Miért foglalkoznak a külföldiek Magyarországon rájuk jellemző dolgokkal? És mi hogy állunk odakint? (beszélgetés)
Kihagytam az albán pékséget, ahol ugyanabból a tésztából készül a kifli, mint a kakaós csiga:)
És öregem, két pofára zabálják a népek...
Úgy 93 körül piacoztam
Volt egy komálós trikó-papucsárus aki foglalta a helyet nekem, hogy ne kelljen korán mennem
Egyszer odajött egy vietnámi csaj, pár papucs és trikóval
Senki nem engedte maag mellé, én igen
A komálósom elküldött a francba és soha ne is szóljak hozzá
Nem értettem akkor.....
Sok éve előbányásztunk a ruhacsomagok közül a Kőbányai piacon vagy húsz kínait, akiknek összesen egy útlevele volt.A személyazonosságukat sem lehetett megállapítani - reggelente lepukkantan döcögtek a villamoson a melóba, kopott ruhában.
Ma alaphangon BMW X5 a közlekedési eszközük, tele vannak lével és a magyarok éhbérért dolgoznak nekik.
Én azt látom, hogy az emlitet nemzetek jobban élnek itt mint a mi közép és alsó osztályunk
Értem a középosztályt olyan netto 200ezerig
Elég sok izraelit ismerek és bizony egyik sem fizikai munkát végez, hanem üzletel vagy kamu céget vezet.
Hogy miről lehetnek ismertek külföldön a magyarok-bocs, nem tudtam kihagyni.
:)
Leírom Bécset, jó? És akkor lesz egy kis összehasonlítás:
- Törökök: kebab (de kb. minden sarkon), ruházat, cipő, internet kávézó-telefonáló, kisboltok (négyzetkilóméterenként legalább 2),
- arabok nemigen vannak, mert a gyros nem kelendő, a többi lehetőségük is (ld. fent) kisajátítva
- kínaiak szintén csak elvétve, okát ld. fentebb
- a volt jugoszláv emberkék sokkoló-kéregető üzemmódban vannak a koldusmaffia alkalmazásában
...
Na jó, Bécsben majd' minden török. Izé, az utcai zenészek nem, ők néha magyarok. :)
Itt a román és a magyar a fém- és az áruházi tolvaj, esetleg a betörő. Ha már a sztereotípiáknál tartunk...
Mindezzel együtt tudom, hogy nagyon sok olyan nemzetiségű becsületes külföldi él minden országban, aki dolgozik is!!!
Az értelmiség mehet, nem sok hasznát vesszük.
A qurvák, meg az utcaseprők csak maradjanak:)
Az utcaseprők nélkül elárasztana a szemét és a hazai kupleráj is igazi hungarikum:)
Attól függ mi annak a magyarnak a végzettsége, tudása, és az igénye.
Hallhatod, elvándorol már innen az értelmiségtől az utcalányig, utcaseprőig mindenki.
Külföldön is vannak magyar boltok, éttermek.
A külföldiek is addig tudnak megélni hazánkban amíg igény van a szolgáltatásaikra, ha nem lenne igény, odébbállnának.
of korz.
Nem értem a kérdést.
Mindegy, hogy a magyar mosogat, takarít, beteget ápol, szállodában, étteremben, hajón robotol.
Jobb fizetést kap, jobb körülmények között élnek, mint itthon. Sok ország lakóinak Magyarország Kánaán a sajátjukéhoz viszonyítva.
Szerintem a siránkozás.
Miért van az, hogy az arabok eddig pénz váltottak, majd gyros(sawarma) sütöttek, most pedig GSM boltokat és internet kávézókat nyitnak?
A török éttermektől hemzseg a főváros, kínai ruházati üzlet a legkisebb faluban is van de övék újabban több tucat illatszer és vegyesbolt is.
Az albánok szerszámokat és edényt árulnak a piacon, a románok pamutzoknival, kerámiakéssel házalnak.
A dél-amerikaiak backing trackre fújják a pánsípot, a Blaha környéki négerek pontos foglalkozásáról nincs tudomásunk...
Szerintetek biztos megélhetést jelentenek ezek a mesterségek és érvényesülhetnek-e a külföldiek úgy hazánkban, mint ahogyan más országban a magyaroknak az megadatott.
Vajon mi a jellemző magyar profil külhonban?
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Hirességek családnevei, amelyek foglalkozásra utalnak (ABC sorrendben)
- Mi a foglalkozásod?
- Futballisták (magyarok és külföldiek)
- Munkalehetőség külföldiek számára Magyarországon?