Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért ideges szinte minden sofőr az utakon? fórum

Miért ideges szinte minden sofőr az utakon? (beszélgetés)

18. Puncsos (válaszként erre: 17. - Fisica)
2023. ápr. 8. 18:45
A románok se jobbak náluk. Pláne a fuvarozók. Félelmetes ahogy vezetnek. Komolyan mondom nem merek besorolni egy roman kamionos mögé. Olyankor 10 miatyánk meg két fekvőtámasz. :D
17. Fisica
2023. ápr. 8. 18:40

Mi most húsvétra eljöttünk a Genfi tóhoz. Ausztriában, Németországban és Svájcban is olyan tűpontosan betartották a szabályokat/táblákat. Semmi idegeskedés vagy dudálás. Még a német autópályán száguldók (ahol nem volt sebesség határ) is szépen megvárták amíg újra szabad nekik az út.

Magyarországon már messziről villogott volna mind.

Nálunk mindenki siet, pedig nem ér oda annyival hamarabb.

Viszont az olaszok katasztrófálisan vezetnek, ott a kresz tényleg csak "tájékoztató jellegű"..

16. b39c721a9b (válaszként erre: 14. - Puncsos)
2023. ápr. 7. 20:58
😂
15. b39c721a9b (válaszként erre: 8. - 5d8fd6c5cb)
2023. ápr. 7. 20:57
Ausztriában se ilyen tapló módon vezetnek, mint itt. Egy csapat nem a zebrán ment át, hanem 20 méterre a zebrától. Egy új Porsche megállt és elengedte őket, nem dudált, nem idegbetegeskedett.
14. Puncsos (válaszként erre: 13. - B39c721a9b)
2023. ápr. 7. 20:56
Full gáz. De. :)
13. b39c721a9b (válaszként erre: 12. - Puncsos)
2023. ápr. 7. 20:55
Nem vicces, hogy mindenki a bevásárlóközpontok bejáratához igyekezne? Nem akarnak 100 métert se sétálni, én meg kényelmesen leteszem távolabb az autót. :)
2023. ápr. 7. 20:54
Nem csak az utakon. Az a baj hogy az ilyenek bevásárolni is járnak. Aztán ott is az elsők akarnak lenni, mindenben. :)
11. b39c721a9b (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 7. 20:37
Ne is mondd... Múltkor 110-es sebességhatárnál mentem olyan 125 körül (én sem vagyok szent), előztem a kamionokat, előttem egy Passat olyan 135-140 körül. Folyamatosan nézek a tükörbe, ha valaki gyorsabb elengedem. Egy fekete Mercedes GLE terepjáró úgy jött a semmiből hogy köpni nyelni nem tudtam, elment mellettem jobbról, majd a passatost szabályosan letolta. Az nem 180-nal ment, hanem jóval többel...
10. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 9. - Charlize)
2023. ápr. 7. 14:36

Utálat, irigység, tisztelet hiánya...

Ezek a tulajdonságok senkit sem visznek előre.

A közlekedésnek is szabályai vannak mint pl. a Hoxának..

A renitenseket pedig ki kell emelni.

A lakossági többségnek nyugodtabb lenne az élete.

Szerintem.

9. Charlize (válaszként erre: 8. - 5d8fd6c5cb)
2023. ápr. 7. 14:28
Itthon nagyjából mindenki utál mindenkit. Mindenki irigy mindenkire. Senki sem tiszteli a másikat. Miért ne lenne ez így a közlekedésben?
8. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 7. - Timycat)
2023. ápr. 7. 12:08

Hááát, ahány ember, annyi nézőpont.-)

Nekem durván 50 év gyakorlatom van, persze ez nem jelent semmit sem.

Ebből az 50 évből 45-öt német pályákon, városokban vezettem.

Van egy kevés km a hátam mögött.

Szóval nekem ez a normális ami itt van és nem nálatok.

Bocs, hogy ellentmondok, de az én tapasztalatom pedig az,hogy általánosságban német területen nem a lóerők száma a döntő az udvariasságban.

Természetesen itt nálunk mehetsz annyival ami a csövön kifér, de az a stressz ami magyarban van az utakon, az itt nincs.

Nálatok "mindenki lő mindenkire," nekem ez olyan vadnyugati hozzáállás, egy társas közlekedésben ez nem normális.

7. timycat (válaszként erre: 4. - 5d8fd6c5cb)
2023. ápr. 7. 11:36

Ez összetett. Én vállalom, hogy undorítóan vezetek, a KRESZ nálam ajánlás kategória, gyorshajtással is szoktam támogatni az államkasszát (igaz nagyon sunyi helyeken mérnek, véletlenül sem ott ahol tényleg balesetveszély van), de biztonságosan vezetek, szerintem. Bár volt már balesetben részem, sosem én voltam a hibás, kétszer pl piros lámpánál sor végén álltam mikor hátulról megtaláltak.

Itt te hiába akarsz jó arc lenni, azzal vagy a legveszélyesebb, ha nem veszed fel a ritmust akkor valakinek elpattan az agya mögötted és h.lyeséget csinál, vagy jellemző pláne többsávosnál, hogy ha megállsz elengedni a gyalogost a szembe sávban vagy ha van melletted lévő sávban ha nincs észnél a gyalogos lazán eltapossák, ha nem vagy udvarias igaz többet vár, de legalább tuti megússza. Ha nagy forgalom van én sem udvariaskodok, mert aztán mehetek tanúként meghallgatásra.

Ami a lóerőt illeti, igaz már rég vezettem német autópályán, de ott is a lóerők száma döntött.

2023. ápr. 7. 11:25
Azt vettem észre, hogy szeretik utolsó percig elbaxni az időt valahol, és akkor kapnak észbe, amikor már ott kellene lenni...nyilván ennek lehet rajtuk kívülálló oka, de rejtélyes módon ha már odaérnek, akkor ráérnek.
5. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 7. 11:19

Én is idegesen vezetek, de akkor, amikor

- megállok a zebránál és a gyalogos nem indul, könyörögni kell. Szó szerint, összeteszem neki a két kezen, hogy menjen már végre.

- a zebra tövében megállnak csak pofázásra ismerősök, én meg álljak meg, hogy meg ne büntessenek

- nyílegyenes útszakaszon 50 helyett 35-tel megyünk kilómétereken keresztül és nem lehet előzni.

- amikor a mi sávunk dugul és a 15. épp beérkezőt engedik be, pedig nincs elsőbbsége.

- a lakásomnál lévő kereszteződésből nem tudok kihajtani, mert stop-táblám van, a szembejövőnek csak elsőbbségadás kötelezője és rohadtul nem tudja a kreszt, hogy elinduljon végre.

Sorolhatnám!

4. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 3. - 80ASIQ)
2023. ápr. 7. 11:12

Teljesen egyetértek Veled.

Német területeken, Austria, Svájc is szorosan ideértve teljesen más a közlekedés kultúrája.

Kiszámítható, udvarias, nincs hőbörgés,szóval teljesen kulturált, míg magyar honban a teljes vadnyugat uralkodik az utakon..

Ész nélkül tolnak le a kátyús utakról,ott az dönt, hogy mennyi PS van a segged alatt, humánumnak egy apró jele sincs.

3. 80ASIQ (válaszként erre: 2. - 71ddaa07fa)
2023. ápr. 7. 11:02

Én is ezzel a felfogással vezetek, de nem lehet tudni, hol trafipaxoznak. Azt hiszem, 10 km/óra tűréshatár van, tehát a 60 km/óráig lehet "reszkírozni". Én, mondjuk, szoktam figyelni a gyanúsan álló autókat, de ezt nem merem másoknak is tanácsolni.

Hogy miért ilyen a kultúránk? Ez egy jó kérdés. Nem szívesen írom, de a magyar ember bizonyos, nem kevés százaléka híján van bizonyos viselkedéskultúrának. Ez a közlekedésben fokozottan igaz. Képesek néhány másodperces késedelem miatt a plafonon lenni.

2. 71ddaa07fa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 7. 09:00

Mindig nem lehet betartani a szabályokat, néha azokat át kell lépni.

Iskolák környékén, lakó, pihenő övezetben jól teszed, hogy lassan, majdnem alapjáratban gurulsz. Falvakban sem okos dolog padlógázzal menni.

Viszont a városban, ahol párhuzamos közlekedésre alkalmas az úttest és teszem azt közlekedési lámpák segítik a haladást, ott én is azt mondom, hogy az 50km/h-val való tötyögést elfelejthetnéd, és fel kellene venned a forgalom ritmusát. Azért ritka, hogy a nyugdíjasok, mint az őzek csak úgy kiugrálnak a bokorból.

A gyalogátkelőhelyeket, vasúti átjárókat fokozott figyelemmel közelítsd meg, de ahol lehet, ott haladj a forgalommal.

2023. ápr. 7. 08:25

Habár még csak két éve vezetek, igyekszem megfontoltan,kresz szabályait,mások testiépségét is figyelembe véve vezetni,ám azt vettem,hogy sok vezetőt ez inkább idegesíti.

Lakott területen belül 50-el haladva is sorra előznek le, van aki még az öklét is rázta.

Iskola előtti 30-as táblánál, mikor tényleg 35-el gurulok( tudom ez sem szabályos) dudálnak le mögöttem, pedig a járdán nagyon sok a gyerek, nyilván őket figyelem, nehogy egy lelépjen az útra.

Sávváltáskor direkt a terepjárójával XY inkább elfoglalja az általam elfoglalni szándékozó sáv felét, így kénytelen vagyok visszatérni oda,amely sávot már igyekeztem volna elhagyni.

GLS futár satufékez előttem, kirakja az elakadás jelzőt, és csomaggal a kezében fut a kapucsengőhöz.

Javasolták,hogy vegyem fel a tempót velük, menjek én is 70-el, ott ahol 50-es tábla van.

Szerintem ez a tanács baromság. A belvárosban, ahol bokrok mögül a zebrára kiugró nyugdíjasok,babakocsisok, e-rollerező gyerekek, foodpandázó biciklisek bukkannak fel minden irányból Én nem merek a megengedettnél gyorsabban menni.

Van még ilyen sztori, de egy szó mint száz, érdekelne, miért ilyen a vezetési kultúránk?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook