Miért egészségesebb a tengeri, kezeletlen só a megszokott konyhai sónál? (tudásbázis)
2011. jún. 24. 08:13
Én is azért veszem inkább ezt, mint a rendes sót, mert nem raknak bele ilyen-olyan dolgokat. A csajos naplómban írtam róla egyszer összehasonlítva az asztali sóval, a neten találtam pár tényt róla, ha gondolod nézd meg.
6. fa8f3f5c02
2011. jún. 24. 07:45
Köszi :)
5. Sort
2011. jún. 24. 00:34
Annyiban egészségesebb, hogy természetes eredetű, kizárólag nátrium-kloridból és nyomelemekből áll. A bolti finomsót ugyanis szintetikusan állítják elő, és kálium-kloriddal dúsítják.
4. nehita4
2011. jún. 23. 17:07
Konyhasónál amire érdemes figyelni, hogy ne legyen benne csomósodásgátló és/vagy tartósítószer, és kcl inkább ne legyen benne.
Kezeletlen tengeri sót még nem próbáltam, de nézd meg az összetételét, vagy kérdezd meg.
Ha rákeresel a "tiszta só"-ra rengeteg cikket olvashatsz a témával kapcs.
3. mosolyka1111
2011. jún. 23. 15:54
Állítólag annyiban egészségesebb, hogy több benne az ásványi anyag (de ne vegyél rá mérget, hátha ír még valaki.)
2. fa8f3f5c02
2011. jún. 23. 13:42
?
1. fa8f3f5c02
2011. jún. 22. 19:30
Miért egészségesebb a tengeri, kezeletlen só a megszokott konyhai sónál?
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb?