Úgy néz ki, a gép most már jól működik.
Köszönöm mindenkinek!
Az említett progikat pedig használni fogom.
Látom, jó sok hozzászólás van, majd végigolvasom.
Most lettem kész, végigjártam a poklot. :))
Ismét újratelepítettem a gépet és az összes illesztőprogramot is frissítettem. Most úgy néz ki, jó, de majd elválik. Éppen több oldal is nyitva van és közben egy HD-filmet is elindítottam. :) Kínzom kicsit. Ha nem bírja, repül az ablakon.. :)
A működési elv lényeg:
Van egy oldal amit szeretnél sebességre optimalizálni, mert mondjuk gyakran látogatod, akkor próbálod letiltani az összes olyan külső oldalt, amire az adott oldal hivatkozik, és nem megy a működőképesség rovására. Egyszóval kísérletezel.
Google első találat:
(de van firefox-hoz is biztos)
Sajnos nem túl egyszerű a használata.
Installálni, engedélyezni kell a bővítményt, utána a Bővítmény beállításainál követni az utasításokat. Érdemes a BLACKLIST módot használni, vagyis alapból mindent engedélyezni kivéve amit tiltok, mert a másik lehetőség elég kényelmetlen.
Valamint érdemes ezt kompinálni ezzel, url sorba:
chrome://flags/
Ott engedélyezni ezt:
Kattintson a lejátszáshoz
Engedélyez egy „indítás kattintásra” opciót a plug-in tartalmi beállítások között.
Majd a plug-in tartalmi beállítások között tényleg beállítani ezt az opciót.
így a flash-ek se indulnak el automatikusan egy oldalon, csak ha az külön engedélyezve van.
tudom, en ertettem, hogy te miert irtad!
Mindegy, nem magyarazkodom, mert csak rosszabb lesz.
nem bantasbol irtam, tenyleg!
Az oldal nem található...
írja.
Jaj, de nedd rossz neven, de lassan mar ugy tunik, hogy agymutetet hajtunk vegre, mert valaki azt mondja hogy faj a feje.
Egyszeruen abbol amennyit megosztott velunk, nem lehet rendesen diagnosztizalni a problemat.
Egyebkent meg felig-meddig utalt ra, hogy nem a disk sebessege a gond, csak az internet.
Bar a topik cim az egy kicsie bezavar mert az meg lassu geprol ir.
"•Jelenség:
Mostanában futottam bele a fenti problémába. Az egyik winchesterem hirtelen a 30 MB/S sebességről visszalassult 3 MB/S-ra.
•A jelenség oka:
A Windowsban ha az IDE/ATAPI-portillesztőprogramja (Atapi.sys) összesen több mint hat időtúllépési vagy CRC-hibáról kap jelzést, csökkenti a kommunikáció sebességét oly módon, hogy a leggyorsabb átvitelt biztosító DMA üzemmódról fokozatosan lassabb DMA üzemmódokra áll át. Ha az illesztőprogram továbbra is időtúllépési vagy CRC-hibajelzéseket kap, végül a leglassabb átviteli módra – a PIO üzemmódra – vált át. Lásd: [link]
•Pontos észlelés:
Ha a Sajátgép / tulajdonságok /Hardver / Eszközkezelő /IDE ATA/ATAPI vezérlők / Elsődleges IDE csatorna vagy Másodlagos IDE csatorna / Tulajdonságok / Speciális beállítások fülön az látható, hogy a meghajtó nem UDMA 2, 3, 4, 5-öt használ, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a fenti dolog áll fent.
Valószínűleg vagy a port, vagy a HDD hamarosan elhalálozik.
Sajnos ilyenkor egy HDD teszt is különösen nagy winchestereknél napokig eltarthat (~ 500GB WD 38 órát írt a full teszt)
•Megoldás:
Vissza kell állítani a Windowsnak a driverében az UDMA állapotot, majd így futtatni a tesztet, lementeni, amit lehet és winchester csere.
•1. Megoldás: a Registry buhera
Ez a kulcs jelenti a windowsban az IDE vezérlő IDE csatornáit.
•HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Ezen belül a, 0001, 0002, 0004, 0005 ... jelenti az egyes IDE csatornákat.
0001, 0004 - Elsődleged IDE csatorna
0002, 0005 - Másodlagos IDE csatorna
Minden csatornához három (négy) kulcs tartozik, ami fontos lehet ebből a szempontból:
1.MasterDeviceTimingMode - A Master eszköz aktuális sebességi módja
2.MasterDeviceTimingModeAllowed - A Master eszköz lehetséges sebességi módjai. Ha ez a kulcs nincsen, akkor érdemes létrehozni és 0xFFFFFFFF értéket írni bele, ugyanis ez újra engedélyezi rebbot után a DMA/UDMA módot. Ezt állítsuk be!
3.UserMasterDeviceTimingModeAllowed - Ha a felhasználó kézzel lassabb értéket állított be (pl. PIO), akkor van itt érték.
4.MasterIdDataChecksum - A rendszer hozza létre probléma esetén.
Ugyanezek a paraméterek megvannak a Slave Portra is
•2. Megoldás: a port uninstallálása
A hardverkezelőből kinyírjuk az IDE portot. Ez nem mindig hoz eredményt, ugyanis a Windows regisztrálta a HDD-t és ebben az esetben, amikor a gépet újraindítjuk, a HDD beállításait visszateszi a rendszer olyanra, amilyen volt korábban. Ilyenkor még az IDE vezérlő Speciális beállítások fülön vissza lehet állítani a UDMA értéket.
Mindezeket a windows XP SP2-vel érdemes tenni.
•3. Megoldás:
ResetErrorCountersOnSuccess - Ezt a beállítást a megfelelő IDE porthoz beállítjuk a Registryben, akkor elvileg hibás olvasás után segít. (Ezt is a fenti Microsoft cikkbőlvettem).
Nálam az 1. Megoldás vált be.
Az információt innen vettem: [link]
En is valami hasonloval szivtam a mult heten. A hirdetesek miatt volt olyan lassu. Plusz ugye olyan dolgokrol jottek a hirdetesek, amiket elotte nezegettem.
Kitoroltem a temp internet file-okat es azota sokkal jobb lett.
De lehet, hogy meg a te megoldasodat is kiprobalom.
Nekem egyszer az alaplapot tett tönkre egy vírus.
Hány éves a gép?
Ezt olvastam most:
Ha a Windows IDE/ATAPI-portillesztőprogramja (Atapi.sys) összesen több mint hat időtúllépési vagy CRC-hibáról kap jelzést, csökkenti a kommunikáció sebességét oly módon, hogy a leggyorsabb átvitelt biztosító DMA üzemmódról fokozatosan lassabb DMA üzemmódokra áll át. Ha azonban az illesztőprogram továbbra is időtúllépési vagy CRC-hibajelzéseket kap, végül a leglassabb átviteli módra – a PIO üzemmódra – vált.
Nos, mivel úgyis szükségem van pihenésre (idegileg), úgy döntöttem, hagyom pihenni a "drágát". Holnap folyt köv...
Köszi mindenkinek...
=|
Nem hangzik túl életszerűen. Elméletileg lehetséges, de ez inkább csak városi legenda, mert a bios-ok nagyon különbözőek, nem lehet csak úgy egységes vírust gyártani rá.
A letöltés gyorsan jön. A weboldalak látogatásánál van probléma.
Köze lehet esetleg a Google hülyeségéhez (új adatvédelem)?
Mivel fésüljem át a gépet, hogy van-e rajta valami?
További ajánlott fórumok:
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Az internetkapcsolatom rendben van, de a böngészők nem működnek. Mi lehet a baj?
- Kisfiam 13 hónapos, és újabban üvölt tisztábatevéskor! Van ötletetek?
- Mit tegyek, ha az internetkapcsolat állandóan megszakad?
- CIB internetkártyával lehet fizetni az eBayen?
- Tudna nekem valaki ajánlani internetkávézót Miskolcon?