Miért csak 19 szál cigaretta van egy cigis dobozban 20 helyett? (tudásbázis kérdés)
Németországban még kevesebb, vagy még több van egy dobozban (18,20,22,24 db-osak) :) Sőt szlovákiában is árulnak 10 szálas dobozokat. Teljesen mindegy szerintem, ígyis-úgyis megvesszük. Ha több lenne benne többe kerülne.
u.i.: gyere,és szokj le velünk a bagóról:)))a dohányzás-leszokás fórum vár minden tisztelt érdeklődöt:)
ja, hát nekem se kellene enni:))) az lenne a legolcsóbb, csak nehéz kibírni:)))
az igaz, hogy az a termék, amiben "anyag" van, az jóval drágább, mint amiből kispórolták.
dehát pont ez a lényeg. az attól olcsó, mert rosszabb minőségű, amit lehet kispóroltak belőle.
de ez alapján mondhatnánk azt is, hogy 30-40 éve nem volt "tesco kenyér", csak "drágakenyér":)) ez csak viszonyítás kérdése:)
hogy ti miket nem tudtok a kenyérről:)))))
én nem sütök:Pígy is dagi vagyok:D
A legjobb kenyérsütésre a BL 80-as liszt. Ennek a neve is az, hogy kenyérliszt. Ennek hiányában én 2/3 rész réteslisztet + 1/3 rész finomlisztet szoktam a kenyerekhez és a sós péksüteményekhez használni. Kalácsfélékhez pont fordított arányban, tehát 1/3 rétesliszt + 2/3 finomliszt.
Hát a kenyeret én magam is szoktam sütni :) de az sem olyan hidd el és nem azért mert nem tudom elkészíteni, hanem azért mert hiányzik már belőle a sikér, és minél több van a sikérből a lisztben annál könnyebb a kenyeret elkészíteni. Ha viszont azt nézzük ok megveszem a sikért külön meg még a lisztet akkor lehet hogy olyan ízt kapok mint a régibeli kenyér, de ha azt nézzük ez így mennyibe kerül drágább lesz mint a tescos kenyér. Vagy említhetném a tejeskávéhoz való kávét amit régen árultak tudjátok az a kerek és hosszú rúdban lehetett kapni, de sorolhatnám azt is hogy a kolbászok és disznósajtok sem olyanok, és nem is áll el olyan sokáig mint régen mert inkább megromlik.
szerintem ugyanaz a minőség ma is elérhető, de nyilván vannak ezeknél olcsóbb alternatívák, amik pont attól olcsóbbak, hogy kevesebb anyag van bennük, vagy kevésbé jó minőségben készülnek.
az tény, hogy most már mindenben jóval több a mesterséges anyag, ízfokozó, tartósító stb mint régebben.
viszont pl a kenyérnél maradva, ha rászánod az időt, akkor tudsz magadnak sütni kenyeret, és akkor az valódi alapanyagokból készül, és ízesebb, mint mondjuk a tesco kenyér:)
Én is erre értettem, mondjuk én nem éltem akkor, de 15 éve is jobb volt még minden. Főleg a túró rudi, a kenyér, és a ruhák minősége...
ez tény,h nem tapasztalhattam meg:)és tény az is,hogy sokkal rosszabb a tej íze ma,mint gyerekkoromban volt. de a cigi azért cigi marad:Dcsak max kevesebb,és egyre drágább:P
apropo regi, a tegnap talaltam csokis karamellat,olyan az ize mint a regi bekebeli hagyományos szaloncukore...vizes,de finom.
mar csak a regi orosz ostyas vanilia fagyi hianyzik :)
Én úgy értettem ezt, hogy régen sokkal ízletesebb volt minden:))
Kb 30-40 éve amit te nem tapasztalhattál meg.
megmagyaráznak mindent,mint a politikusok :D
semmi sem a régi? még szép:))) godnoljátok el, ha 10 éves kenyeret árulnának a boltok! :)))))))))
Ez hülyeség, én sokat sütök, a liszt annyi, amennyi. Konyhai mérlegen mérem ki mindig, és ki szokott jönni az 1 kg.
A cigi meg, igen, burkolt áremelés, és igen már semmi sem a régi...és ez nem pesszimizmus, ez tény!
passz. nem tudom konkrétan tényleg, ez csak úgy rémlik, hogy volt róla szó még pár éve. csak mivel engem a jövedéki termékek nem érintenek semmilyen szempontból ezért nem tettem be a hosszútávú memóriámba a dolgot:))))
Ez esetben nem értem,miért maradtad egyes fejta a régi db.számnál.
Hát nem is tudom,szerintem nem okozott gondott eddig sem a cigi kivétele a dobozból.:)
Ja, és nem csak a kenyér nem 1 kg. A liszt sem...meg gondolom semmi.
Németországban még kevesebb van egy dobozban.
már nem tudom pontosan, de valami olyasmi rémlik, hogy jövedéki adó szempontból is valamiért kedvezőbb a 19 szál. de ez csak valami nagyon halvány emlék amit mondott egyszer valami hozzáértő, s nem tudom már felidézni pontosan az okát, de valamiért jobb a 19 szál adó szempontból is:)
Akkor lehet valami abban, amit írtam :D
A vékony cigiknél még mindig 20db van.:)
Hogy jobban elférjen a dobozban, állítólag. A 20 szál esetében nehéz volt kiszedni az elsőt. Férjem ezért szokta a hosszú (100-ast) venni, sok különbség az árában nincs kb 20ft. Legalábbis nekem ezt mondta, én nem tudom :D
"már semmi sem olyan,mint régen"
ez meg az ultra pesszimista:D
egyébként eu szerte már nagyon régóta-és nálunk is!-19 szál van csak benne,cserébe viszont X ideig nem emelték az árát
Hát ez is egy optimista hozzászólás
További ajánlott fórumok: