Mi lehet tenni egy kibírhatatlan öregasszonnyal, aki nincs tekintettel a szomszédokra? (tudásbázis)
A furassal az a baj hogy albi es meg magunknak se furhatunk fel egy polcot se:Da penzbirsaggal szerintem megfenyegetem de kitolni nemszivesen tolnek ki vele nem hiszem hogy tul sok a penze bar le is tojhatnam..multkor lefenykepeztem higy ott a hamutalca az ajtaja mellett hatha mondom olyan rafkos hogy most majd eltunteti.
Nagyon sok közös képviselő annyit ér, mint halottnak a beöntés. :(
igen, azért mondtam, hogy első körben a közös képviselő útján kellene valamit intézni.
lehet, hogy a kicsit hivatalosabb felszólítás, vagy a lakóközösség egyhangú kérése már elég lesz neki.
a feljelentés - pénzbüntetés elég nehéz út, mert hogy tudod bizonyítani, hogy ő dohányzik a lépcsőházban, vagy hogy a nyugalmi időszakban túl hangos tevékenységet végez? ez elég nehéz. (nálunk volt a házban pár éve egy fiatal srác, aki rendszeren bulit rendezett a lakásában, de úgy, hogy ezerrel bömböltette a kiváló minőségű erősítőjén-hangszóróin a szeletelős muzsikát egész éjjel. néhányszor kijöttek a rendőrök, akkor lehalkították, utána megint rákezdték. nagyon sokáig nem lehetett velük mit kezdeni, aztán egyszer "szerencsére" valahogy eldurvult a bulijuk, összetörték a bejárati ajtót, folyt a vér, ki tudja mi történt... na és az után megszűnt a party)
Nem gondolom, hogy jó a fúrásos ötlet. Az más lakóknak több bosszúságot okozhat mint neki, ha tényleg nagyot hall.
Inkább pénzbírságot kellene elérni a cigi miatt.
Hacsak nem vonja meg a vállát és pl. a 180 ezres nyugdíjából röhögve kifizeti.
elsősorban próbáld meg a közös képviselő / gondnok útján intézni a nénivel, hogy a közös helyiségekben ne dohányozhasson, illetve, hogy halkabban nézze a tévét.
ha nagyon nem megy, akkor vegyetek egy fúrógépet, és ha a néni túl hangosan nézi a barátok köztet, kezdjetek el fúrni a falba, attól tuti észbe kap :D. (valami felületet keressetek amit egyébként valami takar, és nem gáz ha fúrtok egy-két lyukat)
Addig szólj a párodnak, hogy ő ugráljon néha!
Nálunk is vannak kőbunkó lakók.
De itt a lakók időnként szerencsére összefognak.
Mi is így tettünk.
A törvény mindenkire vonatkozik... bár ez nem mindig igaz, de érdemes utánajárni. Amikor pénzbeli büntetést kap valaki, azért meggondolja a dolgot. Nálunk így történt :)
Fotózni is szabad!
Az a baj hogy ha neki allok a cigivel kotekedni tuti visszavagna a hulye tv-vel hogy uvolteti majd orba szajba..de majd meglatom most pihentetem a dolgot.ugy is fordul meg a kocka..jon majd o meg hozzank panaszkodni
Igazi kultúrlények:(
[link]
A Társasházi Törvény 2012. január 1-től hatályos változására, mely alapján a zárt közös tulajdonokban tilos a dohányzás. Ennek megsértése szabálysértésnek minősül, mely 30.000.-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható!
Komolyan mondom, nem értem az embereket. Azokkal a csikkgyűjtő edényekkel biztosan nem kellene messzire menni a kukáig. Ha ráérnek kint cigizni, miért nem érnek rá a szemetüket eltakarítani? Ha mindenki egy héten csak egyszer csinálná (bizonyára többen használják a hamutartókat) nem szakadnának bele, és nem kellene annyi csikket szagolni.
Sajnos, ez nálunk a kutyát sem érdekli. Literes vödrök, üvegek, flakonok illatoznak tele csikkel, és nem a saját ajtajuk előtt szívják, hanem eggyel feljebb, vagy lejjebb, a lépcsőfordulóban. Időnként kidobálom a hamutartót, nem kapnak tőle a fejükhöz.
Na és??? Ez az egyetlen, ami tv.ellenesen működik ebben az országban manapság? Sokkal nagyobb horderejű kérdésekben is gyalázatosan tiporják a tv.-t. Legjobban azok, akik hozták. :(
:) amíg előkerestem, megelőztél! :)
[link]
Módosul viszont a társasházi törvény, kimondva: a tulajdoni hányad szerint legalább négyötödös többséggel hozott eltérő rendelkezés hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, helyiségekben.
Hangoskodás ügyben pedig az önkormányzat szabálysértési osztályán érdeklődj.
Mi a házban pár éve többen összefogtunk, de egyedül is megteheted. e-mail-t írtunk, ez is elég volt, mert szóban ezt tanácsolták nekünk.
" A házirend – a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított – eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, területeken, illetve helyiségekben"
A társasház zárt közösségi terében dohányozni törvényellenes, benne van a társasházakról szóló törvényben. Utánanéztem mert nálunk is van ilyen kretén aki a lépcsőházban pöfögteti a sz.r cigijét.
Nem kell szégyellned magadat, teljesen normális, hogy kiakadsz. Tanulj meg valami nem tudom milyen technikát, amelynek alkalmazásával simán leperegnek rólad az ilyen hülyeségek.
A páromnak van ilyen; kiválóan működik neki, de nekem nem sikerült 20 év alatt sem ellesnem. Lehet, hogy úgy hívják: alkalmazkodás? :D
A lépcsőház közösségi tér, ott nem szabad dohányozni.
Nálunk ki is van írva ! :))
Közös képviselő !
Meg engem nem erdekel hogy cigizik o dolga csak ennyi lehetne benne hogy ha mar a sajat lakasat kimeli a fusttol nem a mienket fustoli teli.de ez se erdekli.mondvan nekem semmi kozom hozza.ahhoz hogy a sajat otthonomban budos van.az ilyen tusko elnehet a ...
A cigivel leginkabb az a bajom hogy leszoktam mert jon a baba akkor miert mas fustjet szivjam?en is cigiztem megsem voltam ilyen paraszt:/o is szelektiven hall..frasz kerulget az oregasszonytol de hat aki ennyire buta es bunko arra en mar nem tudok mit mondani
Mindkét esettel volt dolgom, igaz kicsit másként és családban. Én az alábbit tettem: édesanyám bömböltette a Tv-t a mellettünk lévő szobában. Bár szerinte olyan halkan hallgatta, hogy alig hallotta. Amúgy "csak szelektíven volt siket, csak azt nem hallotta, amit nem akart. Szóval vettünk neki egy fülhallgatót, amit a Tv-hez csatlakoztatott. Így jól hallotta az adást, még hálás is volt érte. Talán lehetne ennyi áldozatot hozni a csand kedvéért, hogy venni a néninek egy fülest, vagy vetetni vele. A másik: erősen dohányzó két férfi családtagot próbáltam meggyőzni-különbötő években és szituban-hogy ne dohányozzanak, mert elviszi őket a rák !Persze mind a kettő kinevetett és elküldtek...Mit ad ég szinte hihetettlen, de mind a kettő tüdőrákos lett egyik fél, másik egy éven belül meghalt....Próbálj vele beszélni, talán megijed a haláltól, vagy őt is elviszi...
Jah,és a cigiszag tőlük is jön fel hozzánk.
Mi évek óta olyanok felett lakunk,akik részegen ordítanak,verekednek,borogatják a bútorokat.Leginkább éjjel űzik e tevékenységeket.
Mostanában egyre jobban elfajulnak a dolgok volt,hogy egymás után 3 éjjel nem tudtunk aludni miattuk .Be lettek már jelentve a rendőrségen,voltak is kint náluk,de nem sokat ér.Többször beszélt már velük a férjem és a többi szomszéd is,de mindhiába.
Mondtam neki en meg majd a baba pelusat fogom az ajtoja elott hagyni ha mar ennyire nincs kozom a szagokhoz ami miatta van:)persze ugy se fogom-.-"
Én beleállnék a helyedben... Ha valaki van annyira paraszt, hogy befüstöl egy lépcsőházba, úgy, hogy szóltál is neki... No comment... Én minden napra gyártanék egy új cédulát neki.. Égjen csak a pofája... Te meg szórakozhatnál vele egy kicsit...
azt kene megtanulnom valahogy:)
Lényeg hogy magadat, a saját idegrendszeredet ne tedd tönkre mások miatt.
Relaxálj, vagy valami ilyesmi! :))
raktam ki egy papirt a lakokozossegi illemrol tobbek kozott a cigizesrol is,kicsit cinikus megfogalmazasban.hamarosan ereztem a cigifustot a lakasban a papir mar nem volt ott.ezutan mentem le szolni neki igy kaptam azt hogy mi kozom van nekem ahoz hogy o cigizik a lepcsohazba meg hogy miert ragasztok en ki az o lepcsofordulojaba ilyet.
itt volt aki ajtot cserelt mar az o cigizesi hulyesege miatt.en nem fogok szazezret kiadni egy ajtora,foleg hogy albi:)azt tudom sajna hogy megmaradnak ilyennek..:/
Egy idős ember már nagyon nehezen változtat a szokásain.
El kell fogadni, vagy el kell költözni.
Egy a fontos... Ne húzd fel magad. Gondolj a babóra...
Én a nyilvános megszégyenítésben hiszek...
Mi lakóparkban lakunk, első emelet, felettünk még van 5.
Valaki szisztematikusan dobálta a csikkeket a teraszra meg a kiterített ruhákra.. Egy hétig gyűjtögettem, azután a faliújságra raktam egy levél társaságában, hogy ha megtalálom aki ezeket dobálaj, megtöltöm vele a levélszekrényét és a száját... 😃
Azóta nem esett le több cigi...
További ajánlott fórumok: