Miért ajánlják a tengeri só használatát főzéshez? (beszélgetés)
Én arra voltam kíváncsi,hogy MIÉRT ajánlják a tengeri sót?és mi a különbség a tengeri és a bányászott só között,összetételben.
Szerintem semmi:)
mi ebből a tanulság?
mindkettőt vegyél és felváltva használd :))))
Köszönöm szépen,az eddigi hozzászólásokat.
Eddig a tengeri sót dicsőítették így, mint a Himalája sót:))
Próbáltam a neten választ keresni,sok közül ezt találtam legérdekesebbnek:
www.hunza.hu/soo2.doc
Úgyhogy bedina37 válasza a legpontosabb talán.....
"A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve.
Vízből és sóból napfényenergia segítségével létrejöhetnek komplikált molekulakötések, mint például vitaminok, fehérjék.
Mi azonban e csodás fehér arany helyett fehér "mérget" használunk, mert bár só nélkül nincs élet, só-fogyasztásunk egyértelműen egészségkárosító.
Miért? Mert az általunk használt étkezési sónak ugyanis, szinte semmi köze nincs a természetes kristály-sóhoz. A közismert étkezési só főleg NaCl-ból áll, és nem tartalmazza azt a további 82 elemet, amelyek a természetes kristály-sót igazi, életet adó élelmiszerré teszi. Sajnos az ipari feldolgozás során éppen ezeket, a leghasznosabb ásványokat és nyomelemeket távolítják el.
Így hát, az asztalunkra kerülő konyhasót, a NaCl-ot szervezetünk mesterséges anyagként, sejtméregként könyveli el, és egészséges önvédő mechanizmusa mielőbb szabadulni akar tőle.
Az orvosok, és táplálkozási szakemberek felismerték a só- és só közötti különbségeket, és hozzáadott jóddal támogatják ezen életfontosságú nyomelem napi színtű jelenlétét szervezetünkben. "
és a tengeri sóban nincs annyi jód, különben már elpusztultam volna tőle :(
inkább azért, mert tisztább és nem kell belőle annyi, mint a többiből, nálunk legalább is a görög sót árulják, abból vesszük mind a két fajtáját, de a jódozottat kihagyjuk, azt a férjemnek külön vesszük :)
Mert alacsonyabb a nátrium tartalma, mert bizonyos százalékban kálium kloridot is tartalmaz. (Éppen ezért viszont, több kell belőle, mint a sima NaCl-ból /vagyis konyhasó/)
Egyébként mostanában a Himalája sót nyomják nagyon, mert abban meg elvileg sokféle más hasznos ásványi anyag is van.
További ajánlott fórumok:
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Kinél milyen mellékhatások jelentkeztek asztma elleni (szteroidtartalmú) spray használata miatt?
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Helyesírás használata internetezés közben
- Egészségtelen a tampon használata?