Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért ajánlják a tengeri só használatát főzéshez? fórum

Miért ajánlják a tengeri só használatát főzéshez? (beszélgetés)


20. ilonka40 (válaszként erre: 19. - Katinkaboszi)
2010. nov. 9. 20:22

Én arra voltam kíváncsi,hogy MIÉRT ajánlják a tengeri sót?és mi a különbség a tengeri és a bányászott só között,összetételben.

Szerintem semmi:)

19. Katinkaboszi (válaszként erre: 18. - Ilonka40)
2010. nov. 9. 19:00

mi ebből a tanulság?

mindkettőt vegyél és felváltva használd :))))

2010. nov. 9. 16:17

Köszönöm szépen,az eddigi hozzászólásokat.



Eddig a tengeri sót dicsőítették így, mint a Himalája sót:))

17. hobnobs (válaszként erre: 16. - 43b8d0cd13)
2010. nov. 9. 15:36
pont ezt akartam írni :) Himalája sót vegyél ne tengerit! olvass utána google-ban!
2010. nov. 9. 14:42
Vegyetek himalája sót,ezt árulják nagyobb ill. kisebb szemcsés állagban is ,állítólag ez az amiben az összes nyomelem,vitamin ásványi anyag benne van maradéktalanul,nem tisztított.Bioboltban 1kg kb1000ft.
2010. nov. 9. 13:59

Próbáltam a neten választ keresni,sok közül ezt találtam legérdekesebbnek:

www.hunza.hu/soo2.doc



Úgyhogy bedina37 válasza a legpontosabb talán.....

2010. nov. 9. 12:37

"A só nem más, mint folyékony napenergia, mértani szerkezetben megkötve.

Vízből és sóból napfényenergia segítségével létrejöhetnek komplikált molekulakötések, mint például vitaminok, fehérjék.

Mi azonban e csodás fehér arany helyett fehér "mérget" használunk, mert bár só nélkül nincs élet, só-fogyasztásunk egyértelműen egészségkárosító.

Miért? Mert az általunk használt étkezési sónak ugyanis, szinte semmi köze nincs a természetes kristály-sóhoz. A közismert étkezési só főleg NaCl-ból áll, és nem tartalmazza azt a további 82 elemet, amelyek a természetes kristály-sót igazi, életet adó élelmiszerré teszi. Sajnos az ipari feldolgozás során éppen ezeket, a leghasznosabb ásványokat és nyomelemeket távolítják el.

Így hát, az asztalunkra kerülő konyhasót, a NaCl-ot szervezetünk mesterséges anyagként, sejtméregként könyveli el, és egészséges önvédő mechanizmusa mielőbb szabadulni akar tőle.

Az orvosok, és táplálkozási szakemberek felismerték a só- és só közötti különbségeket, és hozzáadott jóddal támogatják ezen életfontosságú nyomelem napi színtű jelenlétét szervezetünkben. "

2010. nov. 9. 11:26
Trendi lett :)
12. ce91523917 (válaszként erre: 10. - Ce91523917)
2010. nov. 9. 10:19
a jódozottról ítam:)
11. ilonka40 (válaszként erre: 8. - Hidewatch)
2010. nov. 9. 10:17
Én is ezért tettem fel a kérdést,különben só keletkezik szárazföldön is a víz elpárolgásával.(pl:Kaszpi tó környéke,afrikai nagy tavak)
2010. nov. 9. 10:16
Pajzsmirigynek jót tesz, nem rakódik le és külön tablettaként segít a fogyásban.
2010. nov. 9. 10:14

és a tengeri sóban nincs annyi jód, különben már elpusztultam volna tőle :(

inkább azért, mert tisztább és nem kell belőle annyi, mint a többiből, nálunk legalább is a görög sót árulják, abból vesszük mind a két fajtáját, de a jódozottat kihagyjuk, azt a férjemnek külön vesszük :)

2010. nov. 9. 10:09
Egyébként fura ez a megfogalmazás, mert a világon szerintem minden só tengeri só, hiszen onnan származik, az más kérdés, hogy egyik egy hegyben végezte, a másik meg maradt a tengerben :)
7. hidewatch (válaszként erre: 1. - Ilonka40)
2010. nov. 9. 10:07

Mert alacsonyabb a nátrium tartalma, mert bizonyos százalékban kálium kloridot is tartalmaz. (Éppen ezért viszont, több kell belőle, mint a sima NaCl-ból /vagyis konyhasó/)


Egyébként mostanában a Himalája sót nyomják nagyon, mert abban meg elvileg sokféle más hasznos ásványi anyag is van.

6. ilonka40 (válaszként erre: 4. - Ariadna)
2010. nov. 9. 10:05
Milyen laborban állítanak elő konyhasót?
5. ilonka40 (válaszként erre: 2. - Kotkoda28)
2010. nov. 9. 10:03
Ha csak a jódról lenne szó,azt tesznek a "közönséges" sóba is.
2010. nov. 9. 10:02
Mert abban ásványi anyagok is vannak, így egészségesebb mint a laborban előállított. Én így tudom...
2010. nov. 9. 10:01
Tudom,azt mondják sok benne a mikroelem.De a bányászott sóban nincsenek meg ugyanazok az összetevők?mert szerintem a bányászott só is valamikor tengerben keletkezett.
2010. nov. 9. 10:00
Mert jódot tartalmaz, amire szüksége van a szervezetnek. A hiánya pajzsmirigy gyulladást okoz.
2010. nov. 9. 09:57
Miért ajánlják a tengeri só használatát főzéshez?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook