Miért csalódok a barátokban? (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Adott két barátom... Az egyik barátom (nevezzük X-nek) azért rágott be, mert elmondtam egy titkot neki (mivel azt mondta, hogy bármit elmondhatok neki, ő a jó barátom), de berágott rám azért amit mondtam, pedig a titok rólam szólt s semmi sértő nem volt rá nézve! De lehordott mindennek, majd másnap azt mondta, soha többet ne említsem neki többet ezt a titkot, de bocsánatot kér amiért úgy reagált. DE azóta már nem nagyon szól hozzám (tegnap szóvá is tettem neki). Ez az egyik...
A másik személy a barátnőm, összevesztem vele, mert szóvá tettem neki, hogy minden másra figyel, csak rám nem és sosem érdekli, hogy mi van velem, s mindig arról beszélünk ami őt érinti... Na összevesztem vele elég csúnyán a hétvégén (de tegnap kibékültem vele).
Most jön a lényeg.
A barátnőm tegnap azzal állt elő nekem, hogy amikor vele összevesztem (tegnap előtti nap), akkor a barátom, X uszította őt ellenem és elhordott mindennek és a titkomat is kiadta neki.
Tegnap este rákérdeztem X-től, hogy mi a fene van, hogy kerül e vagy van e valami baja? Ő pedig úgy adta elő nekem a dolgokat, hogy nem érti a barátnőmet, hogy miért tette azt amit tett velem, és hogy ő nem kerül engem... Pedig azóta 1szer beszéltem vele, s ha ráírtam is, úgy éreztem baja, hogy hozzá szóltam. Tegnap pedig azt mondta, hogy azért nem ír, mert amikor 4-en ráírnak... Ja mondom, hogy már sok lennék 5-nek...
Nem tudom kinek higgyek, mert X mondott olyanokat nekem, hogy elvesztettem benne a bizalmat. A barátnőm pedig azért ideges rám, mert a szerelme őt kerüli, de velem szóba áll, szóval elképzelem azt is, hogy ezért bosszút áll ilyen módon.
Fogalmam sincs ki hazudik kinek, mert egyikben sem bízok már, de jó lenne kideríteni, mert hiába állította be magát X az én legjobb barátomnak, akkor nem mondott volna olyanokat nekem ok nélkül amikor vitánk volt.
Ilyen helyzetben még nem voltam...
Akkor nekem is az utolsó üzenet ezzel kapcsolatban.
SOHA nem kértem pénzt senkitől, de amikor küldted, én egy nagyon önzetlen embernek tartottalak, és nagyon jól esett. Most úgy állítod be, mintha kértem volna, de azt nem mondod, hogy azóta én azt a pénzt visszaküldtem.
Azt a Tesz-Veszes dolgot nagyon túlreagálod, szerintem már szándékosan.
Ha azt akartad elérni, hogy vége legyen a barátságunknak, hát sikerült. Nem értelek, de már nem is akarlak.
Innentől kezdve nem érdekel semmi. Írsz amit akarsz, én leírtam, amit gondolok.
És a jövőben: légy őszinte a barátaidhoz, ne csak kihasználd őket!
Csak, hogy ne én legyek a fekete bárány szeretném, ha más is megtudná:
Segítettem Adélnak, mert megsajnáltam. Most kért tőlem valamit én nem mentem bele, mert (szerintem) nem tisztességes dolog másokat átverni. Tudom én vagyok a hülye, nem tehetek róla, ilyennek születtem...nem vagyok erre a világra való, hiszen manapság divat csalni....és igenis másokat átverni=csalás...
Mert egyszer segítettem neki, most legyek a balek, aki úgy tesz, mintha....mert eddig ezt a párja és még ki tudja kik tették, csak hogy jó minősítést kapjon a teszveszen...
Azt meg hiába mondtam, hogy fent sem vagyok....ezért regisztrálni nem fogok, hogy ilyen dologhoz asszisztáljak.
És szerinte ez csak egy "kis dolog", nem tudja miért fújtam így fel...
És még a barátomnak tartottam.....
Megírtam mit gondolok a kéréséről, most rám fúj. Jó nem? Ha belemegyek barát vagyok, ha nem egy nagy szemét....
sitiről azt írta ki kéne fúrni innen, most meg leírja a naplójában milyen rendes volt vele, hát.... kicsit felfordult a gyomrom tőle.
És tévedsz Adél, nem siti miatt mentem el (ezt már többször is leírtam mikor faggattál). Elég volt már abból, ami itt megy.
Direkt megkértelek, hogy ne hozd fel az itteni dolgokat mikor leveleztünk, hát kérhettem.... Ennyire tartod szem előtt más kérését...
Lehet kibeszélni, nem érdekel. De szeretném, ha az én oldalamról is látnátok a dolgokat.
És mi közöm nekem a magánéleti gondjaihoz? Talán arról is én tehetek? Na ne már....Mindenkinek vannak gondjai. Nekem is.
A lelki zsarolós dolgokat pedig mindig is útáltam. Csak mert velem összevesztél ne töröld magad.
Kiléptem, mert nem volt kedvem már itt maradni. Most sem rontom sokáig a levegőt nem kell megijedni.
Egyszerűen felháborodtam, hogy akit eddig ennyire kedveltem egyáltalán hogy nem ismert annyira, hogy tudja: tisztességtelen dologra nem tud rávenni? És még én vagyok a hülye.....
Elég undorító világban élünk.
Azért, mert segítettem itthon megkaptam a magamét. És tudod mit? Igaza volt a páromnak. Ő azt mondta akkor: milyen ember az, aki egy kisgyerekes családtól, ahol az egyik fél munkanélküli pénzt fogad el...elgondolkodtató nem?
Más jóhiszeműségét kihasználni meg nem szép dolog.
Azt másnak is megírtad nyíltan, hogy a pénzért voltatok együtt, a te dolgod....de ha azt, akivel együtt éltél átvered mire számítson az, akivel "csak" barátkozol?
Egyedül azt nem bánom, hogy voltak olyan emberek, akikben nem csalódtam és megismerhettem őket.
trimama és tigu!
Ne veszekedjetek egymással,és ne mondjatok egymásra olyant amit késöbb megbántok. Nem éri meg bántani egymást.Ki volt a hibás?Teljesen mindegy.Ha már nem tudtok egy hullámhosszon lenni egymással ,akkor hagyjátok békén egymást.Mert mindenkinek fáj, ha olyanokat mondanak rá amit ő nem akar hallani.Szóval közeleg a karácsony én azt mondom nem szabad veszekedni és megbántani a másikat.Inkább felejtsétek el egymást.Már bocs ,hogy közbe szolok,hiszen semmi közöm hozzá.De ez már szerintem egyiktöknek sem jó.Puszi mindenkinek.
Ha azt mondod kérsz még pénzt lehet egyenesebb lett volna nem?
Megyek, mert nagyon elszomoraodtam ettől az egésztől.
A hangnem meg nem volt sértő ne tekerd ki....engem bántasz meg és még te vagy feldúlva?
Ezt a fórumot meg töröltesd, ha a akrod, akkor nem fogsz égni mások előtt.
Te belemennél ilyen dologba most őszintén? Mikor direkt szóltam neked, hogy ne csináld, mert lebuksz és kizárnak miatta.
Akkor nem jót akartam neked?
Az milyen dolog, hogy a neked írt levelet bemásolod másnak? :( Szerintem nem szép, és akkor még szépen fogalmaztam.
Milyen durva dolog? Amit te írtál magadról? És látod nem égetlek, mert azt is lehetne most idézni, de nem fogom...
És miért szentírás? Miért ne lehetnél jóban olyan emberrel, akivel nekem valami gondom volt? Szerinted ezt elvárom tőled?
Nem lejáratlak, csak gondolkozz el ezen...
Erika te meg ne tömd a fejét hülyeségekkel légyszi.
Amúgy sajnálom, ami veled történik. Rossz az időzítés, de nagyon benne volt a bögyömben ez a dolog.
Te mit gondolnál, ha valakinek segítesz, és utána ilyet kér tőled?
Mit lehet azon félreérteni, hogy csináljak úgy, mintha érdekelne valami terméked és licitáljak rá? Ha meg én nyerem meg csináljuk úgy, mintha...mármint megvenném???? Fizessek olyanért, ami nem is érdekel? Adjam ilyen dologhoz a nevem? Ez tisztességes szerinted? :(
Ha meg Erikának bemásolod a levelem, akkor az előzőeket is légyszi...
Én is nagyot csalódtam valakiben, akit barátomnak tekintettem. Többször is kiálltam mellette, mikor szüksége volt rá segítettem.
Aztán kért egy olyan szivességet, amit nem tartottam tisztességesnek másokkal szemben. Amire kért konkrétan: csalás. Nem mentem bele, most én vagyok, akire fúj...szép kis barát....és ő indította ezt a fórumot is...szomorú...
Köszi, leírtad, amit gondoltam! :) Pedig azt hittem, én veszem túl komolyan.
Még annyit, hogy én is csalódtam már, mert
úgy éreztem, ő is Barátnak tart engem - így, nagybetűvel. Aztán akkor kellett rájönnöm, hogy nem, amikor az idő eltávolított minket, és én nem hiányoztam neki, csak ő nekem. :( Sajnos nem mindig jön össze, hogy aki nekem Barátom, annak én is az legyek!
Sziasztok.
Érdekes itt majdnem mindenki máshogy lát egy barátságot.Szerintem úgy ahogy ő maga ezt megéli.
Nekem a barátnőm sohasem zavar.Ha valahova mennem kell és ő akkor jönne,mondanám jöhet velem.Az igazi baráttal az ember szeret együtt lenni.Az az igazi barátság ha már nem látod őt 2-3 napig akkor már hiányzik.No persze ez csak az én véleményem,de azért mert én igy érzem.Az ilyen barát sajnos nagyon kevés,de ha rátalálsz nem fogsz csalódni benne.
További ajánlott fórumok:
- Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval!
- Fogyni kéne, de hiányzik a kitartás. Miért nem bírom megállni? Érezted ezt Te is?
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért járok mindig ugyanúgy a kapcsolataimban, miért taszítom a férfiakat egy pont után, amikor addig vonzottam őket, és semmi baj sem törté
- Jehova tanúi miért Krisztus halálát ünneplik, és nem a feltámadását?
- Szoktatok-e csalódni a barátokban?