Mi van akkor, ha az önéletrajzomba olyat is beírok ami nem igaz? -lesz valami jogi következménye? (tudásbázis kérdés)
Nagyvárosban laksz?
Próbálj call centerekben jelentkezni nálunk rengeteg van oda örömmel felvesznek.Regisztráva vagy a munkaügyi központban? Mert az egyik ismerősömet onnan közvetítették ki telefonos értékesítőnek bejelentett havi 98.000 + jutalék és azt mondja nem olyan vészes, napi 2-3 újságot kell legalább eladni.De van sok közvélemény kutató cég is ilyen telefonos ezek is szintén bejelentettek néz utána.
Bármilyen melót elvállalnék, de nem vesznek fel.
(mondjuk kellene a fix fizetés) mert ahol jutalék van, ott nincs ugye bejelentett munka meg semmi hasonló...szóval. én minden melót megpályázok. még turkálóban eladói állást is. árufeltöltőt is. mindent amit itt a megyében találok.
Igen, tudom nagyon nehéz:(
Én 3 éve keresek munkát, de mivel más nem volt elmentem dolgozni egy vacak csipri-csupri munkahelyre egy piackutató céghez zsebpénzért.
Szerencsére most sikerült egy normális munkahelyet találnom 3 év után, de leírni is hosszú lenne milyen rögös út vezetett idáig, + protekció aki rásegített.Én is azt javasolnám fogadj el bármit ami bejelentett addig amíg nincs más.Legalább a TB-t fizetik utánad és pereg a munkaviszonyod.Telefonos call centerekkel tele van az ország. Nálunk is dolgozott tanár, több diplomás informatikus aki darálta az angolt telefonban, de ügyvéd is aki hétvégén pizzafutár volt, h fenn tudja magát tartani.
Gyorsan tegyél le erről. Az interjún rákérdeznek, és kellemetlen helyzetbe fogsz kerülni.
Jogkövetkezménye sztem nincs.
Az egész úgy kezdődött h suliba jártam. Kaptam egy állásígéretet h dolgozni fogok eg yhelyen, csak ki kell iratkoznom a suliból és be a munkaügyibe a start kártya miatt... kiiratkoztam a suliból. be a munkaügyibe és akkor modnta ez az ember, hogy már nem kell a start kártya. és naná h nem tudott felvenni, mert valami ok folytán nem tudta elintézni, hogy beinduljon a meló.. igy embereket sem tudott felvenni. és most szarban vagyok. se suli se meló...és fizetetem a tb-t. :(
mellesleg minden állásra amit találok a megyében pályázok...behívnak interjúra..aranyos vagyok kedves vagyok, remélik h majd számíthatnak rám a jövőben is...aztán akpom az értesítést (ha küldenek) h nem vettek fel!!! sehol nincs hely. nincs munkahely.... ha van,akkor sem engem vesznek fel. :( és ezért találtam ki h valami kamut kéne beírjak, hogy vegyenek már fel...nagyon fontos lenne.... :(
Az igazság az, h protekció nélkül pedig csak ilyen munkahelyet fogsz találni sajnos, ez tapasztalat.:(
A jobb helyeket mire meghírdetik már meg van a felvett ember, csak kötelező meghírdetni az állást amire 200-an jelentkeznek.
El nem végzett sulit ne írj be! Ha felvesznek kérik a bizonyítványt és akkor mit csinálsz?
Olyat viszont már én is csináltam, h beírtam szakmai tapasztalatnak egy családi vállalkozást amit meg is beszéltem a családdal ha esetleg ellenőrzik.
10-en???? 89 helyre jelentkeztem eddig! :D
Azt hiszem Te nagyon nem tudod, hogy mi van odakint a nagybetűsben.
Ha 100 jelentkezésből lesz 10 interjúd már jó vagy...
Ha elkapnak vele, akar meddig is sikerult elcsuszni vele, azonnal kidobnak, es meg leszel belyegezve, akiben nem lehet megbizni!
Ne csinald, nem erdemes!!!! Ami picit is nyernel vele, mindent el fogsz vesziteni erte!!!
sokan csinálják így :) Nyugi, nem te vagy az első, és nem is az utolsó :) Jogi következménye sztem nincs, még akkor sem, ha abszolút nem igaz.
A vendéglátásban pld teljesen megszokott, h olyan pozíciókat ad meg az állásra jelentkező, amiben soha nem dolgozott életében :)- igaz erre már kitalálták a megfelelő ellenszert, h kiszűrhető legyen ki ír igazat :)
További ajánlott fórumok:
- Ismerősöm szeretne felmondani jelenlegi munkahelyén, de fenyegetik, hogy akkor annak jogi következményei lesznek
- Ha névváltozás miatt cserélem a személyi igazolványom és nem férek bele a 8 napos határidőbe akkor mi van? Mi a következménye?
- A munkaügyi által kötelezően részt kell vennem, egy 1 hetes álláskeresési klubban. Ha nem megyek, akkor milyen következményei lehetnek?
- Az önéletrajzba ugye fel kell töntetni az előző munkahelyeket. Mi van akkor, ha valakinek még nem volt?
- Ha e-mailben kell elküldenem az önéletrajzomat, akkor mit írjak bele? Csak a legfontosabbakat? Köszönöm előre is a válaszokat!
- Ha antibiotikum szedése kiöli a jótékony baktériumokat is, akkor annak milyen következményei lesznek később a szervezetre?