Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi van akkor, ha az önéletrajzomba olyat is beírok ami nem igaz? -lesz valami jogi következménye? fórum

Mi van akkor, ha az önéletrajzomba olyat is beírok ami nem igaz? -lesz valami jogi következménye? (tudásbázis kérdés)

2013. máj. 6. 17:08
A kamu iskolákat beírni tényleg nem túl jó ötlet. A munkahelyemen felvételiztettünk egyszer egy nőt. Olyan magabiztos volt, ő mindent csinált már, rengeteget dolgozott számítógépen, gépírni is tud. Erre a munkatársnőm odaültette a gép elé, úgy kellett neki megmutogatni hogy mire kattintson, szerintem még egéren se volt sose a keze. Ezek után megnéztük hogy hogy gépel, és miután másodpercekig keresgetett egy betűt, mondtuk neki hogy akkor köszönjük szépen. A másik felvételiző nő, aki megvolt ránk sértődve, mert ő már vagy 15 éve nem dolgozott abban a munkakörben amiben foglalkoztatni akartuk, de szerinte azalatt az idő alatt nem változtak semmit a jogszabályok. Elmondanám, hogy ezek a jogszabályok van hogy évente többször is változnak. Szerintem az ilyen kamu dolgok rögtön kiderülnek.
29. gummimmaci (válaszként erre: 27. - 480b578442)
2013. máj. 6. 14:43
Köszi a segítséget! Igazán kedves tőled. :))))
28. 480b578442 (válaszként erre: 26. - Gummimmaci)
2013. máj. 3. 17:46
Ja és még az is eszebe jutott, ha bejelented az önkormányzatnál, h nincs jövedelmed és munkát keresel, közmunkaprogram keretében találnak végzetségednek megfelelő munkát.Nem kell megijedni a közmunka szótól mert nem parkot kell takarítani, hanem iskolai végzettség után ajánlanak állást.Nekem nem is egy ismerősöm dolgozott így adminisztrátorként a vízműveknél, munkaügyi központban, APEH-nál, ovodában.Csak az a baj, h ezek általában pár hónaposak, de olyat is hallottam már, h meg voltak vele elégedve és felvették állandóra.Aztán vannak még tanfolyamok aminek az idejére támogatást kapsz.Egy volt kolléganőm most kezdett egy ilyet csecsemőápolási tanfolyamot 40-50.000-et fizetnek a tanf.időre.Próbálj több irányba mozogni ne csak az önéletrajzokat küldözdgesd mert az kb olyan mint lyukas zsákba krumplit pakolni.
27. 480b578442 (válaszként erre: 26. - Gummimmaci)
2013. máj. 3. 17:34

Nagyvárosban laksz?

Próbálj call centerekben jelentkezni nálunk rengeteg van oda örömmel felvesznek.Regisztráva vagy a munkaügyi központban? Mert az egyik ismerősömet onnan közvetítették ki telefonos értékesítőnek bejelentett havi 98.000 + jutalék és azt mondja nem olyan vészes, napi 2-3 újságot kell legalább eladni.De van sok közvélemény kutató cég is ilyen telefonos ezek is szintén bejelentettek néz utána.

26. gummimmaci (válaszként erre: 25. - 480b578442)
2013. máj. 3. 11:14

Bármilyen melót elvállalnék, de nem vesznek fel.

(mondjuk kellene a fix fizetés) mert ahol jutalék van, ott nincs ugye bejelentett munka meg semmi hasonló...szóval. én minden melót megpályázok. még turkálóban eladói állást is. árufeltöltőt is. mindent amit itt a megyében találok.

25. 480b578442 (válaszként erre: 18. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 23:23

Igen, tudom nagyon nehéz:(

Én 3 éve keresek munkát, de mivel más nem volt elmentem dolgozni egy vacak csipri-csupri munkahelyre egy piackutató céghez zsebpénzért.

Szerencsére most sikerült egy normális munkahelyet találnom 3 év után, de leírni is hosszú lenne milyen rögös út vezetett idáig, + protekció aki rásegített.Én is azt javasolnám fogadj el bármit ami bejelentett addig amíg nincs más.Legalább a TB-t fizetik utánad és pereg a munkaviszonyod.Telefonos call centerekkel tele van az ország. Nálunk is dolgozott tanár, több diplomás informatikus aki darálta az angolt telefonban, de ügyvéd is aki hétvégén pizzafutár volt, h fenn tudja magát tartani.

24. forgatos (válaszként erre: 1. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 22:52

Gyorsan tegyél le erről. Az interjún rákérdeznek, és kellemetlen helyzetbe fogsz kerülni.

Jogkövetkezménye sztem nincs.

23. 25800e2d09 (válaszként erre: 22. - 25800e2d09)
2013. máj. 2. 21:23
én is ügynökségről ügynökségre járok de ez már a negyedik évem :)
22. 25800e2d09 (válaszként erre: 21. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 21:23
Hidd el tudom milyen de nem szabad feladni. Nekem a napokban volt összeszorulva a mindenem hogy lesz-e munkám vagy sem. de maradt. keress fel hostess ügynökségeket is akár, most szezon van. van munka dögivel
21. gummimmaci (válaszként erre: 19. - 25800e2d09)
2013. máj. 2. 21:12
Mondom... minden munkát elvállalnék, nem csak a végzettségemnek megfelelőt... és még olyan helyen is visszautasítanak mint pl. egy bolti eladó. :( ahova egy érettségivel is már felveszik az embert. :( Meg bárhova...ahova elég érettségi...oda sem vesznek fel... :(
20. kszb (válaszként erre: 7. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:53
el nem végzett iskolát nehogy bele írj! Szakmai tapasztalat... hát diákmelóként megjelölheted.
2013. máj. 2. 20:53
kamut ne írj bele, felesleges. majd a 150-edik visszautasításnál le fogsz ereszteni utána felszívod magad és mész tovább. egyébként menj olyan heyre is ami nem a végzettséged. én is mentem. nagyon nehéz. én 3 évig kerestem melót de semmi nem jött össze... még közmunkát is vállaltam.
2013. máj. 2. 20:41

Az egész úgy kezdődött h suliba jártam. Kaptam egy állásígéretet h dolgozni fogok eg yhelyen, csak ki kell iratkoznom a suliból és be a munkaügyibe a start kártya miatt... kiiratkoztam a suliból. be a munkaügyibe és akkor modnta ez az ember, hogy már nem kell a start kártya. és naná h nem tudott felvenni, mert valami ok folytán nem tudta elintézni, hogy beinduljon a meló.. igy embereket sem tudott felvenni. és most szarban vagyok. se suli se meló...és fizetetem a tb-t. :(

mellesleg minden állásra amit találok a megyében pályázok...behívnak interjúra..aranyos vagyok kedves vagyok, remélik h majd számíthatnak rám a jövőben is...aztán akpom az értesítést (ha küldenek) h nem vettek fel!!! sehol nincs hely. nincs munkahely.... ha van,akkor sem engem vesznek fel. :( és ezért találtam ki h valami kamut kéne beírjak, hogy vegyenek már fel...nagyon fontos lenne.... :(

17. gummimmaci (válaszként erre: 15. - 480b578442)
2013. máj. 2. 20:37
Igen, ez igy van! :(
16. 91d4989ab9 (válaszként erre: 7. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:37
gyakornoki állást is nézegess, jogi diplomával hallottam már olyat hogy ingyen mentek el melozni, sőt olyat is hogy fizetett hogy melozhasson
15. 480b578442 (válaszként erre: 8. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:35

Az igazság az, h protekció nélkül pedig csak ilyen munkahelyet fogsz találni sajnos, ez tapasztalat.:(

A jobb helyeket mire meghírdetik már meg van a felvett ember, csak kötelező meghírdetni az állást amire 200-an jelentkeznek.

14. Boszy28 (válaszként erre: 12. - 04de31da95)
2013. máj. 2. 20:30
100-ból 10? Az már szuper! :)
13. 480b578442 (válaszként erre: 7. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:29

El nem végzett sulit ne írj be! Ha felvesznek kérik a bizonyítványt és akkor mit csinálsz?

Olyat viszont már én is csináltam, h beírtam szakmai tapasztalatnak egy családi vállalkozást amit meg is beszéltem a családdal ha esetleg ellenőrzik.

12. 04de31da95 (válaszként erre: 8. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:26

10-en???? 89 helyre jelentkeztem eddig! :D

Azt hiszem Te nagyon nem tudod, hogy mi van odakint a nagybetűsben.

Ha 100 jelentkezésből lesz 10 interjúd már jó vagy...

11. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 1. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:25
Csak olyat kanyuz ,amire nem lehet öt perc alatt rájönni:))
10. 04de31da95 (válaszként erre: 7. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:25
egy komolyabb cégnél kb. 3 perc alatt kiderül az első interjún, hogy kamuzol. Én 19 év gyakorlattal, diplomával, angol nyelvtudással keresek 3 hónapja melót, szóval annyira nem kell elkenődnöd:D
9. mosolyka1111 (válaszként erre: 7. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:21
El nem végzett sulit nemigen érdemes, azt simán tudják ellenőrizni, hogy van-e róla oklevél.
2013. máj. 2. 20:20
:( Már vagy 10-en utasítottak el... :( és nagyon kéne a pénz (fix fizetés) mert ahol jutalék van munkahely oda naná h behívnak és felvennének....
7. gummimmaci (válaszként erre: 4. - 91d4989ab9)
2013. máj. 2. 20:19
pl. el nem végzett iskolát, szakmai tapasztalatot... ilyesmit. ugyanis pályakezdő lennék, de sehova nem vesznek fel... DIPLOMÁVAL!!!!
2013. máj. 2. 20:18

Ha elkapnak vele, akar meddig is sikerult elcsuszni vele, azonnal kidobnak, es meg leszel belyegezve, akiben nem lehet megbizni!

Ne csinald, nem erdemes!!!! Ami picit is nyernel vele, mindent el fogsz vesziteni erte!!!

5. 7db74a3578 (válaszként erre: 1. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:17
jogi következménye nem lesz, de mi értelme? ugyis kiderül, ha nem igaz
2013. máj. 2. 20:17
mit akarsz beleírni?
2013. máj. 2. 20:13
Szerintem nem lesz.A legtöbb helyen bele sem néznek csak beteszik a fiókba, a komolyabb munkahelyeken pedig ha felvesznek kérik a bizonyítványt is.
2. kszb (válaszként erre: 1. - Gummimmaci)
2013. máj. 2. 20:10

sokan csinálják így :) Nyugi, nem te vagy az első, és nem is az utolsó :) Jogi következménye sztem nincs, még akkor sem, ha abszolút nem igaz.

A vendéglátásban pld teljesen megszokott, h olyan pozíciókat ad meg az állásra jelentkező, amiben soha nem dolgozott életében :)- igaz erre már kitalálták a megfelelő ellenszert, h kiszűrhető legyen ki ír igazat :)

2013. máj. 2. 20:07
Mi van akkor, ha az önéletrajzomba olyat is beírok ami nem igaz? -lesz valami jogi következménye?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook