Mi lehet az oka, hogy sokat kell böfögjek? Mit tehetek ellene? (tudásbázis)
na voltam ma orvosnál irt fel nekem gyógyszert és elküldött 1 forráshoz h onnan hozzunk vizet mert az jobb mint a gyógyszer remélem igaza lesz és ez elmulik
voltam ekográfon és azt mondta h van 1 hártya az epémen, de szerintem nem az a bajom mostmár sokkal jobban vagyok csak az a baj h a hasam sokat kortyog mintha kis buborékok lennének benne amik ide oda járkálnának és ez elég kellemetlen mert van h hangosan kortyog ez ellen mit tehetnék mitől lehet ez rossz lenne az emésztésem?
De elküldött még valamilyen vizsgálatra, vagy ebből a hasnyomkodásból ő mindent meg tud állapítani??? Röntgenszemei vannak?
Azért legalább egy ultrahangra kérj szerintem beutalót.
köszi a hozzászólásokat és a segitséget
H vizsgált meg hát a hasamat nyomkodta és azt mondta h azzal van baj, de nem vagyok biztos benne.Mondjuk még kisebb koromban voltam ekográfon és azt mondta a doki h van 1 hártya az epémen és az elzár valamit már nem tom, de nem komoly mert nem kellett műteni
Én levegőnyelésre gondoltam, hogy az a levegő jöhet vissza. Szerintem a gégefedő porcot veszélyezteti a sok böfögés.
GERD lehet a háttérben :) vagy túl gyorsan eszel, mohón iszol és levegő kerül a gyomorba. Ha nem jár fájdalommal (akár enyhével is) inkább a táplákozási szokásaiddal lehet a baj.
Hááát, én sem akarlak megijeszteni, de szerintem, ha nagy baj lenne az epéddel, ne félj, azt éreznéd!
Hajhó!
Én úgy tudom, hogy kialakulhat később is szűk ruhától, vagy fokozott hasűri nyomástól (pl terhesség)
:SSS
És azt honnan tudja, hogy az epéddel van baj?
Hogy vizsgált meg?
Nem lehet, hogy több zöldséget, gyümölcsöt kezdtél enni? Ettől is lehet, ugyanígy többet lehet pukizni is ezektől, nem csak büfizni. Kinek hogy jön elő.
de amelett h sokat kell böfögni ugy érzem mintha a hasamban buborékok lennének amik ide oda járkálnának, ez mitől lehet?
oké köszönöm szépen a hozzászólásokat
Majd mikor abbahagyod a gyógyszert a böfögés is elmúlik,ugyanis az epeproblémákat gyógyító gyógyszerek szoktak okozni ilyet,sztem benne van a mellékhatásokban is ha átfutod,úgy mint "emésztési problémák" vagy valami hasonló.
Tünde nagyon jól leírta, hogy mi okozhatja, szakszerű volt. Nem kell szerintem félni, hatásos készítmények vannak. Fordulj szakorvoshoz minél előbb és megnyugszol.
nem nem készülök vizsgára, de azt olvastam h lehet tulzott böfögés oka az epekő vagy gyulladás, már kezdek félni
Nem készülsz vizsgára, nem izgulsz valamiért?
csak ez érdekes számomra h pont most jelentkezik ez a problémám mikor egyáltalán nem iszok szénsavas üditőket, odafigyelek h mit eszek próbálok egészségesen élni és pont most? szerinted hA kefirt eszek az segit rajtaM?
Voltam orvosnál még szerdán mert fájt a hasam azt mondta az epémmel van baj irt fel nekem gyógyszert a hasam már nem fáj, de tegnap óta állandóan kell böfögjek, ha holnapig nem mulik el természetesen megyek, csak inkább mennék iskolába
A reflux tulajdonképp a nyitott gyomorszáj és a gyenge gyomorszájizomzatból adódó étkezés utáni étel visszaáramlást,gyomorfájást stb jelenti.Ez veleszületett betegség,idősebb korban pedig a nagyonsok gyomorsav okozza.Szerintem neked még nincs ilyen gondod ha csak kiskorodban nem jött vissza a kaja sugárban/ebben az esetben veleszületett/.
Legtöbbször az étellel itallal együtt lenyelt levegő okozza a böfögést,illetve még a puffasztó ételeknek vagy szénsavas italoknak köszönhetjük ezeket a hangokat.
Mit tehetsz ellene?Jól rágd meg a kaját és egyél lassan,.Ne igyál szénsavas italokat,ill.pohárból és ne üvegből-dobozból igyál.A mohó evészet ivászattal sok fölösleges levegőt lenyelünk.
Attól függ....evés után, vagy csak úgy magától jön?
A legegyszerűbb ha elmész a háziorvosodhoz és ő megmondja, hogy melyik szakorvoshoz fordulj.
és a reflux mitől alakulhat ki? lehetséges h 17 évesen márilyen betegségem kialakulhat
Szia!
Én egyszer hallottam azt, hogy ez lehet a refluxtól, de mérget nem vennék rá..
Mi lehet az oka h sokat kell böfögjek? mit tehetek ellene? Nincs valami ötletetek
További ajánlott fórumok: