Miért hízunk? (beszélgetés)
Hát igen, mindig van egy "tisztelet a kivételnek" kategória, minden egyes fórumon oda lehetne írni a hozzászólás után...
De akkor ebbe a "tisztelet a kivételnek" kategóriába tartozó embereknek jó abból a szempontból, hogy soha nem kell félniük az éhenhalástól. :) Túlélésre programozva! Ha pl. munkatáborba, vagy utcára kerülnének, mindenki mást túlélnek a lassú anyagcsere miatt. Igaz, olyan körülmények közt felmerül az a kérdés is, megéri-e.
Messze nem csak attól lehet hízni, sajnos.Hú jó hosszú hol is kezdjem. Na szóval főiskolára jelentkeztem 9 éve felvételt nyertem, addigi munkám helyett más jellegű lett kevesebb mozgással járó. Előtte nehéz fizikai munkám volt.A családom a munkám a suli minden időmet kitöltötte, mivel másképp nem ment néha hetekig csak 5 órákat aludtam.
1 hízási faktor kortizon nevű hormon( kialvatlanság stressz okozza a túltermelést az meg hízást)
Mivel élni csak kell és a megszaladt kilókat nem akartam magamon látni fogyókúra.Minden tavasszal neki vágtam sikerrel, kalória számolva betartva mindent, tartottam pár hónapik majd rokonsággal együtt jöttek vissza.
2 ok anyon diétázott anyagcsere, olyan mértékben tudjuk strapára vágni az alapanyagcserénket hogy a levegőtől is hizásnak indulunk fogyi után.
Bizonyos kúrák után sem zabáltam csak nem voltam képes tartani az 1000kcal es étrendet megnéztem a kaja naplóban 1400kcal től vigan kerekedtem híztam.
Még ok lehet szervi betegség, inzulin rezisztencia, cukorbaj, pajzsmirigy betegségek, policisztás petefészek betegség (PCOS) és lehetne sorolni nagyon soká.
Ahogy végeztem ill az utolsó szemeszter kezdetekor, már tökéletes bizonyosságom volt az felől hogy életben nem fogyok le.130,2 kg re sikerült fel yoyozni magam 172cm hez ez jó sok.ZSÍRHANT.
eKKORRA LETT NÉMI IDŐM MAGAMRA, DOKIHOZ MENTEM KIVIZSGÁLTAK EGÉSZSÉGES VOLTAM MÉG.35,6 % os izomaránnyal, aki ért hozzá az tuja ez nem kevés. Na szóval kalória számolgatva mindennap mozogva fogytam 1200kcal és napi mozgás mellett egy év alatt39 kg-t.
Következő és 17 kg minusz szintén mozgás és diéta ekkor már lassan emeltem a kalória bevitelt 1400-1500 kcal re .A harmadik év augusztusára értem el a 15 hónapja tartott 68 kg mat.Hizni nem csak a többlet beviteltől lehet, yoyo alatt sokkal többet ettem mint most, 1800-1900 kcal es vegyes étrendet tartok.
Kedves Talentum
December óta 12kg-ot fogytam. Amikor rájössz arra, hogy mit miért teszel, egyes dolgokat nem csinálsz többé, másokat meg sokkal szívesebben. Ha engem nézünk, szinte semmit nem változtattam az életvitelemen, és a táplálkozásomon. Remekül érzem magam. Szerintem az Ember sokkal több annál, mint amit sokan gondolnak magukról. Megjelent egy cikkem ebben a témában , amit tiltott reklámtevékenységnek minőítettek. Nem annk szántam de ha mégis annak tűnt elnézést kérek Mindenkitől. Hajrá Mindenki
A válasz a téma címére:
Több kalóriát viszel be, mint amennyit felhasználsz!
Felesleges ezen túlmenően árapály jelenségeket, ufokat és egyéb ökörséget belemagyarázni..:)
Ja igen, olajos magvakat kifejeltettem, köszi. Teljes kiőrlésű más gabonamagvak. Azokat nem fogyasztom, mert glutént tartalmaznak, magas a fitátsavtartalmuk, amik amúgyis gátolják a bennük lévő vitaminfelszívódását, ráadásul még a belet is rongálják, így ezeket kihagyom.
Nem vagyok szénhidrátmentes diétán, hiszen zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, ráadásul az olajos magvak: mandula dio, törökmogyoró, szezámmag, tökmag, kesudió, ezekben is van szénhidrát, elegendő is.
Aztán még a magliszeket fogyasztom.
Milyen hiánybetegségem lenne, vagy alakulna ki szerinted?
Most van május, és február óta nem eszek tejterméket liszteset és hüvelyest, kukoricát rizst ,krumplit, viszont eszem a zöldséget gyümölcsöt és húst, és fogyok, és jobban érzem magam. Szerintem azért hízunk mert a glutén és tej és hüvelyes beleértve a szója is olyan inzulinreakciót vált ki a szervezetben, hogy az hízáshoz vezet.
Szedek d vitamint omega3-at és bvitaminkomplexet. C vitamint is nagyobb dózisban. És fogyok, és hiába eszek sok húst és szalonnát meg tojást, fogyok.
akinek nem indul meg a fogyás, ott meg kell találni a problémát. autoimmunbetegség, gyógyszerek és nem megfelelő tápanyag ellátottság, no meg az étrendben keresendő mindenképpen.
szerintem nem kell túldimenzionálni a dolgokat, meg belekeverni a hízásba a lelkünket. valaki kajálásba menekül valami elől..vagy szenvedélybeteg lesz a kaja lesz a szenvedélye. ezt kell feloldani. rávezetni a helyes étrendre. de csak akkor sikerül ha a beteg partner a megoldáskeresésben.
Leszögezném, egyiket sem állítottam, és nem is céloztam ilyesmire, egyszerűen kiforgatod a szavaimat.
Másrészt megnéztem az oldalt, és ezt a titokzatos módszert. Leginkább úgy jellemezhetnénk, hogy sokat beszél, keveset mond. Elnézést, de te is ezt tetted eddig. Ráadásul ezen a freewebes toborzón teljesen hiteltelenné teszi, hogy leírja, nem kell semmilyen csoda krém meg kapszula, ennek ellenére ott egy reklám az oldal alján, ami pont azt hirdeti. Tudom, nem az író illesztette be oda, hanem a freeweb automatikusan, de a szemeben a hitelességet a nullára lecsökkenti.
Akár beszélgethetnénk arról, hogy miként működik ez a homályos módszer, de ahhoz először le kellene írnod, hogy pontosan miről is van szó.
Csak gratulálni tudok, büszke lehetsz magadra.
Azon kevesek közé tartozol akiknek ez segítség nélkül sikerül. Ez fejlett önismeretet és inteligenciát sejtet.
Mégegyszer gratulálok!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Mai lelkiállapotom és az oka
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Hiányérzet az életedben
- Le fogunk fogyni!!!Az utolsó fogyókúránk, nem hízunk többé vissza!
- Milyen gyumolcsoket, zoldsegeket fogyaszthatunk dietazaskor korlatlanul, amiktol nem hizunk?
- Hogyan hízunk?Napról napra kicsit, vagy egy ideig stagnál, és utána hopp, jönnek a kilók?